Packers Hungary Club

Week 5 – Beharangozó

St. Louis Rams at Green Bay Packers
2015.10.11. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

 

12096232_10153479314610073_9166472082693318512_n

 

Ha már Vince az előző heti beharangozóban megemlítette a szerkesztői jóslatokat a szezonra (amiket egyébként itt olvashattok el), akkor kiemelném, hogy az akkori 6 szerkesztőből összesen ketten vizionáltunk 5-0-s kezdést, Gábor és jómagam. A májusi cikk óta majdnem napra pontosan 5 hónap telt el, és most úgy áll a csapat, hogy erre a nagyszerű szezonkezdetre minden esélyünk meg is van!

A sérülésekkel idén is “jól” állunk, de eddig úgy tűnik, hogy ez az idei csapat nagyon össze lett rakva, nincs az a kidőlt játékos, akit ne tudnánk pótolni. Azért most már remélhetőleg nem lesz sok újabb sérült, mert lassan nem győzzük már frissíteni a Betegszobát…

A két csapat sokszor találkozott már egymással a múltban, köszönhetően annak, hogy az előbb clevelandi, majd később Los Angeles-i székhelyű Rams ugyanabban a konferenciában volt, mint a Packers, ezáltal évente 2x is játszottak egymás ellen. Az alapszakasz-örökmérleg jelenleg 44-45-2 a Kosok javára, a mostani meccs megnyerésével kiegyenlíthetjük az állást.

Packers előzmények

A csapat 4-0-s kezdést produkált, ez utoljára 2011-ben sikerült a gárdának. Az offense-ről mindig is tudtuk, hogy jó (Rodgers vezetésével más nem is lehet), de idén a defense is rég nem látott magasságokban szárnyal. Érdekesség, hogy a 2010-es szezon utolsó, 17. játékhete óta nem volt olyan hét, amikor a Packers mind O, mind D szempontjából top 10-ben lett volna a csapatok ranglistáján.. Jelenleg a támadók a 10., a védők pedig a 8. helyet szerezték meg a csapatnak. Az engedett pontok tekintetében pedig különösen remek eredményt hoz a védelem, átlagosan mindössze 17.8 pontot szereznek az ellenfeleink idén, ez a csapatok között az előkelő 3. helyet jelenti (első a Jets, második a Broncos).

Utolsó összecsapás

Az utolsó Packers-Rams mérkőzésre a 2012-es szezon 7. játékhetén, október 21-én került sor, a helyszín a St. Louis-i Edward Jones Dome volt, ahol a Green Bay magabiztos győzelmet aratott, Rodgers 3 TD-passzával és Crosby 3 mezőnygóljával a végeredmény 30-20 lett.

Green+Bay+Packers+v+St+Louis+Rams+qPQQ_UVmOpfx

Az offense statisztikákban is egész jól állunk, egyedül talán a mérkőzésenkénti passzolt yardátlag szerinti 20. hely nem mutat olyan fényesen. Ehhez egyrészt hozzájárul Jordy Nelson hiánya is, hiszen a hosszú passzokkal rendre őt szokta keresni A-Rod az elkapók közül. Másrészt pedig ahogy az előző 4 mérkőzésen is láthattuk, a támadóalakulat sokszor takaréklángon égett, csak annyi pontot tettek fel a táblára, ami feltétlenül szükséges volt. Tekintve a csapat hátralévő menetrendjét, lesznek még bőven olyan meccsek, ahol elengedhetetlen lesz a megszokott, 300 yard fölötti teljesítmény.

Ahogy Mike McCarthy és több játékos is említette, az “első negyeden” túl vagyunk, a java még csak most jön. Az első 4 meccsből leszűrhető további tanulságokat ide kattintva olvashatjátok, ha még nem tettétek volna meg. 🙂

Rams előzmények

A Kosok eddigi szezonja meglehetősen hullámvasútszerűen alakul. Először megverték az egyik nagy rivális Seattle-t, aztán jött 2 zakó a Redskinstől és a Steelerstől. Múlt héten pedig újra győzni tudtak, a másik nagy csoportrivális Arizona Cardinals otthonában. Ezzel a 2-2es mérleggel jelenleg a NFC West 2. helyén állnak. Nehéz megjósolni, hogy a Packers ellen melyik oldalukat fogják megmutatni, de az biztos, hogy a védelmük és a futójátékuk jelenthetik számukra az esélyt.

A ligán végigsöprő sérüléshullám a St. Louist sem kerülte el, a Cardinals elleni meccsen bokasérülést szenvedett Alec Ogletree, a csapat legjobb linebackere, aki az idei szezonban összesen 42 tackle-t (ebből 27 solo) és 2 sacket is szerzett. A héten át is esett a szükséges műtéten, a pályára leghamarabb decemberben térhet majd vissza.

A Packers, és különösen az Aaron Rodgers elleni felkészülés jegyében Jeff Fisher head coach mindenféle trükköt bevetett. Meg is írtuk, hogy az egyik reggeli meetingen egy légkürttel lepte meg a játékosokat, azonban kiderült, hogy az edzésre is magával vitte az eszközt, hogy aztán egy-egy falember mögé lopózva “trenírozza” őket a dudával. Ezenkívül az edzéseken üvöltött a hangos zene, ezzel is koncentrálásra bírva a játékosokat.

Packers-vs.-Rams

A mérkőzés

A Rams utoljára 2006 októberében tudott győzni a Green Bay ellen, a Lambeau Fielden játszott mérkőzés óta 4 meccsen zsinórban a Sajtfejűek nyertek, ezt a sorozatot igyekszik majd meghosszabbítani holnap a csapat.

A rájátszás mérkőzéseket is beleszámolva, Aaron Rodgers 580 passzt osztott már ki a Lambeau Field gyepén az utolsó, hazai mérkőzésen dobott interceptionje óta. A Kosok minden bizonnyal azon lesznek majd, hogy ezt az elképesztő szériát megszakítsák. Bár idén még csak 3 INT-et szereztek (ezzel a középmezőnybe tartoznak), ehhez 3 megszerzett fumble is társul. A 6 labdaszerzés mellett 4 alkalommal adták át a támadás jogát az ellenfélnek (1 INT, 3 fumble), a +2-es turnover mutatójukkal a 12. helyet foglalják el a rangsorban. A Packers ebben a tekintetben (is) jobban áll, +4-es mutatójuk a 8. helyre elég.

A futójátékok kivitelezésén is nagy hangsúly lesz mindkét csapatnál, hiszen nálunk Eddie Lacy, a St. Louis-nál pedig az előző mérkőzésén nagyszerűen teljesítő újonc futó, Todd Gurley várja majd a handoffokat.

Ami döntő lehet

 • az O-fal meg tudja-e majd állítani a Rams falembereit, különösen Aaron Donaldot és Robert Quinnt
 • az eddigi remek futás elleni védekezésünket át tudjuk-e menteni erre a meccsre is, limitálva ezzel a Kosok futóegységét
 • Tavon Austin remek visszahordó, idén van már egy 75 yardos TD-je egy punt után, ráadásul a Rams speciális egysége előszeretettel alkalmaz trükkös játékokat, így Tim Masthay-nek alaposan össze kell majd szednie magát, mert az eddig mutatott teljesítménye nem biztos, hogy elég lesz
 • nyomást kell helyezni Folesra, a Packers eddig idén 17 sacket szerzett, ezzel holtversenyben a 2. a ligában
 • Rodgers hard countja ligaszerte hírhedté tette, minden ellenfél lázasan készül rá, mindeddig sikertelenül 🙂

hi-res-0378eeda5bd9c807ac283de94f8f33d4_crop_north

Érdekes statisztikák

 • ha A-Rod 300 yard fölött passzol, akkor karrierje során ez lesz a 42. ilyen mérkőzése az alapszakaszokat tekintve
 • bár ezen a mérkőzésen nem biztos, hogy meglesz, de Rodgers már csak 427 dobott yardra van a 30.000 yardos mérföldkőtől
 • és még egy érdekesség a Főnökről: az utolsó 17 októberi meccsén 15-2 a mérlege
 • Randall Cobbnak zsinórban 45 alapszakasz mérkőzés óta minden meccsen volt legalább 1 elkapása
 • Mason Crosby újabb Longwell-rekordot dönthet meg, mindössze 1 mezőnygól-kísérlettel van lemaradva a 277-es franchise rekordtól
 • 1978 óta most fordult elő először, hogy 2 egymás utáni mérkőzésen is legalább 6 sacket gyűjtsön a csapat
 • ha nyer a Packers, ez lesz zsinórban a 3. szezon, amikor a csapat megnyerte az első 3 otthoni meccsét
 • a tavalyi red zone bizonytalanságoknak idén nyoma sincs, az idei 9 red zone-ban passzolt TD-vel a liga legjobbja a csapat

Összegzés

A győzelemre minden esély megvan, és biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg is tesz majd ennek érdekében. A kérdés, hogy melyik Rams érkezik majd a Lambeau Fieldre: a riválisverő, vagy a másik csapat győzelméhez asszisztáló.

Vasárnap este választ kapunk erre, a mérkőzést a Sport TV nem közvetíti, de mi mindenkit szeretettel várunk az oldalra, streammel és chatablakkal! Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful