Packers Hungary Club

Week 1 – Értékelő

Green Bay Packers  - Chicago Bears

31-23

lead

A várakozásoknak megfelelően győzelemmel sikerült nyitnunk a 2015-ös szezont, a Chicago Bears elleni vasárnap esti mérkőzésen 31-23-as diadal született. Ám sok olyan dolog van, ami miatt még sem lehetünk 100%-osan elégedettek, sőt kifejezetten aggodalomra adnak okot, de erről majd egy kicsit később.

A mérkőzés nem úgy indult ahogy várhattuk, kicsit gördülékenyebb offense-re számítottunk, de mint a mérkőzés egészéről kiderült, csak a ritmust kellett megtalálnia a Rodgers vezette támadóknak. Az első drive egy laza 3&out-ot eredményezett, nagyon hamar leparancsolta a Bears védelem Rodgerséket. De aztán beindult a szekér!

Statisztikák

A.Rodgers: 18/23, 182 yard, 3 TD
J.Jones: 4/4, 51 yard, 2 TD
E.Lacy: 85 yard, 1 TD
J. Peppers: 1,5 sack, 2 QB hit

game

Innentől kezdve mindössze egyszer kellet Tim Masthay szolgálatait igénybe venni, minden más drive végén sikerült pontot szerezni. Ez mindenképpen jó jel a szezonra nézve, Nelson nélkül is muzsikál a támadósor. Aaron Rodgers továbbra is tűéles, rettenetesen koncentrált és szinte hiba nélkül játszik, de egy regnáló MVP-től mást nem is lehet elvárni. Öröm volt nézni, hogy a tavalyi szezon végén összeszedett sérülése teljesen rendbe jött, 100%-ig visszanyerte mobilitását, ami jellemzi az ő játékát. Eddie Lacy továbbra is egy vadállat, brutálisan fizikális, nem is nagyon sikerült első szándékból megállítani. A mérkőzés végén szerzett TD-jével továbbra is tartja a sorozatát: amióta a csapat tagja, minden Bears elleni mérkőzésen szerzett hatpontost. És most nézzük a részleteket:

Negatívumok

  • Futás elleni védekezés
  • Davante Adams játéka
  • Secondary hibái
  • Tackling gondok
  • Büntetés hegyek

Pozitívumok

  • James Jones meglepetése
  • Julius Peppers játéka
  • Kickoff visszahordások
  • Pass protection

Kezdjük a negatívumokkal. A várakozásokkal ellentétben Adams szinte teljesen eltűnt a pályáról, a jónak nem mondható Bears secondary simán leradírozta, ez a jövőre nézve nem egy jó ómen. 59 yardot szerzett elkapásokból, s bár ezzel a csapat legjobbja volt, a felé dobott 8 labdából csak 4-et sikerült yardokra váltania. Még a vállsérüléssel játszó Cobb is 5/5-ös mutatót tudott felmutatni, de hát ő már elnyerte az elit címkét. Reméljük csak rossz napot fogott ki, vagy csak a szezon elején rozsdás még egy kicsit, és azt fogja a többi mérkőzésen mutatni, amit elvártunk tőle a felkészülése alapján (emlékezzünk rá McCarthy szerint az offseason MVP-je volt).

lacy

Aztán ott van az egész csapat rákfenéje, az a fránya futás elleni védekezés. Nem, hogy nem javult a dolog, de még azt is megkockáztatom, hogy romlott. Matt Forte egy félidő alatt felpakolt 105 yardot, utoljára 2011-ben, a Tampa Bay ellen sikerült 100+ yardos félidőt produkálnia. Összesen 189 yardot benyelnünk a földön, ami liga szinten a második legtöbb volt az első héten. Ennél gyatrábbat csak a hatalmasat betliző Vikings tud felmutatni a 9ers ellni MNF derbin. 5,7-es átlaggal futott ellenünk a Chicago, de ami még aggasztóbb, hogy három alkalommal is 20+ yardot szereztek futásból. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Barrington sérüléssel küszködött, Matthewsnak, sőt még Peppersnek is be kellett segíteni középen. Ezzel sürgősen kezdeni kell valamit, mert a következő két futó, aki ellen bizonyítani kell az Marshawn Lynch és Jamaal Charles. Burnett visszatérése valószínűleg segít majd ezen.

peppers

A secondary ezen a mérkőzésen sem volt a helyzet magaslatán. Shields totálisan meg volt zavarodva a pályán, néha arcpirítóan esetlen volt, amit Foxék remekül észrevettek. Összesen 10 elhibázott szerelést produkált a védelem, ezzel +85 yardot és 1 TD-t kapott ajándékba a Bears. A TD-t Clinton-Dixen szerezte a hegyomlás tight end, Bennett. Dix cut blockját gyakorlatilag simán átlépte Bennett és besétált az end zone-ba. A secondary becsületét a pass rush mentette meg, nyomás alatt Cutler passzainak 43% volt csak sikeres (blitz nélkül 60%).

A büntetések száma is kiugróan magas volt, 10 alkalommal büntették a csapatot, ami 74 ajándék yardot jelentett a Chicagonak. Volt köztük 1-2 véleményes, de a java az teljesen jogos volt, a legfájóbb talán Bakhtiari holdingja, ami miatt törölték Jones egyik TD-jét, ezt követően viszont csak mezőnygólt sikerült összehozni (a másik oldalon Jeffrey TD-jét vették el, ugyancsak szabálytalanság miatt). Rajinak is becsúszott egy bünti, de azt magyarázhatjuk az egy év kihagyással, mellette többekközött Shields kétszer, Richardson és Bulaga is vétett a szabályok ellen.

Minden egybevéve szerintem bátran ki lehet jelenteni, hogy ez a védelem még nincs teljesen összerakva, kisebb-nagyobb hiányosságok vannak, de a szezon ennyire korai szakaszában azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Ám a negatívumok mellett azért volt bőven pozitívuma is ennek a mérkőzésnek.

A legelső talán Jones tündöklése. Senki nem számított arra, hogy ilyen szinten képes pár nap alatt integrálódni a támadók közé, és Rodgers legeredményesebb elkapójává lép elő. Ehhez persze az is kellett, hogy Cobb ne legyen 100%-os, és Adamst is többnyire az a Fuller őrizte aki a Bears legjobb cornerje. Ettől függetlenül maximális respect a visszatérő Jonesnak, hatalmas pozitív csalódást okozott, és nem utolsó sorban megnyugtatott minden szurkolót, hogy Nelson hiányával is maximálisan rendben van ez az elkapó sor.

Dicséretet érdemel még az offense fal teljesítménye is. Kicsit aggódhatunk az előszezonban összeszedett sérülések miatt, de ennek nem volt nyoma se. Tökéletesen védték a Főnököt, gyakorlatilag a közelébe se értek, ha pedig össze is omlott a zseb, Rodgers mobilitása garantálta, hogy nem lesz sack a vége. Nem is lett, egyetlen egyszer sem.

A védelemből magasan kiemelkedett Peppers és Matthews. A veteránJulius Peppers a hátán vitte a védelmet, gyakorlatilag mindig tűz közelben volt és kegyetlenül büntetett, emellett 1,5 sack és 2 QB hit is felkerült a neve mellé, amivel a csapat legeredményesebb pass rushere lett. Matthews pedig amellett, hogy nagyon magabiztosan játszott még egy interceptionnel is megajándékozta a Soldier Field közönségét. Cutler ezzel az eladott labdával zsinórban 11 mérkőzésnél jár a Packers ellen, mikor volt legalább egy INT-je. Rekordot állított be ezzel, ugyanis Bobby Layne, az 50-es évek Lions irányítója szintén ennyi mérkőzésen keresztül adta el a labdát ellenünk (reméljük Cutler idén meg is előzi).

Végezetül pedig jár a pacsi a speciális egységnek is, egyrészt mert Montgomery 35,3-as átlaggal hordta vissza a kirúgásokat (rég láttunk már ilyet), másrészt mert sikerült elkapni az onside kicket. Igen, ez is pozitívum, a tavalyi NFC döntő után szerintem mindenki gyomrában görcs volt előtte.

Összességében a W betű megvan, és ez a legfontosabb. De nem lehetünk teljesen nyugodtak, főleg a már említett futás elleni védekezés miatt, liga elit futók ellen lépünk pályára a közeljövőben. Reméljük Capers kitalál valami okosat, mert a Hawks elleni meccset muszáj megnyerni, korai még erről beszélni, de ez bizony kiemelésekről dönthet majd! Go Pack Go és most mindenki élvezze a győzelem édes ízét.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful