Packers Hungary Club

Week 11 – Értékelő

Green Bay Packers - Minnesota Vikings
30 - 13

CUdQ3IGVAAAApRg

Az első és legfontosabb dologgal kell kezdenünk: nyertünk és Eddie Lacy visszatért! A kettőnek pedig nem kevés köze van egymáshoz. Öröm volt nézni, ahogy végre összekapta magát és végre régi fényében tündökölt. Nagyon reméljük, ezzel megtört benne a jég, felszakadtak a gátak, amik eddig akadályozták és a szezon hátralevő részében a most vasárnapi Lacyt láthatjuk majd.

Rettenetesen kellett ez a győzelem a csapatnak. Igaz, hogy még messze van a gödör teteje, és minden tekintetben nem lehetünk maximálisan elégedettek, de legalább elindult valami a három hét szenvedés után. Az NFC North trónjára újra visszaülhetett a Packers ezzel a nagyon fontos győzelemmel, rengeteget fog ez a W számítani a végelszámolásnál. A mérkőzés előtt szerintem nem sokan gondolták, hogy ilyen domináns játékkal sikerül a riválist magunk alá gyűrni. Nézzük, hogy sikerült ez:

Statisztikák

A. Rodgers: 16/34, 212 yard, 2 TD
E. Lacy: 22 car, 100 yard
J. Jones: 6 rec, 109 yard, TD
D. Jones: 2 tckl, 2 sack, 2 TFL, 1 PD
H. Clionton-Dix: 8 tckl, sack, 1 TFL

packersvikes4

Nem indult valami fényesen a találkozó, a Vikings rögtön a második drive végén egy 47 yardos TD passzal etette meg a secondaryt. Három Peterson futás után, a bombát csúnyán benéztük. Láttunk már ilyet, Newton és Manning is kitömte a passz elleni védekezésünket ilyen nagy játékokkal. Hála istennek nem ezek a play-ek uralták a mérkőzés képét, a harmadik játékrészben ugyan volt egy nagyon biztató drive-ja a Vikingsnek, ahol 4 játékból átszaladtak a pályán, de többnyire csak szenvedtek a támadások alatt.

Ebben pedig hatalmas szerepe volt a Packers védelmének, rég láttuk ennyire magabiztosnak és harapósnak a fiúkat. A három mérkőzés óta nem látott pass rush újra régi fényében tündökölt. Nem hazabeszélés kijelenteni, hogy nem volt olyan play amikor valamelyik DL-tag nem ette meg reggelire a Vikings egyik falemberét. Ezzel a nyomással pedig nem nagyon tudott Bridgewater mit kezdeni. 43 yardot ugyan összerohangált, de a jellemző kép az volt, hogy hátrafelé menekül a pass rush elől. Hatszor került bele a zsákba a Vikings fiatal irányító, de ami számunkra öröm ebből, hogy négyszer a standard négy vagy kevesebb rohamozó zabálta meg. A negyedik hét óta nem értünk el blitz nélküli sacket, most egyből négyet, a Packers DL kontra Vikings OL hatalmas mismatch lett.

packersvikes3

Ez pedig rányomta a bélyegét a Vikings támadásaira. A futójátékuk abszolút nem működött emiatt, az előző héten 200 yard felett teljesítő Peterson most 50 yardig se jutott el. Érezte már ezt az elején is, hogy itt ma nem lesz lubickolás, többször is összeakaszkodott valamelyik védővel a mérkőzés korai szakaszában. Egészen elképesztő 1,5 yardot átlagolt az első kontaktok után, 2010 óta nem volt ebben ennyire rossz egy meccsen se.

A futójáték nélkül viszont Bridgewater kezébe került a staféta, a fiatal tehetség azonban nem találta a fogást a védelmen. Egy-két szép megmozduláson kívül nem sok babér termett nekik, ez pedig nem volt elég ahhoz, hogy tartani tudják a tempót a mezőnygólokat rendületlenül rugdosó Crosbyval.

Ez volt egyébként az egyik szemet szúró különbség, hogy az elmúlt három mérkőzésen legtöbbször pont azon a határon fogyott el a tudomány a támadóktól, ahonnan még pont nem lehet biztonsággal felküldeni Crosbyt. Nem mondhatjuk, hogy úgy hasított az offense, ahogy azt megszoktuk az elmúlt években, viszont most látszott, hogy lenyugodtak kicsit a fiúk. Nem volt görcsölés, Rodgers hetek óta először mosolygott a pályán, egyszerűen látszott rajtuk, elhiszik, hogy képesek pontokat elérni.

Tehát az úton elindultak, innentől kezdve lehet az egyéni hibák kiküszöbölésére figyelni. Mert azokból sajnos még mindig sok volt. Rodgers néha akkora homályokat dobott, hogy pislogva lestük a tévét. Az elkapóknak is volt pár nagyon csúnya dropja, ez a kettő együtt egy kereken 50%-os passzpontosságot eredményezett, ami valljuk be bőven Rodgers kvalitásai alatt van.

A másik égető probléma ezen felül azok a fránya harmadik kísérletek megoldása. 16-ból csupán 6-ot sikerült first downra váltani, ami nem egy izmos arány. Az eddigi szezon alatt elért 36,5%-os arány csupán a liga 19. helyére elég, olyan csapatok tudnak ennél jobbat, mint a Browns vagy a Buccaneers. Ezt mindenképpen feljebb kell majd tornázni.

Fanyaloghatunk azon is, hogy sok esetben a bedobott zászlók segítették a csapatot, de például a Janisra dobott DPI az első TD-nk előtt teljesen jogos volt. Newman le se szedte a kezét a derekáról, mint aki keringőzni akar:

Tény, hogy sokat szabálytalankodott a Vikes, 8-szor vétettek a szabályok ellen, összesen 110 yardot ajándékozva így a Packersnek.

Összességében nyugodtan kijelenthetjük, hogy hatalmasat lépett előre a csapat, de azért van még bőven min javítani. Lacy miatt nagy kő eshetett le mindenki szívéről, biztosan örömmel fog mindenki visszagondolni erre az összecsapásra. Öröm volt nézni, ahogy játszik:

Mondjuk ehhez kellettek a jó blokkok is, amik újfent működtek az OL-ben. Nagy szerepe volt ebben Kuhn játékának is. Íme egy példa, ahol a Tábornok blokkja nélkül, nem lett volna ez a futás olyan sikeres:

Összegzés

Nagyon fontos győzelmet szereztünk meg, s a hibák ellenére is öröm volt Packers szurkolónak lenni a hétvégén. Reméljük a fejlődés töretlen marad, most a Bears jön hazai pályán, akik ezen a héten szintén kikaptak a Broncostól. Nem lesz az sem egy könnyű derbi, de ezen a meccsen felszakadtak a gátak, újra vidáman várhatjuk a meccs napját. Ráadásul alig kell aludni, csütörtökön lesz az összecsapás, reméljük nem jelent gondot majd a rövid felkészülési idő.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful