Packers Hungary Club

Week 2 – Beharangozó

Seattle Seahawks at Green Bay Packers
2015.09.21. 2:30, Lambeau Field, Green Bay

12033182_10153443824135073_2823195991405409617_n

A szezon első meccsén már túl is vagyunk, és már itt van a nyakunkon a következő ellenfél, a Seattle Seahawks. Nem lesz egyszerű a helyzet egyik csapat számára sem, izgalmas találkozóra lehet számítani. Mert bár még az idény elején járunk, decemberben a számolgatásoknál sokat jelenthet ez a W a győztes csapatnak, könnyen elképzelhető, hogy kiemelésekről is dönthet majd. 

Az utolsó Seattle elleni meccsig nem kell messzire visszanyúlnunk a történelembe, hiszen a tavalyi NFC-döntőben találkoztunk velük utoljára. Azt a mérkőzést a CenturyLink Fielden játszották és 28-22 lett a vége, így a Hawks jutott a Super Bowl-ba. 

Örökmérleg

Seahawks - Packers
8 - 10

Nem akarok sót hinteni a talán még mindig nem begyógyult sebekre, de azt mindenképp meg kell említenünk, hogy hiába dobott Russell Wilson 4 interceptiont is aznap este és hiába lett 5x is sackelve, ha a “Szörnyeteg” a maga 157 futott yardjával gyakorlatilag átjáróházzá minősítette a védőfalunkat. Ez is azt a nyilvánvaló tényt erősíti, hogy a Seahawks ellen nagyon fel kell kötnie a gatyát a futás elleni védelmünknek.

matthewshawks

Hogy azért pár jobb emléket is felhozzak: az utolsó mérkőzésen, amikor a Szentélyben fogadtuk a Halászsasokat, 48-10 arányban a Packers győzött, 2009. december 27-én. Bár ez inkább csak érdekességként fogható fel, hiszen bár nálunk is történtek változások, a Seattle csapata azóta gyakorlatilag teljesen kicserélődött, kis túlzással csak a punter Jon Ryan személye maradt a régi.

Packers előzmények

A múlt heti Bears elleni találkozón az offense jó teljesítményének örülhettünk, viszont a defense nem túl meggyőző produkciója némi aggodalomra adhatott okot. Főleg a futás elleni védekezés volt szörnyű, ebben mindenképpen javulni kell a hétvégére. Aztán ott volt a rengeteg büntetés is a különféle szabálytalanságok miatt, amik 74 ajándék yardot adtak a Chicagonak, ezt sem engedheti meg magának a csapat még egyszer.

A Rodgers-Jones összjátékokból viszont szívesen látnánk többet is, azt hiszem sikerült bebizonyítania a régi-új 89-esünknek, hogy van még keresnivalója a Packersnél. Peppers sackjeiből és Lacy brutális erejű futásaiból szintén remélhetjük, hogy sikerül minél többet átmenteni a Seattle elleni meccsre is.

lacyhawks

Sérülés fronton sajnos most sem állunk túl jól, ugyanis a héten 2 újabb játékosról is rossz hírek derültek ki. Sam Barrington szezonjának vége, ami további kérdéseket vet fel a futás elleni védekezés szempontjából. Remélhetőleg sikerül valami épkézláb megoldást kitalálnia az edzői stábnak. Bryan “Üvegtest” Bulaga pedig most sem hazudtolta meg a becenevét, mindössze egy hetet bírt ki idén egészségesen. MCL sérülésének súlyossága még kérdéses, így az is, hogy mikor térhet vissza. Cseréje Don Barclay finoman szólva sem volt túl meggyőző az előszezonban, reméljük sikerült felnőnie a feladathoz, és hozzájárul majd A-Rod védelméhez és a futásokhoz való blokkoláshoz is.

Seahawks előzmények

A Seattle az előző hétvégén St. Louis-ban kapott ki a Ramstől hosszabbítás után 31-34-re. A Hawks támadófala nem remekelt, Wilsont hat alkalommal is a földre vitték a Kosok védői. Lynch viszont még így is hozta a beast-mode-ot, 73 yardnyi futáshoz 31 elkapott yard is társult. A védelem enyhén szólva sem volt az igazi, Kam Chancellor hiánya érezhető volt a Legion of Boom soraiban. Valamint kommunikációs hibák is többször előfordultak, a secondary tagjai láthatóan nem értették meg egymást, ennek (is) köszönhető, hogy Nick Foles 297 yardot dobált össze a Rams elkapóknak.

A mérkőzés

Mindkét csapat csoportrangadót vívott a múlt héten, viszont míg a Seattle az egyetlen az NFC Westből, aki 0-1-el áll, addig a Packersnél ez éppen fordítva van, a Green Bay áll az NFC North első helyén, egyedüliként 1-0-s mérleggel. Ez mindenképp erőt és motivációt adhat a csapatnak, és ezzel talán túlléphetünk azon is, hogy a Seattle volt az utóbbi időben a Packers egyik nagy mumusa.

Az offense-ek nagy napot zárhatnak, ha a két védelem nem javul fel látványosan erre a hétre.

packhawkline

Nálunk ahogy már többször elhangzott, a futás elleni védekezés a sarkalatos pont, ráadásul tovább súlyosbítja a a helyzetet Barrington kidőlése is. Megoldást jelenthet a problémára Matthews középre mozgatása, ahogy a tavalyi szezon második felében is tettük, illetve ott van még Nate Palmer is, aki eddig ugyan nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt, de ezen meccsen bizonyíthatja, hogy képes odatenni magát, ha szükséges. Morgan Burnett a héten már edzett, igaz még csak limitáltan, a pályára lépése egyelőre kérdéses, mindenesetre ha visszatér, az ő játéka is javíthat majd a védelmünk ezen területén.

A másik oldalon a híres LoB sínylette meg Kam Chancellor “sztrájkolását”. A safety ellenünk sem lép pályára, és ha nem sikerül megoldaniuk a Rams elleni kommunikációs hibákat, akkor igencsak sebezhetőnek tűnik majd a Seahawks-secondary. Aaron Rodgersnek pedig több sem kell ennél, főleg ha azt az NFL-rekordot jelentő statisztikát is figyelembe vesszük, hogy Rodgers 17 hazai meccs óta nem adta el a labdát; ezalatt az idő alatt 512 átadásból 41 TD-t érő passzt dobott a társaknak.

Amivel nyerhetünk

A Packers az utóbbi 37 mérkőzése alatt mindig szerzett legalább 1 sacket, ez a leghosszabb aktív széria a ligában. A Seahawks nem éppen elit offense-fala asszisztálhat hozzá, hogy tovább nyújtsuk ezt a sorozatot. Peppers és Matthews alaposan megnehezíthetik majd Wilson dolgát.

Ha Rodgers hozza a megszokott hazai formáját és az elkapóink is a megfelelő színvonalat nyújtják, akkor sok pontot feltehetünk majd a táblára, feltéve hogy a Seahawks secondary továbbra sem találja majd a helyét.

 

Ami miatt kikaphatunk

Ismét csak a futás elleni védekezést kell kiemelnem, a Hawks támadójátéka Lynch köré épül, így létfontosságú, hogy ha kikapcsolni nem is tudjuk őt, de mindenképp limitáljuk amennyire lehet.

A Seattle viszont jó ezen a téren, szóval Eddie Lacy-nek nehéz estéje lehet, főleg Bulaga kidőlésével. Kuhnra és a tight endekre nagy szerep hárulhat a blokkolásoknál.

Bulaga hiánya Rodgers megvédésénél is nehézségeket okozhat, Barclay teljesítményén nagyon sok fog múlni.

lynchrodgers

Érdekes statisztikák

 • Egy esetleges győzelemmel 2-0-val kezdhetnénk a szezont, amire 2011 óta nem volt példa.
 • A vasárnap esti főműsoridős Packers meccsek mérlege 22-7, és ez a .759-es győzelmi arány a legjobb az NFL történelmében. Mióta Mike McCarthy a head coach, 15 ilyen mérkőzést játszottunk, 10-5-ös mérleggel.
 • Ha Rodgers 300 yard fölött passzol, akkor karrierje során ez lesz a 41. ilyen mérkőzése.
 • A-Rod zsinórban 12 hazai meccsén ért el 100 fölötti passer ratinget, azokat az alapszakasz meccseket számolva, ahol legalább 5 passzkísérlete volt.
 • Mason Crosby-nak már csak 11 pont hiányzik, hogy megdöntse Ryan Longwell 1054 pontos franchise rekordját, FG-kísérletből pedig csak kilenccel van lemaradva Longwell 277-es rekordjától
 • A tavalyi 2 Seahawks elleni mérkőzésen Ha Ha Clinton-Dix összesen 13 tackle-t (ebből 10 solo), 1 sacket és 2 interceptiont szerzett.
 • Ez lesz az első alkalom, hogy a Packers a Seattle-t fogadja majd az idény első hazai mértkőzésén.
 • Mint említettem, a Packers az utóbbi 37 mérkőzése alatt mindig szerzett legalább 1 sacket, ez a leghosszabb aktív széria a ligában. Ehhez érdekes adalék, hogy Russell Wilsont zsinórban 24 meccs óta mindig sackelték legalább egyszer, ez szintén a leghosszabb aktív sorozat.
 • A bye week előtti 5 hátralévő mérkőzésünkből csak 1 lesz idegenben, amikor a 4. héten a 49ers otthonába látogat a csapat.
 • A tavalyi szezonban (a rájátszást is beleszámítva) 9 hazai meccsünk volt, mind a 9-et meg is nyerte a Packers.
 • A Hawks utoljára 1999. november 1-jén tudott győzni a Lambeau Fielden, Russell Wilson egyébként ekkor mindössze 11 éves volt.

Összegzés

matthewshawks2

Mint a bevezetőben is említettem, annak ellenére, hogy még csak a szezon második hetében járunk, sokkal több jelentősége lehet ennek a mérkőzésnek, mint egy sima alapszakasz-beli találkozónak. A Seahawks továbbra is az NFC egyik nagy esélyesének számít, így mindenképpen fontos lenne a győzelem. A decemberi számolgatásoknál nagyon sokat jelenthet 1-1 plusz nyert meccs, főleg egy rivális ellen, szóval akár kiemelésekről is dönthet majd a mérkőzés végeredménye.

Arról nem is beszélve, hogy mekkora jelentősége van egy W-nek az öltözői hangulatot is tekintve, főleg a Seattle ellen, akivel az utóbbi pár évben kialakult a közös múlt… (fail mary, NFC-döntő, stb…)

Az edzők párharcát nézve eddig Pete Caroll vezet 3-0-ra, épp itt az ideje, hogy szépítsünk ezen az arányon, és erre meg is van minden esélyünk!

A mérkőzést a Sport TV nem közvetíti, mi viszont várunk mindenkit a megszokott helyen streammel és chatfelülettel, szurkoljuk ki együtt a Sajtfejűek győzelmét! Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful