Packers Hungary Club

Week 4 -Értékelő

Green Bay Packers - San Francisco 49ers
17 - 3
Santa Clara, Levi's Stadium

leadweek4

Egy kemény, igazi brusztolós mérkőzésen vagyunk túl, ahol az offense visszafogott teljesítményét a defense remeklése váltotta győzelemre. Aaron Rodgersék nehezen tudták feltörni a 49ers felpaprikázott védelmét, pont annyit hoztak, amennyire szükség volt. S bár a támadók közül többen csalódottak voltak a mérkőzés után, köztük maga Rodgers is, semmi okuk az aggodalomra. Nem jöhet ki minden mérkőzésen maximálisan a lépés, de a W betű megvan és ez a lényeg, továbbá mindenki tudja, hogy ennél sokkal többet tudnak az offense tagjai.

A mérkőzés remekül indult, első támadás nagyon simán, meggyőzően haladt és ért véget Richard Rodgers elkapott TD-jével. Aztán megtört a lendület az erején felül teljesítő 49ers védelmen egy punt és két 3 and out után egy kihagyott mezőnygóllal zártuk le az első félidőt. A 49ers ezzel szemben sehogy sem akart működni, a védelmünk remekül tartotta kordában Kaepernicket és két a red-zone-ba bemutatott sacknek köszönhetően mezőnygólon tartotta a 9erst.

Statisztika

A. Rodgers: 22/32, 224 yard, 1 TD
E. Lacy: 18 car, 90 yard
J. Jones: 5 rec, 98 yard
N. Perry: 2 sack, 2 QB-hit, 2 TFL

CQgBwO8UEAApVUt

7-3-as vezetéssel mehettünk pihenni a félidőre. A második játékrészre se változott számottevően a játék képe, a 49ers szenvedett, a mi támadásaink is akadoztak, de a védelem rettenetesen jó munkát végzett. A harmadik negyed közepén egy parádés Jones elkapás után hozta helyzetbe a Packerst.

Ezt követően Rodgers majdnem megfutotta 18 yardról, de az utolsó pillanatban kilépett, ezért Kuhnra maradt a befejezés, a veterán fullback pedig nem hibázott:

CQgYs8aUEAAJSiK

Ezt követően Crosby 31 yardról nem hibázott és beállította a 17-3-as végeredményt. Igazi brusztolós erőfocit láthattunk, ahol a támadók gépezete kivételesen döcögősebbre fogta a dolgot, de a védelem előlépett és esélyt sem hagyott a 49ersnek, hogy akár csak halvány esélyük is legyen a győzelemre. Érdekesség, hogy amióta Rodgers a kezdőirányító, összesen kettő idegenbeli mérkőzést nyertünk meg úgy, hogy nem szereztünk minimum 20 pontot (2008 Giants, 2013 Ravens), ez a harmadik.

Negatívumok

  • Tim Masthay puntjai
  • Don Barclay teljesítménye
  • Rengeteg büntetés
  • Ott hagyott lehetőségek

Pozitívumok

  • Nick Perry életrekelése
  • Kiváló futás elleni védekezés
  • Nate Palmer fejlődése
  • Sam Shields villanása

Szokás szerint kezdjük a negatívumokkal. Az első a listánkban Tim Masthay, aki ezen a mérkőzésen nem volt a helyzet magaslatán. 37,2 yardot átlagolt a puntokból (visszahordásokkal korrigált nettó yard), ami kemény kettő tizeddel jobb csak, mint az eddigi legrosszabb teljesítménye a hat éves itt léte alatt. Hát ez nem jó, és akkor finoman fogalmaztam. Szezon elején Masthay kapott egy kihívót Cody Mandell személyében, de viszonylag hamar eldőlt a csata kettejük között. Ehhez képest Tim nem találta a rúgócipőjét ezen az estén, egy szorosabb találkozón ezek nem fognak beleférni.

temp151004-packers-49ers-pre-2--nfl_mezz_1280_1024

Az offense fal megint lebetlizett, 3 sacket engedélyeztek ez pontosan annyi, mint amennyit összesen az első három mérkőzésen. Teljesen hektikus a szereplésük, a rettegett Chiefs pass rusht egy hete lenullázták, most, egy héttel később pedig szinte hagyták Rodgerst összeverni. Barclay személyesen felelős mind a három sackért további egy siettetést is engedélyezett, nagyon gyorsan össze kell tákolni Bulagát mert ez így nem lesz jó.

A büntetések száma csak nem akar csökkenni, és olyan rutinos rókák is hibáznak, mint Lang vagy Raji. Mondjuk az egész mérkőzésről elmondható, hogy a játékvezetők nem végeztek kifogástalan munkát, mindkét fél kárára és előnyére is volt tévedésük bőven. De ezt le kell nyelni, nem lehet vele mit kezdeni, idegeskedni pedig felesleges rajta.

Az utolsó amit a mérleg negatív oldalára tehetünk az a kihagyott lehetőségek. Rögtön a mérkőzés elején Montgomerynek nem sikerült elkapni Rodgers hosszú passzát, Cobb is tőle nem megszokott módon elejtett labdákat. Továbbá 3 labdát is felköhögtek a 9ers játékosok, egyet sem sikerült megszerezni, legközelebb remélem szerencsésebbek leszünk ilyen téren.

Pozitívumok között az első amit ki kell emelni az a futás elleni védekezés. Amit tegnap bemutatott a védelem az bőven liga elit teljesítmény. Carlos Hyde 20 futott yardig jutott és Kaepernick se tudott lubickolni. Egyszer egyszer megindult de érdemi sikert ezek nem hoztak neki, a védelem remekül erőszakolta bele a zsebbe a ficánkolni szerető irányítót. A zsebben pedig meglehetősen kényelmetlenül érezte magát, 6-szor is a zsákba került, passzolni meg nem tudott. Egy szem 47 yardos passzán kívül szinte már komikus volt, amit előadott passzolás címszó alatt. Hatalmas dicséret a védelemnek!

Clay Matthewst, Nate Palmert és Nick Perryt külön ki kell emelni. Perry két sacket is jegyzett, ráadásul az egyiket kritikus szituációban, Joe Staleyt megverve döngölte a földbe Kaepernicket. Palmer mérkőzésről, mérkőzésre egyre meggyőzőbb a linebacker sor közepén, ennek feltehetően az újonc Jake Ryan nem örül. Matthews pedig CMIII, nincs mit magyarázni, ezt várjuk tőle!

Ki kell még emelni a védelemből Sam Shieldset, aki sok kritikát kapott tőlünk ebben a szezonban, de megint bemutatott egy interceptiont, így már két mérkőzésen zsinórban sikerült neki a labdaszerzés. Megkövetem magam és kalapot emelek a corner előtt, ezt kell tovább folytatni!

Összegzés

Összességében nem lehet okunk a panaszra, bár a támadók most nem szereztek 30+ pontot, bőven elég volt ennyi is ilyen parádés védelem mellett. S mint tudjuk a védelem nyeri a bajnokságot! Ha így folytatják a srácok a szezon végére egy rendkívül erős és brutális védelemmé fognak összeérni, akivel szemben mindenki felkötheti majd a gatyáját.

A végén meg kell még említeni a Packers szurkolókat is, akik nem mindennapi hangulatot varázsoltak Kaliforniába. Kuhn TD-jénél dübörgött a KUUUUUHN a lelátókról, és a 9ers szurkolókat elcsendesítve harsogott a Go Pack Go! Öröm volt hallani, a játékosok is így voltak vele:

twitter

Következő állomás a Lambeau Field, és hazai pályán várhatjuk a Rams csapatát, előre az 5-0-ért!

Kitekintő

  • A Bears kínkeservesen megszerezte első győzelmét az Oakland ellen, Cutler sérülten is vállalta a játékot, de senki ne lásson ebbe bele többet, mint ami. Ráadásul további cserék várhatók a csapatnál, kiárusítanak mindenkit és gyűjtik a draft cetliket az újjáépítés reményében.
  • A Vikings egy nagyon szoros mérkőzésen maradt alul a kiöregedő Manning vezette Broncos ellen, a támadófaluk nem muzsikált a legjobban, Bridgewatert 7-szer sikerült sackelni.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful