Packers Hungary Club

Week 2 – Értékelő

Seattle Seahawks - Green Bay Packers
17 - 27

temp150920-seahawks-packers-first-65--nfl_mezz_1280_1024

Sikerült! A csapat nagyon felszívta magát az idei első hazai mérkőzésre, a Lambeau Field nem kegyelmezett a Seahawksnak és egy egészen impresszív védelemmel felállva revansot vett az NFC döntőben elszenvedett vereségért. Érzelmes diadal volt ez minden Packers szurkoló számára, a szezon előtt talán ettől a mérkőzéstől tartottunk a legjobban a 2015-ös kiírásban. Hála istennek túl vagyunk rajta és 2-0-val várhatjuk a folytatást.

Nagyon meggyőzően kezdtük a találkozót, Rodgers egy 80 yardos drive végén osztott ki James Jonesnak egy 29 yardos TD passzt. Jones gyakorlatilag az első labdaérintésével megint TD szerzett, így a második forduló után 3 elkapott TD-nél jár, amit rajta kívül csak másik két WR mondhat el magáról az egész ligában (Larry Fitzgerald és Travis Benjamin).

Statisztikák

A. Rodgers: 25/33, 249 yard, 2 TD
R. Cobb: 8 rec, 116 yard
J. Starks: 20 carry, 95 yard
J. Elliott: 1 INT, 1 FF, 1 TKL

Eddig 5 elkapása volt, 80 yardért, ebből 3 TD lett a maradék kettő pedig first downt ért, nagyon meggyőző visszatérés ez. Jones az előző héten azt nyilatkozta, hogy a Packersből szeretne visszavonulni, ha továbbra is ilyen biztos célpontja lesz Rodgersnek erre minden esélye meg is lehet. A mostani TD-jének külön pikantériája, hogy az a Richard Sherman őrizte, aki magát nemes egyszerűséggel csak a legjobb cornerbacknek aposztrofálja.

Az első biztató drive után a védelem lépett elő és tartotta meccsben Rodgerséket. Komolyan mondom öröm volt nézni mennyire fel voltak tüzelve a srácok, sugárzott belőlük, hogy itt ma nem lesz Hawks győzelem, amíg lélegző Packers játékos van a pályán. Ezt érezhették is Wilsonék, első próbálkozásra kemény -5 yardot tudtak abszolválni mielőtt three and out lett. A gyorsan felpakolt TD után mint említettem a védelmeké volt a főszerep az első félidő hátralevő részében. A Packers két, a Seahawks egy mezőnygólt tudott csak kiharcolni és 10-3-as vezetéssel mehettünk pihenni.

A második félidőre kicsit változott a játék képe, mivel a futások nagyon nem mentek Lynchnek, Wilson kezdett bele a rohangálásba valamint egyre többet kezdtek passzolni. Meg is lett az eredménye, jól működtek a passzok és egymás után két TD-t is felírtak az eredményjelzőre. Először Fred Jackson majd Doug Baldwin is hatpontosra tudott váltani egy-egy elkapást. Erre válaszként csak egy mezőnygól jutott Rodgerséktől és 1 pontos hátránnyal várhattuk az utolsó negyedet.

Az utolsó negyedet pedig parádésan játszotta le a csapat. Mind a védelem, mind a támadósor ellentmondást nem tűrően tette a dolgát. Rodgers MVP-hez méltó 80 yardos drive végén kínálta meg névrokonát egy TD-vel. A gyorsan eleresztett rövid és közép-távoli passzokra nem nagyon volt válasza a Seattle-nek. Cobb és Montgomery hathatós közreműködésével 10 játék alatt az end zone-ban találta magát a csapat.

Negatívumok

  • Visszahordások hiánya
  • Mélységi játék hiánya
  • Büntetések mértéke
  • Folyamatos sérülések

Pozitívumok

  • Fejlődő védelem
  • Back-up játékosok előrelépése
  • Elliott remeklése
  • Crosby megbízhatósága

Kezdjük megint a negatívumokkal. A Bears ellen a speciális egység szereplése a pozitívumok között szerepelt, összességében most is bőven elégedettek lehetünk ezzel a csapatrésszel, egyedül a visszahordások nem akartak működni ezen a mérkőzésen. Írd és mond kemény 19 yarddal könnyítette meg a speciális egység a támadók dolgát (a másik oldalon ez a szám 101 yard), ez valljuk be, nem egy impreszív mutató.

Nelson hiányával a legfájóbb veszteség talán a mélységi játékok hiánya. 40+ yardos passz továbbra sincs Rodgers neve mögött, holott ebben a mutatóban top5-ben volt a csapat tavaly. Valószínűleg az egész szezonban nem fogunk ezekből sokat látni, ám amíg ARod ilyen MVP formában játszik, nem lesz gond ennek a hiánya. Tegnap este 7/7 screen passzt osztott ki, és bármennyire meglepő egy mérkőzésen 6 éve nem volt ennyi sikeres screen passza. Cobb brutális gyorsulással rendelkezik és a mérkőzés végére Montgomery is villantott, így amíg ezek a gyors rövid passzok ülni fognak, határozottan tud majd haladni az offense.

A büntetések mennyisége az első héthez képest 10-ről 6-ra csökkent, de ez most 18 yarddal több veszteséget okozott, mint egy hete. Továbbra is a támadófal az egyik legfegyelmezetlenebb, még Sittonnak is sikerült egy holdingot benyelnie, ami nem megszokott tőle. Mondjuk itt halkan hozzáteszem, hogy ligaszinten kiemelkedően sok sárga repül a mérkőzéseken.

A pozitív oldalt kezdjük a mérkőzés sztárjával, Jeyrone Elliott-tal. Eddig is tudtuk, hogy egy playmaker a srác, ezen a mérkőzésen a legjobbkor robbant be, ezzel hozzájárulva a 10 pontos győzelemhez.

Először egy parádés egykezes INT-et szerzett, visszaadva a labdát a támadóknak, hogy a 7 pontos előnyt tovább növelhessék. Majd Fred Jackson kezéből verte ki a disznóbőrt, amit Hyde kapart össze a földről, ezzel szerte foszlatva a Hawks minden maradék reményét.

Hozzá hasonlóan szinte minden cserejátékos kiemelkedőt nyújtott. James Starks eredményesen élt a lehetőséggel amit Lacy sérülése nyújtott neki. 4.8 yardot átlagolt, és bár a TD nem jött össze 95 yardot így is szerzett a földön. Meg merem kockáztatni, hogy a liga egyik legjobb cserefutója, aki ha kicsit fiatalabb lenne, sok csapatba simán beférne a kezdőbe is. Montgomery is előlépett, az utolsó TD-t érő drive-ban 3 elkapásból 24 yarddal járult hozzá a fordításhoz. Összességébe jó volt látni, hogy kezdőkön kívül sok poszton vannak értékelhető teljesítményre képes játékosok.

Dicséret illeti még a front-7 játékát is. Hatalmasat fejlődtek az előző hét óta pedig nem egy másodvonalas running backkel kellett farkas szemet nézniük, hanem magával a Szörnyeteggel. Megnyugtató volt a futás elleni védekezést látni, hiszen jövőhéten Jamaal Charles látogat a Lambeau Fieldre. Nate Palmer is kellemes meglepetés volt, Barrington hiányában szükség is volt rá, hogy előlépjen. Ami kicsit aggasztó volt, hogy Wilson is felrámolt 78 futott yardot, de több, ennyire mobilis irányítóval nem nagyon fogunk találkozni idén, szóval ez most akár bele is férhetett.

Aaron Rodgersre továbbra sincsenek szavak, folyamatosan MVP szinten játszik, ha kell fut, ha kell passzol, nem ijed meg ha összeomlik a zseb és abból kiforogva is életveszélyes passzokat képes elereszteni. Mind a Jonesnak, mind a Rodgersnek lőtt TD passzt a zseben kívülről dobta meg.

Összegzés

Rendben volt ez a meccs nagyon! Kicsit mindenki lelke megnyugodhat, tud ez a védelem játszani, magabiztosan várhatjuk a Chiefs csapatát a harmadik fordulóban. Ráadásul hazai pályán elszenvedett vereségből utaznak majd hozzánk.

Lélekmelengető győzelmet arattunk a már-már nemezisnek számító Hawks ellen, így a zsinórban három CenturyLink Fielden elszenvedett buktáért hazai pályán álltunk bosszút. Go Pack Go!

Kitekintő

  • A Vikings az első heti kóma után megrázta magát és majd 200 yardot talpaltak össze az összeomló Lions védelem ellen. Peterson is kezd feléledni egy éves Csipkerózsika álmából, 134 yardot futott.
  • A Bears hatalmas pofonba futott bele hazai pályán, a Cardinals megsemmisítő, 25 pontos vereséget mért a Macikra. Cutler ráadásul meg is sérült, miután INT-et dobott és szerelni próbálta visszahordó játékost.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful