Packers Hungary Club

Week 6 – Beharangozó

San Diego Chargers at Green Bay Packers
2015.10.18. 22:25, Lambeau Field, Green Bay

SDGB

5-0!!! De jó ezt leírni! Fantasztikus rajtot vett a csapat és a következő ellenfél sem tűnik verhetetlennek. A bye week előtti utolsó mérkőzésünkön a San Diego Chargers együttesét fogadjuk hazai pályán. Ezen a mérkőzésen debütál a csapat új (vagy inkább régi... vagy inkább régi-új) alternatív meze. Reméljük ebben is olyan sikeres lesz a csapat, mint az elmúlt 5 évben az előző szerelésben. A kék Acme mezben a csapat mérlege ugyanis 4-0 volt!

5-0 a mostani mérlegünk. 5 évig volt a korábbi Acme mez amiben hibátlanok voltunk. A 6. meccs következik új mezben, ahol új széria kezdődik aminek a vége az 50. Super Bowl! Véletlen lenne? A számok nem hazudnak! 🙂

Na de messzire kanyarodtunk, térjünk vissza az aktuális mérkőzéshez! A Chargers az AFC-ben szerepel ezért ritkábban találkozunk velük. A két csapat eddig 10 alkalommal játszott egymással és 9-1 jelenleg az állás a Packersnek. A Lambeaun pedig összesen 3-1.

Packers előzmények

5-0!!! A Rams ellen tovább robogott a Packers. Meg nem erősített hírek szerint Nick Foles szomszédai panaszt tettek a rendőrségen, mivel a vereség után minden éjszaka furcsa zajok szűrődnek ki az irányító házából! Fültanúk szerint leginkább a "Clay ... Clay... Ne Clay!" szavak hangzanak el. A QB tagadja ezeket...

A 49ers mérkőzés után itt is a győzelem sokkal inkább a védelemnek volt köszönhető mint a támadósornak. Kicsit meglepő ez, mert az elmúlt időszakban (több éve) hozzászokhattunk, hogy a támadósor elit és ha nem is megy jól a védelemnek akkor is több pontot pakol fel mint az ellenfél. De persze aggodalomra semmi ok! Az offense ugyanolyan jó játékosokból áll mint eddig és Rodgers sem felejtett el passzolni! Húzzuk rá ezekre a számokra, hogy rossz napjuk volt! MVP irányítónk is önkritikus volt a dologgal kapcsolatban és nem tudott felhőtlenül örülni az eredménynek.

Utolsó összecsapás

A két csapat utolsó mérkőzése 2011. 11. 06.-án volt a Qualcomm Stadionban ahol az eredmény 45-38 lett a Packers javára. A mérkőzésen Rodgers és Rivers is 4-4 touchdownt szerzett, de a Chargers irányítója el is adta a labdát 3 alkalommal (ebből kettőt vissza is hordtunk), míg ezt A-Rod nem tette meg. Finley, Peprah, Williams, Nelson, Jones és Jennings szerezték a hatpontosokat, közülük Jones ismételhet vasárnap.

cobbc

Ha kicsit ránézünk a statisztikákra, akkor mindjárt van egy eléggé feltűnő dolog. Passzolt yardokat tekintve a csapat 247,2 yardos átlaggal mindössze a 21. a ligában. Rodgers ennél sokkal többet tud... Futásban a 8. hely a miénk 126,2 yardos átlaggal. Az elmúlt években ugye ez pont fordítva szokott lenni. A védelem viszont kimondottan jól szerepel. 16,2 pontot engedünk meccsenként az ellenfeleinknek ami jelenleg a dobogó 3. fokára helyezi a csapatot a Jets és a Broncos mögé. Interception számlálónk jelenleg 8-nál áll és ez is bronzérmes helyezés. Ezeknél is szebb viszont, hogy a sackekben (20) csak a Broncos jár előttünk! 

Chargers előzmények

A Chargers jelenlegi mérlege 2-3 és ez a szám már nagyjából el is árulja, hogy nem egy csúcsformában lévő csapatról beszélünk. Ráadásul ez a két győzelmük sem volt egyszerű pedig az egyik a Browns (2-3), a másik a Lions (0-5) volt. A csoportunkból a Vikings is játszott már ellenük hazai pályán és simán tudtak győzni. Utolsó meccsükön a legutolsó másodpercben kaptak ki a Steelerstől egy igen tökös playhívás miatt ami bizony Mike Tomlint dicséri.

Alapjában véve passz orientált csapatról beszélhetünk. Jelenleg 318 passzolt yardos mérkőzésenkénti átlaggal a 2. helyen állnak a ligában, míg a 92 yard futás meccsenként csak a 25. helyre elegendő. A védelmük közepesnek mondható (15. hely). A passz elleni védekezésük az Eric Weddle vezette secondary-vel a 9. helyre elég, de futás ellen csak a 29.-ek.

A mérkőzés

Melvin Gordon játéka lesz a vasárnapi meccs egyik nagy érdekessége. A Wisconsin Badgers korábbi Heisman-trófeára is jelölt futója "hazai" környezetben léphet pályára a Packers ellen. Eddig még nincsen szerzett TD-je az NFL-ben és még egyszer sem futott 100 yard feletti meccset. Látva a Packers feljavult védekezését okkal bízhatunk benne, hogy nem ezen a mérkőzésen javul a statisztikája.

Philip Rivers az egyik legtöbbet passzoló irányító a ligában, de nem valami acélos fal vigyáz rá. Ezért is érdekes az a statisztika, hogy blitz ellen idén elég jól teljesít. 59 passzából 41 sikeres volt ilyen esetben és 5 touchdown mellett 0 interceptiont dobott amivel 130 feletti passer ratinget ért el. A Packers sokszor játszik agresszív blitzet így érdemes lesz erre figyelni.

Aaron Rodgersnek megszakadt egy hosszú sorozata, hisz a Rams ellen dobott interceptiont. Kettőt is. Talán jó is ez, hogy egy győztes mérkőzésen szakadt meg ez a sorozat hisz most már ez sem kell, hogy nyomja A-Rod vállát. A nagy hype körülötte nyilván kissé terhes lehetett. Most pedig szépen csendben elindulhat egy új széria ...

Mindkét csapatban sok a sérült sajnálatos módon. Nálunk szinte biztosan nem fog játszani BJ Raji és a PHC Player of the week 4. hetének győztese Nick Perry sem. Erősen kérdéses továbbá Davante Adams és Morgan Burnett szereplése is. (bővebben a sérültekről a Betegszoba résznél) A Chargers hiányzói : King Dunlap (T), Craig Mager (CB), Darius Philon (DE), Chris Watt (C), Tourek Williams (OLB)

Ami döntő lehet

  • Hatékony secondary a sokpasszos offense ellen
  • Az eddig nagyon jól működő agresszív pass rush amivel letörhetjük a mosolyt Rivers arcáról
  • Az offense line, ha elég időt tud adni Rodgersnek akkor a főnök nem sokat fog hibázni
  • A Lacy, Starks páros most egy gyengébb futás elleni védelemmel néz szembe. Amennyiben jó napot fognak ki, akár több futott touchdown is lehet a nevük mellett

Érdekes statisztikák

  • 12 egymást követő hazai mérkőzésen nem találtunk legyőzőre! Amennyiben nyer ezen a mérkőzésen is a csapat akkor beállítja  a klub leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát (13 győzelem, 2010-2011)
  • Az elmúlt 21 alapszakasz mérkőzésen szereztünk pontokat az első negyedben és ez jelenleg a legjobb eredmény az NFL-ben
  • Rodgers mindössze 186 yardra van a 30 000 passzolt yardtól

Összegzés

Egy nagyon erős védelemmel és a gyengébb napot mindenképpen feledtetni akaró támadósorral várjuk a San Diego Chargerst a Lambeaun. Sokkal jobb csapat vagyunk és a mérkőzés kimenetelét talán most egyszerűbb eltalálni mint választani az alábbi két kép közül. 

 

A mérkőzést a Sport Tv közvetíti, de akinek ez nem elérhető azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful