Packers Hungary Club

Week 3 – Értékelő

Kansas City Chiefs - Green Bay Packers
28 - 38

lead

Bár az eredmény szoros mérkőzést sejtet maga mögött, ez bizony egy tükörsima győzelem volt. Az első másodperctől az utolsóig maximálisan kontroll alatt tartotta Szakáll Kapitány az eseményeket. Aaron Rodgersre egyszerűen nincsenek szavak, az offense iszonyat hatékonyan dolgozik és a védelem is mindent megtett, amit csak lehetett, egy rossz szavunk nem lehet.

A mérkőzést hatalmas elánnal kezdte a csapat, mind a védelem, mind a támadó oldal nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Az első puhatolózó puntok után nem volt kérdés, itt ma a Lambeau Fielden megszakad a Chiefs sorozata. Bár Adamst szinte az első playben elvesztettük, mert újra rásérült a lábára, Montgomery is megsérülni látszott az első visszahordásnál, ez semmiben nem akadályozta meg Rodgerst abban, hogy hülyét csináljon a Chiefs védelméből.

Statisztikák

A. Rodgers: 24/35, 333 yard, 5 TD
J. Jones: 8 rec, 139 yard, 1 TD
R. Cobb: 7 rec, 91 yard, 3 TD
C. Matthews: 2 sack, 2 tfl, 3 QB-hit

A második drive-ban gyakorlatilag rögtön ripityára szedte a Főnökök védelmét. A futások remekül működtek Sitton és Linsley között, Rodgers nem ijedt meg Peters felé sem dobni, gyors, rövid passzokkal haladunk az end-zone felé, meglepően simán. A rettegett Chiefs pass rush, mintha nem is lenne, az offense fal remekül dolgozott. Ebben a drive-ban 10 yard alatti játékunk nem volt, nem csoda, hogy 2,5 perc alatt meg lett a TD, Montgomery kapta a passzt, ezzel a fiatal tehetség először élvezhette a Lambeau Leapet.

1stdrive

A védelem ezek után is rettenetesen harapott, Alex Smith pedig nem találta a megoldást. A Rodgers vezette offense viszont rendületlenül haladt, a következő drive végén Randall Cobb ünnepelhette a TD-t. Az első negyed végén a Chiefs statisztikáiban 3 db megtett yard szerepelt! A második negyedben sem változott sokat a játék képe, s bár egy benézett passz miatt a Chiefs rögtön az end zone előtt találta magát, amit Charles értékesített, ezen kívül csak szenvedett a Kansas. Mindent elmond arról mennyire remekül dolgozott a védelem az alábbi statisztika: A Kansas az első félidőben kemény 7 first downt tudott csinálni, a Packers ezzel szemben 20-at, a játékaik 6%-a végződött first down-nal az első playből (ez alul múlja a Bears Seahawks elleni eredményét is), nálunk ez a szám 62% (liga első a fordulóban). Az első játékrészt 93 megtett yarddal zárták, ebből 61 yardos volt a TD drive-juk, a maradék 32 yardot az összes többi drive-ban csinálták. Sőt, hogy tovább árnyaljam a képet, a félidő előtti utolsó drive-juk 45 yardos volt, tehát maradt -15 yard másik 4 drive-ra. Brutálisan jól muzsikált a védelem.

A második félidő már simán garbage-time volt számunkra, 24-7-es állás mellett mehettünk pihenni. A második 30 perc szinte betűre pontosan úgy indult, mint az első. Gyors punt mindkét oldalon, majd Rodgers TD passz, szenvedő Chiefs védelem. Végül 1-1 hatpontos került a csapatokhoz, a végjátékot 31-14-es vezetéssel várhattuk. Innen még a Chiefs tudott zárkózni a kicsit kiengedett védelem ellen, de McCarthy remekül menedzselte a játékot, egy percig nem volt kérdés a győzelem. Nézzük mire lehetünk, és mire nem lehetünk büszkék:

Negatívumok

 • Túl sok szabálytalanság
 • Sérülések mértéke
 • Hullámzó secondary
 • Lacy eröltetése

Pozitívumok

 • Kiváló pass rush
 • Rodgers intelligenciája
 • Offense-fal remeklése
 • Randall "Elite" Cobb

A szabálytalanságok mértéke továbbra sem akar csökkenni, bár nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez liga szinten jellemző trend. A legfájóbb talán az volt, mikor Montgomery túl hamar osztotta ki Cobbnak a blokkot, ezért annulálták a TD-t. Összesen 12-szer dobtak sárga zászlót a csapatra, ami idén a legtöbb volt eddig.

Adams bokáját jegelik

Adams bokáját jegelik

Sérülések nélkül ezúttal sem úsztuk meg, Adams rögtön az elején kiesett és, ahogy a dolgok jelenleg állnak pár hét kihagyás várhat rá. Öröm az ürömben, hogy még az ő kiesése se okozott gondot a passzjáték számára. Andrew Quarless is az öltözőben végezte, valamint Sam Shields is bibivel küszködött. Rajtuk kívül Datone Jones szenvedett vélhetően agyrázkódást, az is pár hetes pihenőt jelent. A dolog pikantériája, hogy őt Joe Thomas ütötte ki.

A secondary sem volt mindig a helyzet a magaslatán. Néha nagyon csúnyán elváltották magukat, a csere-cornerek se voltak mindig formában. Emlékezzünk csak arra mikor az egyikük Pepperst ütötte ki, ahelyett hogy mellette elfutva simán megfogta volna Smith-t. Az első TD-t is egy csúnyán egyedül hagyott elkapó miatt kaptuk, be azzal haladtak egy tetemes yard mennyiséget. De összességében aggodalomra nincs okunk, fiatal egységről van szó, ez volt a harmadik éles mérkőzésük, Damarious Randall lehet majd az, akiből állandó kezdő lehet kvalitásai alapján. Azért az INT összejött megint:

Az utolsó negatívum apró dolog, de rosszul is elsülhetett volna. Lacy mint tudjuk nincs 100%-os formában, a végén, hiába jöttek fel a kansasiak, simán pihentetni lehetett volna, Starks bőven elég lett volna az óra pörgetéséhez. Apropó running backek, Alonzo Harris is bemutatkozott a profik között, rögtön a mérkőzés elején vétette magát észre egy 16 yardos futással, amíg Lacyt agyrázkódás miatt vizsgálták a pálya szélén.

A legkellemesebb csalódást a DL okozta a mérkőzés során. Nem túlzok azzal, ha azt mondom, atomjaira bontották a Chiefs támadófalát. Raji tombolt, Daniels is parádésan játszott, egy percig nem volt ellenfelük a Chiefs OL. A dolog legszebb oldala, hogy a 7 elért sackből 5-ször blitz nélkül, a standard 4 vagy kevesebb fő támadta Smith-t. 2007 óta nem volt ilyen a csapatnál, hogy a standard pass rush ennyire működjön. Hatalmas fölényben voltunk itt, teljesen uraltuk a line of scrimmage-t. Óriási gratuláció a srácoknak, 7 sack, 8 QB-hit, Alex Smith under terror!

Zárójelben itt meg kell említeni Joe Thomast. Tavaly a gyakorlócsapatunkat erősítette, idén nem fért be oda, de a felkészülést végig csinálta a csapattal. Szabadügynökként került a Cowboys gyakorlócsapatába, Barrington sérülése után onnan igazoltuk vissza. A mérkőzésen elért eredménye: 4 solo tackle, 1 sack, 1 tackle-for-loss, 1 QB-hit. Parádé!

Velük párhuzamosan a labda másik oldalán az OL is kitett magáért. A rettegett Chiefs pass rush kemény 1 sacket tudott felmutatni,  Tamba Hali révén. Futásokhoz is remekül nyitották a lyukat, különösen a Sitton - Linsley páros, de ezúttal Barclay sem maradt szégyenben, úgy látszik lassan sikerül felvenni a ritmust.

Aaron Rodgers meg egyszerűen hihetetlen, én már nem is tudom milyen jelzőkkel illessem a regnáló MVP-t. Az a játékintelligencia, amiről ismét tanúbizonyságot tett valami félelmetes. Hihetetlen, ahogy a legapróbb hibát is észreveszi a védelemben, kétszer olyan szinten bealázta a Chiefs védelmét free playek alkalmával, hogy arra szavak nincsenek, mindkét alkalommal TD lett. Kegyetlenül jól mozog a zsebben, ha hibázik is a fal előtte akkor sem biztos a sack, kilép, kiforog, közben folyamatosan keresi a célpontokat, erre nem lehet mit mondani. Nem mellékesen piszkosul pontosan dob, nagyon jó úton halad a back-to-back MVP cím felé.

Cobb pedig E-L-I-T-E, villámgyors, ragad a kezébe a labda 3rd&sok játékoknál is nyugodtan célba vehető, remekül érzik egymást Rodgers-szel.

Összegzés

Egy nagyon sima mérkőzésen vagyunk túl, Marshawn Lynch után Jamaal Charles ellen is jól muzsikált a védelem, így két elit futó kipipálva, Peterson még hátra van, de ilyen védelem mellett nem kell aggódnunk. A védelem teljes egészében egyre jobban felveszi a ritmust, hétről hétre jobban játszanak Capers fiai és ez igazán megnyugtató. A támadókkal kapcsolatban meg aztán tényleg teljesen nyugodtak lehetünk, aki nem tesz fel nekünk 30-35 pontot annak nem sok esélye van Rodgers ellen. 3-0, jöhetnek a Tudjukkik, Go Pack Go!

Kitekintő

 • A Bears lenullázta magát a Seahawks ellen, Cutler és Jeffrey kiesésével 10 puntot tudtak felmutatni, versenyben vannak az 1/1-ért. Ráadásul Jared Allent is elcserélték, ezzel a védelmük is gyengült.
 • A Vikings megrázta magát, Peterson lubickolt, simán legyalulta a Chargers védelmét, 126 yard, 2 TD.
 • A Lions továbbra is szenved, a Broncos kőkemény védelmével nem tudtak mit kezdeni. Ráadásul a Hawks jön nekik idegenbe, utána a remeklő Cardinals, simán benne van a 0-5-ös kezdés.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful