Packers Hungary Club

Week 11 – Beharangozó

Green Bay Packers at Minnesota Vikings
2015.11.22. 22:25, TCF Bank Stadium, Minneapolis

week11lead

Nem túlzás kijelenteni, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése vár a csapatra. A három vereséget számláló sorozatunknak egyszerűen muszáj, hogy megszakadjon. A Denver és a Carolina elleni buktát még lehetett mivel megmagyarázni, azonban a hazai pályán elszenvedett Lions elleni vereségre nincs kifogás. És nem elég, hogy egy hét alatt rendbe kellett tenni a fejeket, máris itt az újabb kihívás. A dolog jelenlegi állása úgy fest hogy akár a rájátszás is múlhat ezen a derbin, a Vikings átvette a vezetést a csoporton belül, és egy újabb vereség után a 6-4-es mérleg komolyan megviccelhet minket még ebben a gyenge NFC-ben is.

Ez lesz a két csapat 108. összecsapása az alapszakaszban, az örökmérleg egyelőre a javunkra áll 57-48-2-es mutatóval. Ha csak a Vikings otthonában lejátszott mérkőzéseket nézzük akkor 27-26 csupán a mutató, tehát akár még az is lehet, hogy hazai pályán egálra kozmetikázza a dolgot a Minnesota.

Packers előzmények

Ide legszívesebben nem írnék semmit, nincs szurkoló aki örömmel emlékezne az elmúlt 3 hét eseményeire. Valami eltört a csapatban és semmi nem akar összejönni, semmi nem akart működni. Már ami a dolog offense oldalát illeti. És a legszomorúbb ebben, hogy maga a regnáló MVP is bőven tudása alatt játszott az elmúlt hetekben. Talán nem is baj, hogy nem jött össze a Lions elleni hősies comeback, így legalább tényleg érezhetik, hogy valami nem kerek és kettőzött erővel mennek neki a Vikingsnek.

Packers-Vikings5thingsbig

Egyedül a védelemmel lehetünk elégedettek, mert igaz hogy Riverstől is benyaltak 500 yardot, igaz hogy három forduló óta nem értek el sacket, de azért még így is meccsben tartották a csapatot minden derbin. Egyedül az a Panthers elleni második negyed volt nagyon csúnya, de azt leszámítva korrekt teljesítményt nyújtottak a fiúk.

A legnagyobb kérdés Lacy látványos szenvedése, én nem tudom mi történt a sráccal, de az ő fejében tényleg nagyon rendet kell tenni. Mert senki ne mondja nekem, hogy egy back-to-back 1000+ yardos futót egy James Starks ki tud játszani a kezdőből, ha nincs valami komoly motivációs gondja. A mostani mérkőzésre probable, azaz valószínű státuszt kapott, nagyon remélem, hogy Peteson jelenléte az ellenfélnél megadja neki azt a plusz bizonyítási vágyat, ami a sikeres visszatéréshez kell. Nem mondom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódna, de egy stabil erős közepes futójáték nagy lendületet adhat a passzjátéknak is.

Vikings előzmények

Ha azt mondhatjuk, a Packers zuhanórepülésben van, akkor a Vikings elég szép felszálló ágon. Peterson előző héten 200+ yardot talpalt, ami komoly gondot okozhat majd nekünk. És ha ez nem lenne elég, a védelmüket is elég szépen összerántották. Gyakorlatilag elég neki, ha Bridgewater valahogy lemenedzseli a derbit egy alap szinten, a többit a futójáték meg a védelem megoldja.

Nagy hiányzójuk se lesz, egyedül az egyik tackle, Matt Kalil kapott kérdéses státuszt egy lábujjsérülés miatt. Rajta kívül szinte mindenki bevethető lesz a derbin. Utolsó 5 mérkőzésüket megnyerték, igaz csak az Oakland ellen sikerült ezt egynél több labdabirtoklási különbséggel abszolválni, azért az mindenképpen jó jel, hogy 30 pontnál többre nem számíthatunk tőlük. Mondjuk elég ha csak egyel lesz több, mint amit Rodgersék fel tudnak majd írni a táblára. 

A mérkőzés

Mint mondottam nagyon nehéz találkozó vár ránk. És ami a legnagyobb baj, hogy a lelkiteher nagy a csapaton és egyelőre nem látni, hogy lesz ebből kiút. Gyakorlatilag a támadók között nincs olyan játékos akitől nem kéne egy jelentős formajavulás. Ami egy kis bizakodásra adhat okot, hogy 2005 óta nem kaptunk ki zsinórban két csoportmeccsen, de ez a tény magában kevés lesz az üdvösséghez. A mérkőzés fontosságáról mindent elmond az a tény, hogy egy Vikings győzelem után a mostani 56%-ról 80-ra ugrik az esélyük, hogy behúzzák a csoportot az alapszakasz végén.

hi-res-6893168_crop_exact

Most felsorolhatnám az összes matchupot a támadóink és a védőik között, mert nincs olyan pont ahol nem kéne hatalmas boost az előzőhéten mutatott játék után. Egyszerűen mindennek működnie kell, ha nem akarunk egy jelentős pofonba belefutni. Az OL-től kezdve az elkapókon át, de még John Kuhn feljavult játékra is szükségünk lesz. Most megmutathatja a csapat mekkora szíve és küzdeni akarása van, egyszerűen muszáj nyerni ha akarunk még januárban Packers meccset látni. Lehet, hogy összejön a PO egy bukta után is, de sokkal nyugodtabban várhatnánk a végét egy győzelem után. 

Érdekes statisztikák

  • Az utolsó öt Vikings elleni találkozónkból négyet megnyertünk.
  • Az utolsó kilenc találkozásunkból hatszor 30 pont felett szereztek a támadóink ellenük.
  • McCarthy alatt 77-36-1 a mérlegünk NFC-s csapatok ellen, ez jelenleg a legtöbb győzelem divízión belül a ligában. A Saints a második 70 győzelemmel ebben az időszakban.
  • Az alapszakaszban Rodgers  112,5-es összesített passer ratinggel rendelkezik az NFC North csapatok ellen.
  • Az elmúlt 21 évben ez a két csapat adta az NFC North (előbb NFC Central) győztesét 16 alkalommal.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful