Packers Hungary Club

Week 6 – Értékelő

San Diego Chargers - Green Bay Packers
20 - 27
Green Bay, Lambeau Field

 

A támadósor még nem talált teljesen rá a R-E-L-A-X üzemmódra, a védelem pedig hozta az előző mérkőzés tükörképét. Az ellenfél ezúttal a futás helyett a passzt erőltette irracionális mértékekig, Philip Rivers franchise rekordot döntött passzkísérletekben, sikeres passzokban és passzolt yardokban. Öröm az ürömben, hogy touchdownokban messze nem, így ez sem volt elég a logómentesre kapart sisakkal játszó fiaink ellen egy győzelemre.

CRp49wXUcAAgs5h

 

Hat meccs alatt negyedszer hajtottuk végre azt a bravúrt, hogy az első drive-unkból TD-t szereztünk. Szokás szerint feltüzelten és hajszálpontosan kezdett az offense - és sajnos már három hete szintén - szokás szerint kissé leeresztett utána. James Starks első futása rögtön 25 yardot hozott, és ezzel szinte mindenki nagy meglepetésére kezdetét vette az az este, amikor ő volt a csapat első számú futója és Lacy a csere.

Statisztika

A. Rodgers: 16/29, 255 yard, 2 TD
James Starks: 10 car, 112 yard, 1+1 TD
J. Jones: 2 rec, 30 yard, TD
Jeff Janis: 2 rec, 79 yard

Ennek azt gondolom Lacy fantasy tulajait leszámítva a legtöbben örülhetünk. Megbizonyosodhattunk róla (ismét), hogy a liga egyik legjobb cserefutója nálunk van, az első számú futónk pedig kicsit pihentetheti még a bibis bokáját, és a bye week-kel kiegészítve feltöltődhet a szezon második felére.

Lacyről mielőtt lehúzná valaki a vizes lepedőt egyébként is tudni érdemes, hogy a szezon második felére - a hidegebb hónapokra - szokott igazán belelendülni. Ahhoz, hogy a futóstílusa érvényesüljön, carrykre van szüksége az adott meccsen, hogy kifárassza az ellenfelet - ehhez 4 futási kísérlet messze nem elég. Az eddigi múltja alapján tehát semmi ok a pánikra, de tény, hogy az elmúlt két meccsen nagyon alulteljesített.

A döntésben, hogy ki mennyi carryt kap ma valószínűleg Starks remek kezdése is nagy szerepet játszott - a 25 yardos futásával kezdett drive-ot egy 5 yardos TD elkapással fejezte be, és utána megfutotta karrierje leghosszabb TD-jét (és a Packers leghosszabb futását 2008 óta).

Riverséknek eközben pontokat nem sikerült nagy mennyiségben a táblára tenni, egy field goal és egy failed 4th down conversion volt a mérleg. Mike McCoyék azonban nagyon kitalálták a mérkőzésre a taktikát, hogy hogyan tudnak felülemelkedni a saját problémáikon és a Packers kiváló pass rushán: Olyan gyorsan kipasszolták a labdát short route-okra, hogy a pass rushnak kevésbé volt ideje odaérni. Keenan Allen asszisztált ehhez, aki ha nem sérül meg, szintén franchise rekordot dönthetett volna. A taktika eredményeképpen Rivers majdnem annyiszor passzolt (43), ahány offense playt a Packers indított (46), és így bizony könnyű volt megnyerni a time of possession harcot (38-22 perc) és kifárasztani a védelmünket.

A félidő végén azonban megtört a Packers védelem, 17-10-re feljött a Chargers. A magyar kommentárok eközben számunkra teljesen érthetetlen módon lefagytak. Történt ugyanis, hogy a 3. próbálkozással a goal line közelébe kerültek Riversék, kb 20 másodperccel az idő lejárta előtt. Ekkor Ricsiék elkezdtek pánikolni, hogy mégis miért nem kér időt McCoy, és mikor ez végre megtörtént, akkor meg azon, hogy micsoda hiba volt nem azonnal időt kérni. Megjegyezném, hogy mivel 4th down volt, akár sikeres, akár sikertelen kísérlet esetén Rodgers kezébe került volna a labda utána, Chargers szempontból pedig minek hagynának neki időt? Így a 10 perces áradatot már akkor sem értettük, ezt a félidőben meg is írtuk nekik. Vélhetően sok ilyen mail érkezett, ugyanis a félidő után egy hasonló okfejtésű levelet felolvasva meghallgathattuk, hogy a probléma igazából az volt, hogy a játékosok mozgásából látszott, hogy milyen kaotikus volt minden, és az edző nem is akart ám időt kérni, csak aztán mégis eszébe jutott. Aha.

Ezen okfejtések közben a csapat nem kezdte jól a félidőt, és egy punt után egyenlített a Chargers. Mikor a következő birtoklásunkból is punt lett, sokan elkezdték nyomkodni a pánik gombot, de szerencsére a Packers nem. Először Peppers ért oda végre egy zsákkal Rivershez és a visszakerülő labdából egy Cobb-Kuhn-Starks koprodukció végére James Jones tette fel a pontot. A nyáron két csapattól elküldött, veterán minimálbérért igazolt WR élete szezonját futja. Ha tartja az ütemet, 1130 yardot és 16 TDt fog összeszorgoskodni, ami ligaszinten is kiváló eredmény - nehezen hihető, hogy a Raiders vagy a Giants ne látná ennek a hasznát.

73YiDoNA megnyugtató vezetés visszaállása és egy field goal csere után jöttek a meccs igazi izgalmai és a fénypontja. Rivers "dink and dunk" offense-e ismét eljutott a red zone-ba, ahol azonban nem tudták megoldani az egyenlítő TD szerzését - Damarious Randall ütötte le a 4. próbálkozást és vált a meccs egyik hősévé. Érdemes megemlíteni, hogy a 3. kísérletnél Woodhead teljesen üresen állt, ahogy korábban az első félidőben Antonio Gates is volt hasonló helyzetben. Ahelyett, hogy legyintenénk erre egy "milyen mákunk van, hogy Rivers hülye/béna" gondolatot, érdemes végiggondolni, hogy ez összességében nem véletlen. A védelem respektje és a mai 3 sack és 13 QB hit elég volt ahhoz, hogy a liga nyomás alatt egyik legbiztosabban teljesítő irányítóját elbizonytalanítsa annyira, hogy két ilyen kulcshelyzetben hibázzon. Ez pedig egy biztató jel. Biztató (és nem biztató) jelekről szólva...

Negatívumok

 • Tovább botladozik az O
 • Nincs kiemelkedő target
 • Labdák lenn és fenn hagyása
 • Lacy
 • 503 passzolt yard az mégiscsak 503 yard
 • Kommentálás

Pozitívumok

 • Starks
 • Futás elleni védelem
 • Special Team
 • Továbbra sem tört meg a védelem
 • Rodgers mindenkit bevon
 • Janis és Perillo
 • Senki nem került IR-ra

A korábbi gondolatot folytatva kezdjük a védelemmel. A Capers védelmek jelszava mindig is bend, don't break (hajolj meg, de ne törj meg) volt, ahogy szűkül mögötte a terület és közeledik a red zone, egyre hatékonyabb a csapat. És ez rendben is van, de 503 yard az mégis kicsit erős. Mike McCoy óriási kalapemelést érdemel, mással próbálta megverni a Green Bay-i védelmet, mint ahogy azt eddig megszoktuk, hogy meg tudnak minket verni (futás, read option, scramble), és bizony majdnem sikerült is neki. Szerencsére ezután jön a videóterem, és az edzői gárda fel tud készülni ez ellen a stratégia ellen is. A megoldás - magas szinten - egyszerű és kivitelezhető, jobban kell ütni és ráncigálni ("jammelni") az elkapókat a line of scrimmage 5 yardos közelében (másszóval ahol még szabályos), és akkor nehezebb elszakadniuk. Remélhetőleg ezt meg tudja oldani a stáb úgy, hogy megtartja a csapatnak azt az óriási erősségét, ami idén rengeteg meccsünkön megfigyelhető volt az ellenfél csapatánál. A kritikus 3rd down kísérletet mi sokszor pass interference büntetéssel csináljuk meg, a védelmünk azonban hasonló helyzetben nem adja vissza az automatikus first down szívességét.Damarious Randall

Ki kell emelni, sokadjára, a futás elleni védekezést. Természetesen jóval kevesebbet futott a Chargers mint passzolt, de a 21 próbálkozás összességében inkább átlagos mint kevés. Ebből pedig három futónak együtt összesen 60 yardot sikerült szereznie, két labdakiejtéssel megspékelve (ebből sajnos csak az egyiket szedtük össze). A 2,9-es szezonátlaggal bármelyik RB-t kivágnák csapatából, de ha kivesszük Gordon 25 yardos futását, a 20 carryból 35 yard még durvábbat jelent.

Apropó fumble-k. Nem ez az első meccs idén, amelyen sok turnoverlehetőséget otthagyunk. A labda tojás alakú, összevissza pattog és kacsázik, de mind interceptionök, mind fumble recoveryk tekintetében állhatnánk jobban. Ha kiütjük vagy rosszul dobják a labdát, le kell húzni - főleg a kosaras válogatott gárdánknak.

Az offense-re ráfér majd a pihenő és a gondolkodási idő. Persze úgy nehéz, hogy Montgomery sérülése után a red zoneban a skill pozíciókban volt egy ilyen formációnk: Perillo, Janis, Abbrederis, Cobb. A helyzetet Rodgers úgy oldja meg, hogy extrém módon szétosztja a labdát, ezen a meccsen konkrétan 9 játékos kapott el lasztit - de mindenki maximum 2-őt. Bízunk benne, hogy egy kis gyakorlással és Rodgers bizalmának elnyerésével kiemelkednek majd prominensebb célpontok a fiatalok körében, ez ugyanis levenne Cobbról coverage-t. Jeff Janis két nagy playe mindenesetre biztató, a fiatal elkapónak sok rajongója van, akik Nelson sérülése óta várták már a hasonló használatba vételt. Kétségtelen, hogy a csapat leggyorsabb receiveréről van szó, meglátjuk Aaront sikerült-e meggyőznie.

Végül ezen a meccsen, végre abszolút pozitívumként számolhatunk be az ST-ről. Jacoby Jonest, a liga egyik legveszélyesebb visszahordóját kickoffokon 3 visszahordásból 20 alatti átlagon tartottuk és puntokból -7 yardot hozott össze - tulajdonképpen feleslegesen indult neki minden egyes alkalommal. Ehhez képest a mi két kickoff visszahordásunk (egy Montgomery és egy Abbrederis) 29,5 yardot átlagolt, két punt returnből pedig Hyde 18 yardot szerzett. Ezekben a sikerekben nagy szerepe van a már az offense-ben is dicsért Janisnek, aki gunnerként parádézik. 

635807975572462193--ETS0173

Összegzés

McCarthy megszerezte 100. győzelmét, Rodgers vált a leggyorsabb játékossá aki elérte a 30,000 yardot. Éljen (valahova már csak le kellett írnom ezeket). Ennél talán fontosabb, hogy a csapat olyan gyorsan rajtolt, ahogy csak lehet, 6-0 a bye előtt. 

Azt mondják, a bajnokcsapatok az igazi identitásukat és keménységüket, a top formájukat decemberben és januárban érik el. Az addigi meccsek és pofonok erre készítenek fel. Nekem személy szerint az ilyen a kedvenc pofonom: megijeszti egy kicsit a csapatot, dolgozni kell rajta, valami ami eddig nagyon jól ment elkezd döcögni és ki kell javítani - de közben azért a strigulát behúzzuk.

Nem gondolom, hogy jelenleg igazán boldogan mennek a játékosok bye weekre, mindenkiben marad bizonyítanivaló. Ez pedig hosszú távon minden, amit kívánhatunk.

Kitekintő

 • Megvan a Lions első sikere, az acélos Bearst verték meg. Ha a macik kikapnak az mindig jó, jobban leszakadt a csoport harmadik, de igazából ezen a meccsen nem veszthettünk.
 • Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Vikings lesz a szezon legkeményebb ellenfele, ezúttal a Chiefst verték meg. A 3-2-es mérleg elsőre elég távolinak tűnik a 6-0-tól, de a következő négy hetük: @Lions, @Bears, Rams, @Raiders (7-15-ös combined record). A mi következő négy hetünk: bye, @Broncos, @Panthers, Lions (12-5-ös combined record). Utána pedig Minnesotában randizunk, a schedule-t nézve az egy komoly téttel bíró találkozó is lehet...

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful