Packers Hungary Club

Week 12 – Beharangozó

Chicago Bears at Green Bay Packers
2015.11.27. 2:30, Lambeau Field, Green Bay

11219620_10153557064615073_6806440289129418757_n

A csökkentett üzemmódot végre maga mögött hagyta a csapat, s ha még nincs is minden pontosan a helyén, de a mutató mindenképp kedvezőbb, mint pár héttel ezelőtt. Könnyelműség lenne előre minősíteni az e heti játékot, legyen csak egyszerűen a Következő, melynek célja gyarapítani a W betűket.

A Bears csapatával 1921-ben csaptunk össze először, az eredmények pedig a rivalizálást színtisztán tükrözik. 93 játékot nyertek a medvék, 92 győzelemmel állunk mi. Nem igényel komoly matek tudást, hogy ennek a meccsnek a győzelme mit is jelentene statisztikai szempontból.

Ebben a szezonban másodszor játszik egymással a két csapat. Az első alkalom 2015.09.13-án volt, akkor a Bears volt otthoni pályán, ám az nem hozott nekik szerencsét. Most a Lambeau Field ad otthont a mérkőzésnek, hazai pálya előnyeit a Packers fogja élvezni. Tekintsük át az előzményeket mindkét csapatnál!

bearspackers3

Packers előzmények

Többen katasztrófaként fogták fel az eltelt egy hónapban nyújtott teljesítményt, amire nincs és nem is lehet elfogadható magyarázatot adni. Nem is cél most ennek a boncolgatása, hiszen a múlt heti, Vikingek elleni játékban már csak nyomokban tartalmazott a csapat szétesési tüneteket.

A védelem továbbra is a csapat gerincét képezi. Olyan, mint egy igaz barát: megbízható, lehet rá számítani. S hogy vannak gyenge pontjai? Valóban. De, ha mindig minden perfekt lenne, nem lenne benne semmi izgalmas. Tudják ezek a srácok, hogyan kell a rajongókat folyamatosan izgalommal ellátni.

bearspackers

A támadó egység is összeszedte magát, célba értek a passzok, látványos volt a csapatmunka. Bár A. Rodgers neve mellett még ott virít a P betű, legtöbben benne bíznak a leginkább.

Összességében pedig jó eredménnyel állunk az NFC North csoportban. Múlt heti győzelemmel ismét csoportelső helyre kerültünk, a 10 játékból 7 győzelem, ez szerintem nem lebecsülendő eredmény.

Bears előzmények

Az NFC North csoportban jelenleg a 3. helyen állnak. Eddig 4 győzelmet, és 6 vereséget írtak fel a táblájukra, amit most szintén nem minősítenék. Mostanság többen nyúlnak számmisztikához, és egy röpke levezetésből nálam a mostani eredményük L betűs lesz.

Múlt héten a Broncos csapatával játszottak, érdekes eredményt és statisztitkát termelve. Egyre jobban és bíztatóbban játszanak a Medvék, szépen lassan meghozzák a gyümölcsét az előszezonban lezajlott nagy változások. Nem szabad azonban alulértékelni egyik egységüket sem. A Cutlernek vannak szép megmozdulásai, de valamiért a FG-t jobban szeretik, mint a TD-t.

Nem szabad félvállról venni ezt a találkozót, hiszen még is csak az NFL történetének legnagyobb rivalizálásáról van szó, mindig parázs összecsapást hozva a két csapat összecsapása.

A mérkőzés

A Bears erőssége a védelme, és itt érdemes lesz odafigyelni Eddie Goldman, Bruce Gaston és Jarvis Jenkins nevére, akik látványos sack-et mérnek az irányítókra. Rodgers védelmét tehát meg kell erősíteni, mert az eddig 24 sack gyarapodhat.

A sérültek száma mindkét csapatnál magas, azok pótlása soha nem egyszerű.

Martellus Bennett (TE) a Broncos elleni mérkőzésen sérült le, de a tehetséges játékos a Packers ellen mindenképp szeretne játszani, főleg hogy ellenünk nagyon szép számokat szokott hozni. Népszerű célpontja Cutlernek Langford, aki tulajdonképp Matt Forte hiányát pótolja, mégpedig olyan eredményesen, hogy a végleges csere is szóba került.

Cutler főnök szereti a magas és hosszú passzokat, amire nagyon rá kell mozdulnia a védelemnek. Arra nem lehet alapozni, hogy szereti eladni a lasztit a Lambeau Fielden, és egyébként is majd jó sokszor sack-kelni fogjuk.

bearspackers2

A Packers játékosai között is vannak fiatal, feltörekvő tehetségek, akikre érdemes figyelni, főleg Damarious Randallra tessék gondolni. James Jones eddig 7 TD-vel gyarapította a csapat eredményét, és bár az ő szereplése sem 100%, nagy valószínűséggel a kezdő csapatban lesz. Az elkapó szekció most lesz 100%-os, Montgomery szinte biztosan nem fog pályára lépni továbbra sem. Lacy gyógyulása és jó szereplése égetően fontos lenne, mert kulcsembere a támadásoknak, láttuk mennyivel gördülékenyebben megy minden ha működik a Hulk mód.

Az eddigi tapasztalatok alapján könnyelműség lenne esélyeket latolgatni. Azt tudjuk, hogy ki milyen mutatókkal és rekordokkal áll, de hogy aznap éppen milyen egyéb hatások érik és befolyásolják a teljesítményt, kiszámíthatatlan.

Érdekes statisztikák

  • Aaron Rodgers-szel a kezdőben a Packers eddigi mérlege 13-3 a Medvék ellen.
  • Rodgers a csoport ellenfelek ellen eddig 91 TD és 17 INT-et dobott, összesített passer ratingje: 111.8
  • James Jones 11 db 25+ yardos elkapásnál jár eddig a szezonban. Eddigi karrier csúcsa 8 ilyen elkapás még 2013-ból.
  • Ha Lacy megfutja a 100 yardot a mérkőzésen akkor karrierje során először sikerül majd ez neki kétszer egymás után.
  • Jeff Janis élete első kickoff visszahordását produkálta előző héten, ami 70 yardosra sikerült. 1969 óta nem sikerült a csapatnál senkinek elsőre legalább ekkora visszahordást produkálnia elsőre.

Összefoglaló

A Hálaadás napi mérkőzés színvonalát Bratt Favre és a legendás 4-es számú mez visszavonultatása fogja emelni. Szurkoljunk együtt! A meccset a Sport2 is közvetíti, valamint a chat is rendelkezésre fog állni!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful