Packers Hungary Club

Week 4 – Beharangozó

Green Bay Packers at San Francisco 49ers
2015.10.04. 22:25, Levi's Stadium, San Francisco

12077246_10206925403389270_410676869_n

 

Az év elején a szerkesztőségben tippeltünk arról, hogy mi lesz a csapat mérlege 5 forduló után, és milyen lebontásban. Én egy 4-1et tippeltem, a 49ers elleni meccsen becsúszó meglepetésvereséggel - miközben a 49erst az NFC West leggyengébb egységének tartottam. Előbb utóbb az NFLben azért becsúsznak a vereségek, és egy játékstílus szempontjából nekünk nagyon nem fekvő, kissé most lenézett csapat idegenben megfelelő jelöltnek tűnt ahhoz hogy mi begyűjtsük az első L-t.

A 49ers gyatrasága és ligaszerte lenézése az első fordulóbeli csodát leszámítva be is igazolódott, viszont már nem érzem a vereséget. Ennek oka, hogy a csapaton a lenézés vagy leeresztés leghalványabb jelei sem fedezhetőek fel. A nyilatkozatok, a média hype, a körítés már már a Seahawks elleni mérkőzést is eléri - ha pedig a játékosaink vasárnap is úgy fognak hozzáállni a játékhoz mint két hete, akkor nem lehet baj.

Packers előzmények

A csapat szezonjának eleje valahol a múlt árnyékain történő továbblépésről szól: megvert Seahawks mumus, feljavult futás elleni védekezés (Marshawn Lynch 41 yard Jamaal Charles 49 yard), sokkal jobb Special Team (kickoff visszahordás átlaga 19,1 yardról 31,2 két megszerzett onside kick, 0 blokkolt field goal vagy extra pont, elfogadható Masthay). Ebbe a képbe tökéletesen beilleszkede a Packers ellen 3-0-ra álló Kaepernickkel történő leszámolás.

42245297-mjs_packers14_9_of_hoffman.jpg_packers14

 

Utolsó összecsapás

Az emlékezetes Bears elleni, Soldier Fielden utolsó pillanatban kiharcolt csoportgyőzelem után a playoff wild card körében a 49ers érkezett a Lambeaura. Sok köszönet nem volt benne, utolsó pillanatban rúgott field goallal szerzett győzelemmel távoztak (23-20), emlékeinkbe beleéghetett ahogy a sérült Mulumba próbálja a scramblező Kaepernicket megállítani a kulcsfontosságú 3rd down conversionért.

Szinte már szokásos az emberek tömeges kiesése (tavaly nagy szerencsénk volt ezzel, de úgy látszik az volt a kivétel, lásd a betegszoba jobb oldalt), de a védelem és a támadósor is bizonyítja a mélységét. Montgomery, Barclay, Starks sem számíthatott ekkora szerepre a szezon előtt, de Joe Thomas a Dallas gyakorlócsapatából lett hip hop a nickel és dime felállásunk kulcsembere. Rodgers tündököl, az edzői stáb brillírozik, és ha ők így összedolgoznak playalkotásban és playhívásban akkor az ellenfelek védelmének nem sok babér terem. Felhívnám a figyelmet McCarthy azon nyári változtatására is, amelyben összevonta az irányítókat és elkapókat egy position coach (Alex van Pelt) alá, és közös meetingeket tartanak. Nem tudjuk pontosan ki találta ki a Cobb által a Chiefs ellen 3 (és egy visszafújt) TD-t eredményező taktikát, de a közös brainstormingnak meg lett az eredménye - és ez még csak a szezon eleje.

49ers előzmények

A szezon előtt mindenki azt hitte, a liga egyik leggyengébb csapata lesz idén a 49ers - annak tükrében ez nem is csoda, hogy kb. akit nem tartóztattak le, az életkortól függetlenül visszavonult. Az egész linebacker sor lecserélődött, az ikonikus futó Frank Gore eligazolt, a támadó fal csak gyengült, Jim Harbaugh az egyetemen hordja a khaki nadrágjait. Az egyetlen konstans az egykor üstökösként a ligába robbanó Colin Kaepernick, aki a szenzációs kezdetek óta csak visszafelé fejlődik. A nyáron Kurt Warner irányítólegendával edzett, de egyelőre úgy tűnik ez sem hozta meg a várt eredményt. 

A rossz előjelek után az első héten impresszív módon, 20-3-ra verték az előszezonban sok pozitív hypeot kapó Vikingst - Carlos Hyde, a másodéves futó 168 yarddal és 2 touchdownnal tündökölt ezen a napon. Egy heti döbbenet után azonban bekövetkeztek az előre jósoltak: a 49ers tényleg borzasztó, a Vikings tényleg felfelé ível (az első hetet így ezúton is köszönjük Kaepernickéknek!). 67 passzolt yard ritka teljesítmény a mai NFL-ben (49ers vs Cardinals), ennél többet kell alkotniuk ha szoros meccset akarnak.

A mérkőzés

Rodgers a kaliforniai 49ers szurkoló és Kaepernick a wisconsini Packers fanatikus élete pont fordítva alakult, és most ismét egymás ellen néznek szembe.

Jt7CYhT

 

Rodgers számára ráadásul óriási csalódás hogy gyerekkori csapata annak idején nem őt választotta 1/1-re hanem Alex Smithet, aki azóta a Chiefsnél dobál. Múlt héten láthattuk, hogyan törleszt neki, most az őt passzoló csapatnak is odapakolhat pár TD-t.

Nagy lesz a csapatok közötti presztízsharc, és ez indulatokhoz is vezethet. A 49ers cáfolni akarja az őket lenéző emberek millióit, a Packers pedig azt a legendát hogy nem tudnak ellenük nyerni. Ez klasszikusan az a meccs, aminek bár kisebb a szezon szempontjából a jelentősége, mégis nagyon meg akarja nyerni mindenki. Az NFC North elmúlt években tapasztalható bénázása miatt tulajdonképpen a 49ers és a Seahawks azok a csapatok, amelyeket a legtöbb szurkoló riválisnak tekint.

Nálunk sok a hiányzó és a bizonytalan (lásd betegszoba), a 49ers ennél jóval jobban áll. Vernon Davis az egyetlen nagy név a reporton, de ő Doutbful, vagyis 25% van a pályára lépésére - nagy hiányzó lenne a tight end.

Ami döntő lehet

Kaepernicket próbáltuk már az elmúlt években spyolni (egy linebacker feladata az ő követése) és containelni (az egyik vagy mindkét szélső védőfalember nem közvetlenül a sackre megy, hanem a támadófal szélét támadja, hogy ne tudjon oldalra futni az irányító) is, eddig kevés sikerrel. A sémánál a megoldáshoz sokkal fontosabbnak tűnnek az egyes játékosok és a védelem atletikussága. Ez néhány új szerzeménynek és (Julius Peppers, Datone Jones, Letroy Guion) Matthews kreatív alkalmazásának köszönhetően sokat fejlődött, ezt most végérvényesen bebizonyíthatják. Ha Kaepernick nem tud futni, a zsebből, különösebben tehetséges elkapófegyverek nélkül nem fog tudni megverni minket.

A scramble, improvizált futásokon kívül a 49ers biztosan készülni fog úgynevezett read-option játékkal is. Ennek a lényege hogy az irányító odanyújtja a futó (ezesetben Carlos Hyde) felé a labdát, és a rájuk rontó linebacker mozgásától függően dönti el, hogy odaadja-e azt vagy megtartja. Az egész csapat sikeressége azoknak az embereknek az egyéni döntésein múlhat, akik ebbe a helyzetbe kerülnek - ha jól döntenek, az tackle for loss, ha rosszul, az nagy játék.

Szintén kiváló módszer az ellenfél passzjátékra, "egydimenzióssá" kényszerítésére a korai előny kiépítése (lásd Chiefs at Packers). Kaepernick formáját tekintve ha passzolni fog, a labdazsonglőr cornereinknek kiváló napja lehet. McCarthy és Rodgers is tisztában vannak ezzel, így az első driveokra extra motivációval fognak érkezni a srácok.

Itt meg kellene még említeni valamit, amire a támadósornak figyelnie kell, hogyan kerülje el a védelem erősségét, használja ki a hibáit. Az a helyzet azonban, hogy ez a 49ers védelem már nem az a 49ers védelem. Az offensünk tulajdonképpen bármiben meg tudja verni az ellenfelet, így várhatóan - és szokásosan - az adott playre való felállásoktól függően fogunk dönteni. Ehhez az kell, hogy megtartsuk a futás - passz egyensúlyt, még akkor is, ha Lacy állapota miatt vélhetően nem tud annyi snapet vállalni - Starkst és Harrist kell ilyenkor bevonnunk.

Érdekes statisztikák

  • A Packers 2011 óta először áll 3-0-val
  • Az elmúlt 5 évből harmadjára sikerült az első három meccsen 95 pont fölé menni. A csapat történelmében ez előtt ez összesen egyszer fordult elő.
  • McCarthy alatt a Monday Night Football utáni rövid heteken a csapat statisztikája nem túl fényes: 7-5. Az ilyen idegenbeli meccseken viszont 3-1 a Pack.
  • Az utolsó nyolc 49ers elleni mérkőzésen egy labdabirtoklásnyi előny döntött a győztes javára (maximum 8 pont)
  • A Californában rendezett meccseken (49ers, Raiders, Rams, Chargers) 1990 óta 9-2 a csapat
  • Az utolsó 19 alapszakasz mérkőzésből 14-szer 100-as passer rating felett végzett Rodgers
  • Colin Kaepernick 3-0val áll a Packers ellen, 101.3-as passer ratinggel és meccsenként átlagosan 100 futott yarddal
  • Kaepernick mindkét karriercsúcsát - 412 passzolt yard, illetve 181 futott yard - a Packers ellen állította fel. Előbbi a 2013-as szezonnyitó, utóbbi a 2012-es divisional playoff meccs eredménye

Összegzés

McCarthy szereti negyedekre bontani az évet - ez a meccs lesz az első negyed vége. A szezon előtt sokat hangoztatta, hogy az elmúlt évekkel ellentétben szeretné ezt a negyedet jól zárni és hibátlanul kezdeni, és erre most minden esélye megvan.

A meccsünket a Sport TV is közvetíteni fogja (annyi év után úgy tűnik végre rájöttek hogy a Packersnek nagy a hazai szurkolótábora és a meccseknek jó a nézettsége, reméljük mi is hozzájárultunk ehhez) de természetesen mi is várunk mindenkit a szokott helyen streammel, chatablakkal.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful