Packers Hungary Club

Week 5 – Értékelő

St Louis Rams - Green Bay Packers
10 - 24
Green Bay, Lambeau Field

 

Ki ez az arany-zöldben futkározó csapat és mit tettek a Packerssel - merülhet fel a kérdés a sajtfejűek rajongóiban. Sorban a második meccset nyerte meg a csapatnak a kőkemény védelem, amelyeken a támadósor csak 17-17 pontot rakott fel a táblára. Mivel a védelem eközben a két meccsen együtt 13 pontot engedett, nagy baj nincs, de alább azért szétszedjük a pozitívumokat és a negatívumokat.

CREGlB8UwAAzG82

Szokás szerint lehengerlően indultunk hazai pályán, az első negyedben egy Montgomery TD és Quinten Rollins első INT-je után 14-0 volt az állás. Ekkor még akár egy nagyobb verés is benne volt a pakliban - nem így alakult. Foles folyamatosan hatalmas nyomás alatt volt, de végül Gurley hathatós segítségével és Austin trükkös játékával (amit egyébként már a 49ers ellen is benéztünk, akkor Patton lógott így meg) csak összekalapáltak egy TD-t.

Statisztika

A. Rodgers passz: 19/30, 241 yard, 2 TD, 2 INT, 1 FMB
A. Rodgers futás: 8 car, 39 yard
E. Lacy: 13 car, 27 yard
J. Jones: 2 rec, 77 yard, TD
Q. Rollins: 2 INT, 1 TD

Ez a korai erős, aggresszív fellépés sackekben a meccs elején nem mutatkozott meg, de gyakorlatilag minden passz közben/után kapott egy nagyot Foles - így nem csoda ha nem tudott pontosan passzolni. A karrierje legrosszabb napjába kényszerített irányító negatív rekordjai megdöntése közben 4 INTet dobott (eddigi legtöbb 2), és 141 yardot passzolt össze 23,8-as rating mellett. Ennek egyébként a fele, 68 yard, egyetlen 4. negyedbeli passz eredménye.

Sajnos nem csak ő zárt magához nem méltó napot, hanem a mi MVP jelöltünk is megszakította nagy sorozatát, 32498012 587 passz után dobott hazai pályán egy interceptiont. Rögtön bele is kezdett egy új sorozatba, amely 6 passzig tartott - egyik sorozat megismétlése sem túl valószínű. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első egy megpattanó labda volt, a másik pedig érthetetlen, hogy a replay review után hogyan nem lett visszavonva (a sporik izgalmakat akartak?). Az érvényes szabályok szerint ha hozzáér a földhöz a nem 10000%-osan bebiztosított labda vagy a föld kiüti azt, az nem elkapás/interception (az utolsó kameraállásból látszik jól a helyzet).

Ha hozzávesszük, hogy a harmadik vesztett labdája, a fumble egy korai snap volt (Linsley azt hitte az ellenfél offside-ra ugrott és free play lehetőség van) akkor tényleg szokatlanul szerencsétlenül alakultak a dolgok - ami eddig sok sikert hozott most visszaütött. Az utolsó aki a kifogásokat kereste, az azonban maga Aaron Rodgers.

Ez [az eredmény] sokaknak segít majd ma jól aludni. Nekem nem fog.

Szerencsére egy Packers szokást sikerült tartani - a kickoffra koncentráltan kijövést. Montgomery első félidei playe után James Jones a második félidőt kezdte jól - első elkapásából rögtön egy 65 yardos TD-t hozott össze. A bravúr nem is az volt ahogy megindult (a corner túl bátor volt és INT-et akart), hanem ahogy a futás végén, a szerelni próbáló safety mellett még bal kézzel fenntartotta magát annyi ideig, hogy elérje az end zonet.

A további izgalmakat a special teamek szolgáltatták - Datone Jones ismét blokkolt egy field goalt (középiskola 11. osztálya óta minden évben megtette ezt), Richard Rodgers facemask büntetéssel annulálta Mason Crosby próbálkozását, és a Rams szokása szerint megoldott egy fake puntot. Zook láthatóan felkészítette erre az egységét, és a punternek meglehetősen impresszíven a nap legjobb irányító playét kellett bemutatnia és Goodson elcsúszására is szükség volt ahhoz, hogy sikerüljön.

 

Negatívumok

 • 0 red zone trip
 • Nincs deep threat
 • 3 turnover
 • Nem mozogtak a láncok, nem voltak hosszú drivejaink
 • "Futójáték"
 • Sérülések, már megint
 • Egyéni hibák

Pozitívumok

 • Folyamatos nyomás Foleson
 • Rookie cornerek megbízhatósága
 • Clay Matthews DPOTY formában
 • A szurkolótábor tényleg loud lett
 • D is tud meccset nyerni
 • Ty Montgomery nem csak visszahordani tud
 • Punting

A meccs legdöbbenetesebb statisztikája, hogy a csapat nem volt egyszer sem a red zoneban (ellenfél 20 yardos vonalán belül). A támadósor által szerzett TD két hosszú játék eredménye - de ha közelebbről megnézzük, mind a kettő catch and run megoldás volt, ahol ráadásul nagy védelmi hibák kellettek a játékhoz. Ennek a meglepő statisztikának két oka van - az egyik, hogy nem ment a futójáték, így nem jöttek a first downok, nem haladtak a drive-ok. A meccs legjobb Packers futója Aaron Rodgers volt, ami kísértetiesen emlékeztet a 2011-es szezonra (Ami viszont nem, az az elképesztő védelem, erről később). Ez inkább csak egymeccses kisiklásnak tekinthető, amelyet az egyik legdominánsabb védekező box egyéni bravúrok halmazával össze tudott hozni.

Ami viszont már meccsek óta megfigyelhető tendencia, hogy nincsenek igazán hosszú passzok a repertoárban. Rodgers erről nyilatkozott is, szerinte Adams visszatérése megadja majd azt a személyt, aki hosszában és szélességében is megnyújtja a pályát (ez ugye alapvetően Jordy Nelson feladata nálunk). Bízzunk benne hogy így lesz - bár Adams nem igazán gyors, inkább az intermediate pályaszéli routeok az erőssége - mert ha az ellenfeleknek nem kell erre annyira figyelniük, akkor jobban tudják fogni a futást, és double teamekkel nehezíteni a rövid játékokat (mint ahogy Randall Cobb az egész meccset 2 védő társaságában tölthette). Más megoldás erre a problémára Abbrederis vagy Janis lehet, de egyelőre egyikőjük sem tudja megoldani az összes route-ot amit kellene - ha pedig csak egy dolgot képesek csinálni, akkor minden ellenfélnek egyértelmű lesz mit csinálnak, ha a pályán vannak. Hogy ezt meg kell majd oldani, az biztos, az elmúlt két meccsen ugyanis rengeteg filmanyagot adtunk az ellenfeleinknek arról, hogy a 4 fő rush (vagyis ahol nincs blitz) 7 fő cover a módszere az offensünk lelassításának. Ez egyébként nem új dolog, tavaly a Bills és a Lions is ezzel fogott meg minket, de akkor volt egy Nelsonunk aki double team ellen is tudott playt csinálni, illetve Adamsünk, akire single coverage jutott (Patriots).

A TDnk egy busted coverage eredménye. Cobbon és Rodgersen megfigyelhető a double team.

A TDnk egy busted coverage eredménye. Cobbon és Rodgersen megfigyelhető a double team.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a meccs során ismét négy játékosunk esett ki hosszabb-rövidebb időre, Nick Perry (OLB), TJ Lang (RG), BJ Raji (NT) és Casey Hayward (CB) sem tért vissza. Utóbbi háromnak már megtudtuk hogy nincs nagy baja, de az élete szezonját futó, végre első körös fényben tündöklő Nick Perryről (avagy az előző hét PHC legjobb játékosa) egyelőre nem túl biztatóak a hírek - a nyáron műtött vállával történt valami (részletek McCarthy szerint holnap).

Bár a negatívumokkal kezdtük és több apróbb probléma figyelhető meg, a pozitívumok és azok mértéke messze felülmúlja azokat (és akkor még nem is beszéltünk a mérlegről). A nagy playek után - ez alatt értjük a jó helyen szerzett labdákat, Bailey elkapását és Gurley 50+ yardos futását - a Rams csak 3 pontot tudott szerezni. A védelem hatalmas playmaking abilityről tett tanúbizonyságot, és azt fontos látni, hogy a védelmi fázisok hogyan függnek össze és teszik a védelmünket a liga 3. legjobb egységévé, 16,2 engedett ponttal (a Jets és a Broncos előz meg minket).

Minden a futás elleni védekezéssel kezdődik, amivel még egy olyan napon is elégedettek lehetünk, amikor Todd Gurley 159 yardot szorgoskodott össze.  Bár ez a futás elleni védelmi rankingnak nyilván rosszat tesz, azt fontos látni, hogy a rendkívül tehetséges (10. pick!) Gurley 30-szor kapta meg a labdát vasárnap. Ebből mindössze egyszer tudott igazán meglódulni, azt leszámítva a csapat 3,5 yard per attempten tartotta, ami kimondottan jónak számít. Nem egy bold prediction, hogy a szezon során soha többet RB ennyiszer nem ér lasztihoz ellenünk (ez igazán Jeff Fischerre vall egyébként, aki a meccs alakulásától függetlenül nyomatja a futójátékot). Ha megy a futás elleni védekezés, kiszámítható hogy az ellenfélnek mikor kell passzolnia (lényegében 4 yardon túl). Ha ilyenkor egydimenziós az ellenfél, akkor mindenki bátrabban indulhat meg a pass rushra, és több lesz a nyomás az irányítón. Ha pedig több a nyomás az irányítón, akkor rosszabbak a passzok, és a cornerek jobban tudnak labdát szerezni. Mivel a csapat coverage skilljei is rendben vannak (erről bővebben holnap), tovább nő az irányítón a nyomás, míg keresi a szabad embert. Röviden, aki ebbe már nagyon belezavarodott: a védelem fázisai nagyon együtt vannak idén!

Megjegyzésként még érdemes hozzátenni, hogy Capers egyértelműen külön készült a mai meccsre. Néhány jól ismert playünket teljesen más felállásokból hívtuk, így Foles zavarát az is növelhette, hogy nem láthatta videón ezeket. Ez pozitívum és negatívum is: ellőttünk egy adag puskaport, de amikor ilyen tájban ezt tesszük, olyankor általában tartogatunk több meglepetést is a szezon hátralévő részében (NASCAR, Cobbra, Matthews középre tolása, receiver jamming stb) - kíváncsian várjuk!

Azért az offense berkeiben is érdemes kiemelni Ty Montgomeryt, aki sorban második meccsén szerez TDt és hoz jó teljesítményt. Az előszezonban az edzők nyilatkozatai nagyon afelé mutattak, hogy idén igazából a special teamben számolnak vele, de rendkívül rövid idő alatt bizonyította, hogy érdemes ráépíteni a támadásokat is.

Az ST felemásan jól teljesített, a meccs előtt a ligát vezető Tavon Austin visszacsúszott a 3. legjobb punt returner helyre, köszönhetően annak, hogy csak 6 yardot harcolt össze ellenünk. Masthay is végre korrektül puntolt, de néhány egyéni hiba miatt mégsem tökéletes a kép. Goodson elcsúszásáról és Rodgers büntetéséről már írtunk, emellett Jeff Janis az end zoneba lökött egy tökéletes puntot. A rossz hír, hogy buta hibák nem csak az ST-ben voltak, sikerült nekünk is delay game és 12 men on the field büntetéseket szedni (amire edzőnk csak annyit mondott hogy az 5. héten ilyeneket hibázni vicc, és ki fogják javítani).

Végül nem annyira a csapathoz köthető, de fontos megjegyezni, hogy a Get Loud Lambeau kampány elérte a célját: tényleg hangos lett a szurkolósereg. A Rams begyűjtött három delay game büntetést is kommunikációs problémák miatt, Lamarcus Joyner Rams CB szerint a Lambeau a liga leghangosabb stadionja (érdemes megjegyezni, hogy mondja ezt úgy, hogy évente megfordul a Seahawks stadionjában). Erre továbbra is szükség lesz a rangadókon!

Összegzés

McCarthy tökéletesen megfogalmazta a meccs után: jó látni, hogy a csapat így is tud nyerni, és az egységek (O, D, ST), ki tudják húzni egymást a slamasztikából. Egy playoff meneteléshez erre a kiegyensúlyozottságra lesz szükség. 

Jövő hét után bye, még ezt az egy meccset össze kell hozni, és lesz egy kis idő gyógyulni és pihenni.

Ez azonban nem egyszerű. A Chargers kemény dió lesz, a Pittsburgh 0 másodperccel az órán szerezte a meccset nyerő TD-t ellenük, így ha nem akarnak ismét lemaradni a playoffról, oda fogják tenni magukat jövő héten.

Kitekintő

 • A Lions 0-5, Orlovsky a pályán, Golden Tate szerint a szurkolók támogatása nem megfelelő. Egyszóval: a Lions Lions
 • Cutler ismét game winning drive-ot vezetett egy sérült-kuka fallal és teljesen ismeretlen elkapókkal idegenben az Arrowheadben - örülünk és szurkolunk nekik, minden egyes győzelemmel távolodnak a magas pickel hozható jó irányítóktól. Jövő héten a Lions ellen derbiznek, akár 3-3-ra is javulhatnak.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful