Packers Hungary Club

Week 10 – Beharangozó

Detroit Lions at Green Bay Packers

2015.11.15. 19:00, Lambeau Field, Green Bay

12243468_10153536554770073_6107964132201670259_n

 

Ezen a héten végre visszatérünk a Szentélybe, ahol pár nap híján egy hónapja játszott a csapat utoljára, akkor a San Diego Chargerst sikerült legyőzni, ezzel megszerezve a hatodik W-t. Ezúttal a csoportrivális Detroit Lionst fogadjuk, akik jelenleg 1-7-es mutatóval állnak, egyetlen győzelmüket a Bears ellen szerezték a 6. héten.

Érdekesség, hogy az Oroszlánok utoljára 1991. december 15-én tudtak győzni a Lambeau Fielden, azóta zsinórban 24 mérkőzésen nyert a Packers. Ezalatt az idő alatt a Lionsnál 13 különböző irányító és 9 edző próbálta megtörni a sorozatot, ezidáig sikertelenül. Reméljük ez így is marad. 🙂

Az alapszakaszbeli örökmérleg jelenleg 95-67-7 a Sajtfejűek javára, ehhez még hozzájön 2 playoffbeli mérkőzés is, mindkettőn a Packers győzött. A 171 meccs során a zöld-arany csapat 3622 pontot szerzett, szemben a Lions 3109 pontjával.

hi-res-134042873-matthew-stafford-of-the-detroit-lions-shakes-hands_crop_north

Packers előzmények

A csapat előző hetekben nyújtott szereplésével azt hiszem tisztában van mindenki, az oldalon is olvashattátok már itt, itt és itt, így engedjétek meg, hogy én most egy újabb összefoglalás helyett röviden véleményt nyilvánítsak. Két kemény, idegenbeli vereségen vagyunk túl, a pihenőhetünket követően előbb a Broncos, majd múlt héten a Panthers elleni mérkőzésen maradt alul a csapat. Nem is igazán a vereség ténye volt az elszomorító (hiszen egy veretlen csapattól azért nem szégyen kikapni), hanem inkább a “hogyan”. A két meccs alapján ugyanis nem sok jóval kecsegtetett a játék képe, a fórumokon, kommentekben persze el is szabadult a pokol, záporoztak az optimista kommentek: a Super Bowlra már esélyünk sincs, vége a szezonunknak, jobb, ha már most beletörődünk ebbe. Olyan is akadt, aki Dom Capers vagy Mike McCarthy fejét akarta, míg mások Ted Thompsonnak rótták fel a szabadügynök igazolások hiányát.

Utolsó összecsapás

A két csapat előző találkozójára 2014. december 28-án került sor. A mérkőzést 30-20 arányban a Packers nyerte, Hyde punt returnből szerzett TD-t, Cobb két 6 pontot érő elkapást is jegyzett, Aaron Rodgersnek pedig ezen a meccsen volt a legutóbbi futott TD-je.

Emberek, 6-2-vel állunk, ha az első kiemelés nem is lesz meg az NFC-ben, a második hely még mindig teljesen reális opció. Persze lehet, sőt kell is kritikát megfogalmazni, de azért csak ésszel. A szezon második fele, a java még csak most jön, ráadásul egyből 4 egymást követő divízión belüli ellenfél a következő hetekben. A jövő heti, Vikings elleni mérkőzés lesz az igazi északi rangadó, de a másik három meccset sem szabad félvállról venni.

rad_g_packerslions_576

Lions előzmények

A Detroitnak nem alakul idén fényesen a szezon, 1-7-es mérlegükkel az NFC North utolsó helyén kullognak. A 7 elvesztett meccs között akadt szoros is, de több alkalommal is 10 pont körüli különbséggel kaptak ki; 2 alkalommal pedig egészen megalázó vereséget szenvedtek, 17-42 arányban a Cardinalstól, 10-45 arányban pedig a Chiefstől.

Ezek után nem meglepő, hogy elkezdtek hullani a fejek: először Joe Lombardi OC-t és két O-line asszisztenst Jeremiah Washburnt és Terry Heffernant rúgták ki, aztán pedig a general manager Martin Mayhew és a csapat elnöke Tom Lewand is lapátra került.

Mindezek ellenére azért akadnak a csapatban kimagaslóan pozitív teljesítmények is, például a harmadik szezonjában járó Ezekiel Ansah. 8 mérkőzés alatt 7 sacket szerzett, ezzel holtversenyben a 4. helyen áll a ranglistán. Emellé az önmagában is impresszív szám mellé társul még 21 tackle és 3 kierőszakolt fumble is.

Egy másik kiemelkedő játékos a rúgó Matt Prater, aki eddig mind a 8 FG-kísérletét sikeresen értékesítette, a 16 extra pont kísérletéből pedig 15 pontot szerzett.

A detroiti special team másik oldala is jól szuperál, az újonc futójátékos Ameer Abdullah 19 kickoff returnből 536 yardot szedett össze, ezzel vezeti a ligát.

A mérkőzés

A Lions háza táján fennálló fejetlenség ellenére sem szabad lebecsülni őket. Az imént említett Ansah-val például igencsak meggyűlhet a baja a Packers (utóbbi időben nem épp remeklő) támadófalának. Az ő semlegesítése kulcsfontosságú lehet a mérkőzésen.

Matthew Stafford keze idén különösen ráállt az interceptionökre, 13 TD-passza mellé 11 eladott labda társul, ezzel övé a nem túl dicsőséges 3. hely a liga ezzel kapcsolatos listáján, mindössze Peyton Manning (13) és Andrew Luck (12) előzik meg. A passzkísérletekre levetített INT-ek aránya pedig csak a rookie évében volt ennél rosszabb. Mindezek fényében a Green Bay-i secondary-nek nagy napja lehet. Ráadásul Stafford első számú célpontja, Calvin “Megatron” Johnson játéka bokasérülés miatt egyelőre kérdéses.

Hogy Staffordtól ehhez hasonló teljesítményt “csikarjanak ki”, a Packers védőinek folyamatosan nyomás alatt kell tartania az irányítót. Az utóbbi 2 meccsen nem sikerült sacket szereznünk, ezen mindenképpen változtatni kell.

635553882377950337-APC-PACKERS-vs-LIONS-344-122814wag

Ami döntő lehet

  • Ezekiel Ansah-t mennyire tudja limitálni az O-fal, mennyire tudják majd Rodgerst megvédeni
  • Staffordot mennyire tudják a védők hibázásra kényszeríteni, illetve az adódó lehetőségeket mennyire tudja majd kihasználni a secondary
  • a 3rd downos szituációkat mennyire tudja majd megoldani a két csapat (a Packers 27., a Lions a 25. a ligában ebben a mutatóban)
  • amennyiben Megatron pályára léphet, könnyen a mérkőzés kulcsemberévé válhat, ha a secondary nem figyel oda kellőképp
  • a Lions engedi az 5. legtöbb yardot a ligában a futójátékosoknak, az így engedett TD-kben pedig magasan vezetnek, így Starksnak és Lacynek nagy napja lehet

Érdekes statisztikák

  • a 2000-es szezon óta először fordul elő, hogy a csapat egy szezonban 4 egymást követő csoportmeccset játsszon
  • ez az idei, 4 mérkőzéses NFC North-turné 19 nap leforgása alatt le is zajlik
  • a Packersnek 15-3-as a mérlege a Detroittal szemben, mióta Mike McCarthy a vezetőedző
  • ha A-Rod elér legalább 300 passzolt yardig, akkor ez lesz a 43. ilyen meccse a karrierje során (az alapszakaszokat tekintve)
  • a 2014-es szezon kezdete óta Rodgers “egyenlege”: 57 TD, és mindössze 8 INT

Összegzés

Mint említettem, a Lions mérlege megtévesztő lehet, könnyű lebecsülni egy 1-7-es mérleggel álló csapatot, de az ilyen hozzáállás szokta a nagy buktákat okozni. Nem lesz könnyű mérkőzés, a Stafford-Megatron páros bármikor képes meccseket eldönteni, Ziggy Ansah pedig brillírozik idén. Remélhetőleg sikerül behúzni a győzelmet, így kicsit visszanyerheti majd az önbizalmát a csapat, hogy pozitív hangulattal mehessünk a Vikingek ellen a jövő héten.

Vasárnap este minden kiderül, a mérkőzést a Sport TV nem közvetíti, de mi mindenkit szeretettel várunk az oldalra a szokásos streammel és chatablakkal! Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful