Packers Hungary Club

Week 8 – Beharangozó

Green Bay Packers at Denver Broncos
2015.11.02. 2:30, Mile High Stadium, Denver

week8lead

A jól megérdemelt pihenő után ezen a héten újra munkába álltak a játékosok, hogy felkészüljenek az idei szezon egyik legkeményebb mérkőzésére. Ezen a héten a Packers ahhoz a Denver Broncoshoz látogat Colorádóba, akik szintén veretlen, 6-0-ás mérleggel állnak. Kétségtelen a forduló legizgalmasabb mérkőzésének nézünk elébe, Aaron Rodgers életében másodszor nézhet farkasszemet a legendás Peyton Manninggel, karrierje során talán utoljára.

Nem hétköznapi dolog, hogy a szezon közepén két veretlen alakulat találkozik egymással az alapszakaszban. Ez mindössze a negyedik alkalom, amikor két minimum 6-0-val rendelkező csapat találkozott. Legutóbb 2007-ben Tom Brady és a Patriots (8-0) verte a Peyton Manning vezette Coltsot (7-0), ezt megelőzően a Minnesota győzte le a Ramst 1973-ban, mindkét csapat 6-0-val állt. A legrégebbi pedig egy 1921-es összecsapás, amikor az Akron Pros (7-0) játszott döntetlent a Buffaloval (6-0). Rodgers személyesen második alkalommal találkozik Manninggel, még 2008-ban 34-14-re győzedelmeskedett az akkor még Colts színeiben játszó Manninggel szemben. Nem véletlen, hogy hatalmas várakozás övezi ezt a mérkőzést most.

Utolsó összecsapás

Legutóbb a 2011-es szezonban találkoztunk a Broncos csapatával, akkor hazai pályán sima 49-23-as győzelmet aratott a csapat. Igaz akkor még Kyle Orton vezette a vadlovakat, a Packers színeiben pedig még ott volt Finley, Driver, Jennings, Woodson.

Packers előzmények

A Packers házatáján, mint sok sok éve folyamatosan a sérültek jelentik a legnagyobb gondot. Folyamatosak a kisebb-nagyobb sérülések a csapatnál és ami ennél is nagyobb baj, rendre a kezdőjátékosokat is sújtja. A kezdő támadófal eddig a hat mérkőzésből mindössze kétszer tudta végigjátszani a mérkőzést, az egész védelem egyik vezérének számító Burnett is csak a Seahawks ellen volt bevethető. Az elkapók is hullanak mint a legyek, Nelson már a szezon előtt mehetett szakállat növeszteni, Adams bokasérülés miatt hagyta ki az utolsó három összecsapást, Montgomery pedig a Chargers ellen sérült le. Amikor red zone-ban egy Janis, Abbrederis, Perillo hármassal áll fel az offense ott már tényleg baj van.

140816-janis-1080--nfl_medium_540_360

Ezeknek a sérüléseknek köszönhetően döcögött kicsit az offense az utolsó két mérkőzésen, de hála istennek a védelem maximálisan kitett magáért és hozta a mérkőzéseket. Külön bizakodásra adhat okot, hogy a bye-weeket követően rendszerint nagyon jól szerepel a csapat, McCarthy stábja remekül ki szokta használni az extra hét adta lehetőséget, hogy a hiányosságokat befoltozza. Tavaly a futás elleni védekezést rántotta össze Dom Capers, idén a mélységi játékok megoldása a főprioritás. Adams várhatóan visszatér és ez segíthet majd ebben, a héten már limitáltan bár de edzésbe állt a másodéves elkapó.

Rajta kívül három játékos van, akinek a szereplése kérdéses. James Starks csípősérülés miatt hagyta ki a szerdai edzést, ám csütörtökön már beöltözve, de csak limitáltan edzett. Montgomery bokasérülése a vizsgálatok után simán húzódásnak lett azonosítva és már erre a hétre azt vizionálták, hogy bevethető lesz. Ennek ellenére eddig egész héten nem edzett, és egyelőre nem tudni, hogy pihentetés áll a háttérben, vagy a felépülése halad lassabban a vártnál. Damarious Randall szerdán még teljes edzésmunkát végzett, csütörtökre azonban bokasérülés miatt az oldalvonalról nézte a fejleményeket. Az ő kiesése mindenképp nem várt fejlemény lenne.

Denver előzmények

Mint a héten már megírtam, a Denver is 6-0-val vezeti a csoportját, akárcsak a Packers, de ahogyan ezt elérték a csapatok az nem sok hasonlóságot mutat. Peyton Manning idén már 39 éves, kopnak azok az ízületek, lassul a helyzetfelismerés és az sem segíti a legendás irányítót, hogy Gary Kubiak is új sémát hozott a támadóknak, amiben Manning egyelőre csak szenved. Pontossága is kopott, karereje már nincs meg a hosszabb passzokhoz, 20 yard felett a harmadik legpontatlanabb irányító a ligában jelenleg. 10 dobott interceptionnel vezeti a ligát, 72.5-ös passer ratingje messze alulmarad attól, amit fénykorában hozott. Ennek ellenére mindenkit óvatosságra intenék, hatalmas könnyelműség lenne leírni a Manning vezette offense-t. Ő azért csak Peyton Manning, akkor is ha öregszik, akkor is ha rossz a fal előtte, de akárhonnan nézzük még is csak az NFL legrutinosabb, legjobban felkészült irányítója, s mint ilyen bármikor képes arra, hogy egy megmozdulással eldöntsön egy mérkőzést.

demarcusware

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha a denveri támadók ennyire takaréklángon égnek, akkor mire fel a 6-0-ás mutató. Nos ennek két oka van. Az egyik, hogy a védelmük ligaelit, a másik, hogy eddig még náluk is gyatrább támadókkal találkoztak. Igazán kemény ellenfele még nem volt a Broncosnak. Nem csak a Packersnek lesz ez a mérkőzés hatalmas erőfelmérő, hanem a Broncos számára ugyanúgy, nem szerénység kijelentei, hogy ennyire kemény védelemmel és támadókkal még nem találkozott idén a Denver.

A sérülésekkel kicsit jobban állnak mint mi, bár a két legjobb pass rusherük is szerepel az injury report listán, de Von Miller nem sérülés miatt nem vett részt az edzéseken és DeMarcus Ware hátsérülése se annyira komoly, hogy kihagyni kényszerüljön ezt a találkozót. Aqib Talib (boka) és Emmanuel Sanders (váll) is vélhetően pályára fog lépni, a legnagyobb hiányzó az újonc OLB, Shane Ray lehet, aki térdsérüléssel bajlódik.

A mérkőzés

Az alapszakaszok folyamán ez lesz a 12. találkozó a két csapat között, az örökmérleget egyelőre a Packers vezeti 6-5-1-es mutatóval. Ami viszont érdekes ebből a szempontból, hogy a Mile High gyepén mindössze egyetlen egyszer sikerült győzedelmeskedni öt vereség mellett. McCarthy vezetőedzőként eddig veretlen a Broncos ellen, mindkét találkozót megnyerte, Gary Kubiak mérlege 1-1 a Packers ellen.

És hogy mit várhatunk ettől a találkozótól? Egy pontszegény, igazán brusztolós erőfocit, ahol a védelmek csatája mellett a két offense fal teljesítménye nagyban meghatározza majd a mérkőzés kimenetelét. Furcsa ezt így kijelenteni, hogy egy mérkőzésen ahol Aaron Rodgers és Peyton Manning (összesen 7 MVP cím birtokosai) vezetik a támadókat a védelmek csatája kerül előtérbe, de jelenleg ez egy teljesen valid kijelentés.

A két csapat összesen 49 sacket szerzett az elmúlt hat mérkőzésen, 1988 óta nem találkozott a pályán két ilyen domináns pass rusher alakulat hat lejátszott mérkőzés után. A Packersnél Julius Peppers a legeredményesebb 5.5 sackkel, a Denvernél DeMarcus Ware vezeti a listát 4.5 egységgel. A támadófalakra ezért hatalmas nyomás nehezedik majd, a mérkőzés egyik kulcsa lesz, mennyire sikerül megvédeni a két klasszis irányítót. Eddig hasonlóan muzsikáltak a falak pass protectionben: a Packers 11 sacket és 23 QB-hitet, míg a Denver 12 sacket és 30 QB-hitet engedélyezett. Ami picit felénk billenti a mérlegnyelvét, hogy a kezdőfalunk teljesen egészséges és ez az ötös komolyabb erőt képvisel, mint a denveri OL.

Amennyiben az OL megnyeri a párharcát a pass rusherek ellen, máris ott a következő kihívás Aaron Rodgers előtt, fel kell törnie a Broncos nagyon jó passz elleni védekezését. Az Aqib Talib vezette secondary 9 picket szerzett eddig, ráadásul ebből hármat sikerült TD-re visszavinni ezzel a liga élmezőnyébe tartoznak. Talibra magára különösen nagyon kell figyelni a 9 interceptionből hármat ő szerzett, kettőt TD-ig vitt vissza.

talib

Rendkívül gyors és hihetetlenül jól olvassa a játékokat. A fenti képen jól látszik a passz pillanatában több mint 5 yardra van az elkapótól, de mire a labda odaér már ő van előnyösebb helyzetben, az eredmény: Pick6. Aaron Rodgers labdabiztonságára nagyobb szükség lesz, mint idén bármikor, ez a denveri védelem szinte minden passzjátékra igen veszélyes. Eddig egyetlen egyszer engedtek 40 yardnál hosszabb passzjátékot, 20 yard felettit is csupán 18-szor.

Nem csak a passzok ellen, de a földön is erős a védelmük. 89.2 futott yardot engednek átlagosan ezzel bőven a top5-ben vannak, Eddie Lacy immár egészséges bokája nem kis feladat elé lesz állítva. Viszont amilyen jók a futások levédekezésében, annyira rosszak a futások kivitelezésében. 85 yardot átlagolnak csak a földön, és mindössze kétszer sikerült hatpontos elérniük ily módon, a Jamaal Charleson és Marshawn Lynchen edződött védelmünk ellen nagyon össze kell kapniuk magukat ha eredményesek akarnak lenni a földön.

Igaz, hogy az elmúlt mérkőzésen Rivers 500 yardnál is többet passzolt ellenünk a levegőben, de ez nem adhat okot különösebb aggodalomra. A secondary eddig meglehetősen jól teljesített, annak ellenére is, hogy rutinos róka Morgan Burnett eddig egy meccsen tudta vállalni a játékot. Manningnek nagyon nehéz napja lesz és meglepődnék ha ezúttal eladott labda nélkül megúszná a mérkőzést, idén eddig minden meccsen eladta legalább egyszer. Ez pedig kulcsfontosságú lehet, ha Rodgers vigyáz a labdára, akkor akár egy turnover is eldöntheti majd a mérkőzést a javunkra.

Ami döntő lehet

 • Az offense falak szereplése és a pass protection
 • Manning folyamatos nyomás alatt tartása
 • A futójátéknak legalább közepesen működnie kell a remek Broncos védelem ellen, megalapozva a passzoknak
 • Az elkapóknak el kell tudnia szakadnia, segíteni Rodgerst
 • És ami a legfontosabb: vigyázni kell a labdára!

Érdekes statisztikák

 • McCarthy alatt a bye-week utáni mérlegünk 8-1
 • Rodgers 110. mérkőzésére készül kezdőként, eddigi mérlege 76-33, amennyiben győz a csapat az NFL történetének 5. olyan irányítója lesz, aki 110 mérkőzés után .700-nál jobb mérleggel rendelkezik
 • Aaron Rodgers még soha nem adta el a labdát olyan csapat ellen ahol a mostani denveri DC, Wade Phillips volt a DC vagy HC. Peyton Manning eddig 9-szer dobott interceptiont Dom Capers védelmei ellen.
 • Hat mérkőzés után 23 sacknél tart a Packers, ezzel beállították a 2001-es franchise rekordot.
 • 42 alapszakasz mérkőzésen szerzett eddig sacket a csapat egymás után, ez franchise rekord és a leghosszabb aktív széria az NFL-ben.
 • Peyton Manning és Aaron Rodgers összesen 7 MVP címet birtokolnak, eddig egyetlen egyszer találkozott ennyi MVP cím alapszakasz meccsen, tavaly a Patriots - Broncos összecsapáson.
 • A Packers története során ez a negyedik alkalom, hogy 6-0-val nyitja a szezont 1962, 1965 és 2011 után.
 • Legutóbb mikor Manning és Rodgers összecsapott Peyton Manning mindössze 46.6-os passer ratinget tudott felmutatni.
 • Aaron Rodgers eddig egyetlen egyszer volt kezdő a Denver ellen: 29/38, 408 yard 4 passzolt és 2 futott TD.

packersbroncos

Összegzés

Mindkét gárda pihenőhéten volt a hetedik fordulóban, egy rendkívül szoros találkozóra van kilátás, de azt azért szögezzük le, hogy a Packers offense lényegesen jobb előjellel várhatja a mérkőzést, mint a Manning vezette. Mindkét védelem roppant erős és amennyiben Rodgersék 20 pont felett tudnak majd felpakolni, Manning dolga borzasztó nehéz lesz látva eddigi formáját. Reméljük Tom Clements a két hét alatt megtalálta a rést a Broncos védelmén, és végig kézben tartva nyugodt győzelmet szerez a csapat. Akárhogy lesz hétfő hajnalban egy veretlen csapat sorozata biztosan meg fog szakadni, legyen ez a Broncos 😛 Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful