Packers Hungary Club

Week 10 – Értékelő

Detroit Lions - Green Bay Packers
18 - 16
Green Bay, Lambeau Field

lions_packers2

Nehéz ebbe most belekezdeni. Innen azt hiszem már nincs lejjebb, hazai pályán kikapni egy 1-7-es mérleggel rendelkező csapattól, ahol jóformán csak a gyúrókat nem küldték el szezon közben, az mindennek a legalja. Nem mondom, ki lehet kapni attól a csoportriválistól, akivel jóformán 1921 óta ütjük egymást oda-vissza. Ki lehet kapni ligaelit védelemmel rendelkező csapattól, ki lehet kapni háromszor zsinórban. Nem lehet viszont kikapni úgy, hogy 77 yardot passzolunk egy meccsen, nem lehet kikapni úgy, hogy csak az utolsó negyedben játszunk, nem lehet kikapni úgy, hogy három negyed alatt több three and out van a statisztikákban mint pont! 

Mint már sokszor leírtam nem a vereség ténye a probléma, hanem annak a hogyanja. Az első drive végén berúgott mezőnygólt 9(!) punt követte! Kilenc! Ebből ötször egy szerencsétlen first downt nem sikerült elérni! Mindezt úgy, hogy egy regnáló MVP irányítja a támadókat, ez már az a kategória amit nem lehet egy "rossz napunk volt" mondattal elintézni. A legalapvetőbb dolgokkal vannak problémák, mint például a labda elkapása. 

Statisztikák

A. Rodgers: 35/61, 333 yard, 2 TD
J. Starks: 15 car, 42 yard
D. Adams: 10 rec, 79 yard
J. Perillo: 5 rec, 58 yard, TD
H. Clinton-Dix: 11 tckl, 1 TFL, 1 INT

És amíg a dolog alapjaiban rohad nem lesz itt előrelépés. Most konkrétan ott tartunk, hogy a liga leggyengébb védelmével rendelkező csapat ellen 54 percig a félpályát se nagyon sikerült átlépni. Azt csak halkan merem megjegyezni, hogy a legjobb linebackerük és cornerbackjük is hiányzott a mérkőzésről, a 2 pontos kíséreltnél egy olyan CB védekezett sikeresen Adamsen, akit pénteken hoztak fel a gyakorlócsapatból, kabaré.

Apropó Adams, 21 alkalommal dobott felé Rodgers, ebből sikerült 10 elkapást prezentálni. Talán a saját dolgával kellett volna foglalkozni, ahelyett hogy hisztis királylányként parádézzon a DPI-kért. Nem mondom, hogy mind a 11 sikertelen elkapás az ő hibája, mert Rodgers néha olyan esetlenül passzolt, hogy az arcpirító volt, de bőven sáros abban, hogy ennyi passzból 79 yardra futotta csak. Az is igaz továbbá, hogy több esetben jogosan reklamált az elmaradt sárga zászlókért, de könyörgöm, nem tegnap lépett először pályára, lehet ezt kezelni profi módon is. A hisztis, sértődött toporzékolás minden, csak nem profi hozzáállás.

lions_packers4

De nem csak ő volt az, aki mélyen tudása alatt játszott. A tavaly elit címet elnyerő Cobb is előszeretettel dobálta el a passzokat, és Rodgers is messze formán kívül játszik továbbra is. James Jones pedig egyszerűen nem faktor, a szezon elején a semmiből robbant be és lett egyöntetűen a passzjáték megmentőjének kikiáltva Nelson sérülését követően. A bye-week óta kemény 3 darab elkapást bír felmutatni, összesen 59 yardért, ez minden csak nem WR1 kategória. A futójátékunk is erősen konvergált a nullához, egy olyan Lions ellen, akikkel szemben az nem futott eddig 100+ yardot, aki nem akart. A hab a tortán, hogy az elkapók, futók, irányító mellett a teljes támadófal sincs a helyzet magaslatán.

Kétségtelen, hogy most a legnagyobb össztüzet Tom Clements és az általa átvett play-calling kapja. Ez nem feltétlen jogos, ugyanis nem csinál orbitális hibákat, nem hívnak 3rd and 2-re 40 yardos passzt. A gond az, hogy az alap játékokat sem tudja a csapat kivitelezni, hívhatna akármit ha a legalapvetőbb dolgokkal is probléma van. Mert azt azért tisztázzuk, hogy nem ő áll a falba és nem ő blokkol rosszul a futásokhoz és nem ő dobja el a tiszta passzokat.

Valami rettenetesen nem kerek a csapatnál, 19 pontot kellett volna csinálni hazai közönség előtt a győzelemhez. Ez úgy nem jött össze, hogy a Lambeau Field szelleme az utolsó utáni esélyt is megadta a csapatnak. Ott volt a két pontos lehetősége az egyenlítéshez, nem sikerült. Megatronnak hála, aki az onside kicknél húzott egy Bostickot 31 másodperccel a vége előtt félpályánál kaptuk meg az újabb lehetőséget. Csupán két first down kellett volna ahhoz, hogy Crosby biztonságos távolságból fordíthassa meg a mérkőzést. Egyet sikerült nagy nehezen kikaparni, de 52 yardról egy olyan szerencsétlen rúgást sikerült bemutatni, amit ritkán látni. Senki nem ért bele a labdába, nem blokkolták de egy fikarcnyi esély nem volt az értékesítésre. Masthay elmondása szerint a Lambeau Field talaja viccelte meg őket, sikerült egy nagyobb fűcsomó elé letenni a disznóbőrt, ami rendesen eltérítette a rúgást.

lions_packers

Bárhogy is volt Crosbyt én nem tudom hibáztatni, nem lehet az ő nyakába varrni a teljes offense 3 negyeden át bemutatott impotens, lélektelen játékát. A kilenc punt helyett csak egyetlen egyszer kellett volna FG távolságig elgyötörni azt a szerencsétlen labdát és akkor nincs a végén lábon kihordott szívrohamok hegye.

Nem túlzás azt mondani, hogy a támadók teljesen inkompetensek. Nagyon rendbe kell rakni a fejeket, mert ennél sokkal többre képesek, az OL-től kezdve a elkapókig, mindenki. Ha csak egy egységnek nem menne a játék már is sokkal jobb lenne a helyzet, de így hogy egyszerre betlizik le mindenki nagyon nehéz lesz a gödörből kimászni.

Amíg a legjobb elkapóink úgy játszanak, mint egy másodvonalas csere tight end addig ne várjunk csodát. A három legjobb elkapónk 33 passzból 15-öt tudott elkapásra váltani, összesen 132 yardért, botrányosan rossz. Összehasonlításképpen a másodéves tight end, Richard Rodgers és az a Justin Perillo, akinek ez volt a hatodik mérkőzése amin pályára lépett, 11 passzból 10-et elkaptak és szereztek 1-1 TD-t.

De nem csak a támadók, a speciális egység is megérdemelne egy fejmosást. Az hagyján, hogy engedtünk egy 104 yardos visszahordást, de hogy a fél pályáig alig sikerül el puntolni a labdát arra nincs magyarázat. A Lions 3 alkalommal kezdhette meg a drive-ját a saját 40-esénél jobb helyzetből, csoda, hogy nem kaptunk több pontot.

lions_packers3

A védelem sem lehet maradéktalanul elégedett. Jól játszottak, az utolsó percig életbe tartották a reményt, de megint nem sikerült sacket elérni. Mivel ez a széria már három meccse tart enyhén aggasztó a dolog. Az egy szem benézett Golden Tate elkapáson kívül sok hibát nem vétettek, az viszont nagyon csúnya volt. 43 yardot szedett össze Tate, úgy hogy a secondary két legrutinosabb játékosa, jelesül Shields és Burnett is akkor missed tackle-t csinált rajta, hogy azt szerintem a ISS-ről is szabad szemmel lehetett látni. Az eredménye természetesen egy TD lett, amivel 18-10-re elhúzott a Lions. A Lambeau Field először itt sietett a csapat segítségére, mert ha az extra pont bemegy, akkor már itt eldőlt volna a találkozó.

De, hogy ne csak az ekézés menjen két játékos abszolút megérdemli a dicséretet: Mike Daniels és Ha-Ha Clinton-Dix. Előbbi oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Lions futásokból 1,7 yardot tudott csak átlagolni. Emellé a szégyenteljes pass rush legjobbja is ő volt, ötször sikerült nyomás helyeznie Staffordra. Clinton-Dix nem csak a tackle leader volt, az általa fedezett elkapók mindössze 18 yardot tudtak elérni, és háromszor a futások ellen is ő ért oda először, no meg persze megszerezte a mérkőzés egyetlen interceptionjét.

Szomorú hétfőre ébredtünk, de tovább kell lépni. 78.526 szurkoló volt jelent a Lambeau Fielden tegnap, ez mindenidők legtöbbje, sajnos nem sikerült győzelemmel meghálálni a szurkolóknak. A 3-3-as félidő után nem kis boozást kapott a csapat a majd 80 ezer embertől, ilyet se sűrűn tapasztalunk a Fagyott Tundrán. 

Összegzés

Mike McCarthy vezetőedzői pályafutása alatt a legfontosabb és legnehezebb feladat előtt áll most. Mint a csapat fejének az ő feladata most úrrá lenni a káoszon. Le kell ülni az asztalhoz és egyesével mindenki fejében rendet kell rakni, vissza adni a hitét a csapatnak. Mert nincs több idő, nincs több kifogás, nincs több második esély. A következő fordulóban Minnesotába utazunk, és ha ott nyer a Vikings akkor már csak egy wild card helyben lehet reménykedni, egyszerűen nem fér bele a botlás. Sokkal több van ebben a csapatban, mint amit hetek óta mutat. Vissza kell találni a helyes ösvényre, fel kell térképezni a gondok forrását és kiküszöbölni őket. Önvizsgálatot kell tartani és igen is rá kell csapni az asztalra ha az szükséges. Én hiszek benne, hogy sikerülni fog, mert egyszerűen sikerülnie kell! Továbbra is rendületlenül Go Pack Go, ennél rosszabb már nem lehet, innen csak felfelé vezet az út! Jó lenne minél hamarabb rálépni...

Kitekintő

  • A Vikings simán átlépett a Raidersen, Peterson 200 yard felett futott idegenben, istenes kihívás lesz megfogni a következő mérkőzésen. 7-2-es mérleggel átvették a vezetést az NFC North élén.
  • A Bears is erős fejlődésben van, simán ledózerolták a Rams csapatát, ráadásul idegenben. Cutler két 80+ yardos TD passzt is kiosztott, bár ez inkább az elkapói érdeme, a két passz összesen nem szállt a levegőben 15 yardot.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful