Packers Hungary Club

Week 8 – Értékelő

Green Bay Packers - Denver Broncos
10 - 29
Mile High Stadium, Denver

temp151101-broncos-first-half-2--nfl_mezz_1280_1024

Az egyik szemem sír... és a másik is. Nem a vereség tényével van a baj, hiszen ebben a sportban sokszor nüanszok döntenek egy egy mérkőzés kimeneteléről. Nem azzal van a baj, hogy kikaptunk a liga legjobb védelmétől. Nem az a baj, hogy 19 pontot ránk vert egy csapat. A baj azzal van, ahogy ez a gyalázatos eredmény megszületett. Mert itt nem egy nüansz döntött, nem egy elhibázott játékon múlt a vereség, az egész együttes csapatszinten mondott totális csődöt.

A mérkőzés nem indult rosszul, mindkét oldalon punt nyitotta a támadók szereplését. A probléma csak az, hogy míg a Denver megtalálta a kulcsot a Packers védelemhez, addig Aaron Rodgersék megmaradtak a kaptafánál. A Manning vezette offense playbookja nagyon egyszerű volt ezen a mérkőzésen: Fuss, úgyse fogják meg. Ha véletlen megfogják, snap után dobd oda az első elkapónak akit meglátsz, biztos, hogy üresen lesz. 

Statisztika

A. Rodgers: 14/22, 77 yard
E. Lacy: 11 car, 38 yard
R. Cobb: 6 rec, 36 yard
D. Randall: 7 tckl, 1 INT

Hát szomorúan jelentem működött. A secondary az első félidő végén bemutatott két szépen leütött passzt, reményt ültetve a szurkolók szívébe, hogy ebből még akármi lehet. Hát nem lett, a 38 éves Manning úgy hajigálta szét a passz elleni védekezésünket ahogy nem szégyellte. Sokszor fájóan üresen maradtak az elkapói és játszi könnyedséggel értékesítette a 20-30 yardos passzokat is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Fortuna se állt mellénk. Gyakorlatilag a mérkőzés legelején elvesztettünk két cornerbacket is. Mind Sam Shields, mind Quinten Rollins az öltözőben végezte vállsérülés miatt. Így a két corner a mérkőzés hátralevő részén Damarious Randall és Casey Hayward volt, nem túlzás kijelenteni, hogy a Denveri elkapók hülyét csináltak mind a kettőből. Manning 16 alkalommal dobta rájuk a labdát, ebből 12-szer végződött elkapással a passz és összesen 207 yardot szereztek ellenük az elkapók. Félelmetesen sok, mintha ott se lettek volna.

temp151101-broncos-second-half-3--nfl_mezz_1280_1024

Az ezerszer leírt Peyton Manning, akinek az egész szezonban botrányosan rosszul ment a játék, hazai pályán megrázta magát és ellentmondást nem tűrően, generálisként vezette 11 fős hadseregét. Ez a hadsereg pedig jött, látott és győzött, ripityára törve a Packers védelmét. Semmilyen szinten, sem a levegőben, sem a földön nem sikerült érdemi munkát végezni, egy egy felvillanáson kívül ezúttal semmire nem futotta Dom Capers fiaitól.

De nem csak a secondary, a védelem többi része sem állt a helyzet magaslatán. A Broncos futójátéka eddig a liga végéhez tartozott... eddig. A Hillman - Anderson tandem egymást váltogatva rendületlenül szerezte a yardokat, előbbi 60, míg utóbbi 101 yardig jutott. Ketten együtt 3 TD-t is beerőszakoltak a végzónába, pontosabban fogalmazva röhögve besétáltak. Mondjuk ehhez a védelmünk is tökéletesen asszisztált, 3rd&2-nél bekapni egy 28 yardos TD futást az külön művészet. Mire számítottak?

Az eddig remekül működő pass rush is csődöt mondott vasárnap este. Az öreg, betonlábú Manning vakoldalán csere tackle játszott, ehhez képest oda érni se sikerült hozzá. A legeredményesebb pass rusherünk újfent Clay Matthews volt, bár nem azt várnánk, hogy egy gyenge OL ellen összesen 2 QB-hitet tud felmutatni. Rajta kívül Mike Danielsnek sikerült egyszer megütni Manninget és kész, kifújt, annyi. Az öreg traktornak gyakorlatilag meg se kellet mozdulnia a zsebben, megkapta a snapet, elolvasta a The Denver Postot, megivott egy kávét, majd kinézte a legtávolabbi elkapóját és köszönte szépen: 30 yard. 9 olyan passzt eresztett meg ami 15 yardnál többet szállt a levegőben, 6 elkapással végződött összesen 175 yardért. Emlékeztetőül közlöm, csak a miheztartás végett, a mérkőzés előtt Manning mélységi passzainak 35%-a se(!) talált célt. Bezzeg most! Egy Peyton Manning kaliberű irányítót ennyire nyugton hagyni dobni orbitális nagy hiba.

temp151101-broncos-second-half-22--nfl_mezz_1280_1024

Ezzel szemben a másik oldalon? A Broncos védelme a passzjátékok 63%-ában blitzelte Rodgerst, Az elmúlt 7(!) szezonban nem volt ekkora nyomás ARodon egy mérkőzésen, az idei szezonban liga szinten senkire nem helyeztek még ekkora nyomást egy meccsen. A Broncos 19-re lapot húzott, és teljes erőből támadta az irányítót, tették azt annak tudatában, hogy a mérkőzést megelőzően Aaron Rodgers a harmadik legeredményesebb irányító volt blitz playek ellen. Mi volt a kulcsa? Snap után fénysebességgel engedte el a labdát, esélyt nem hagyva arra, hogy odaérjenek hozzá. Ezúttal ez sem működött, az egyetlen drive alkalmával mikor TD sikerült elérni, úgy nézett ki ezek a villám gyors checkdown passzok működni fognak. Hát nem működtek, ahogy Rodgers eleresztette oldalra, egy védő már is ott volt és nem lett belőle haladás, már ha egyáltalán elkapta az elkapó azt a passzt...

Mert az elkapókkal sem lehetünk elégedettek. Cobbot négy mérkőzés óta leszedik a pályáról (A 49ers óta egyetlen egyszer jutott 40(!!!) yard fölé!), amiért tavaly kiérdemelte az elit jelzőt, abból idén semmit nem mutat. No nem azért mert rosszabb elkapó lenne, ezt mindenképp szögezzük le. Nelson nincs, tőle félnek a legjobban az ellenfelek (hozzáteszem joggal) és rendre beduplázzák. A Denver se tett másképp, David Burton az egyik safety és egy linebacker Brandon Marshall őrizte folyamatosan a kiváló slot receivert. Adamst a Denver legjobbja Aqib Talib terrorizálta, míg James Jonest Bradley Roby radírozta le. Az eredmény? 77 passzolt yard! 77! H-E-T-V-E-N-H-É-T!

A probléma nem is az, hogy most semmi sem sikerült, egyszer belefér egy ilyen méteres szopóroller. A probléma a tendenciában van. Hiába volt egy plusz hét a videózásra, nem hogy megmaradt volna az eddig is langyos offense lendület, még egyet hátra felé sikerült lépni. Továbbá Cobbra is ki kell találni valamit, mert mint említettem a 49ers, a Rams, a Chargers és a Broncos is simán leszedte a pályáról. James Jones hiába tért vissza mint a tékozló fiú azért nem egy Nelson, ahogy a mellékelt ábra mutatja egy ügyesebb corner simán eltünteti, Adamset dettó és akkor ki is fogytunk az elkapókból. A tudomány megállt, mert a futójáték se segít. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Denver rendelkezik a liga leggyorsabb secondary egységével, de egy Derek Carr 249 yardig jutott ellenük egy Raidersben!

Eddie Lacyben én nem látom a hibát, nem hoz rossz döntéseket, nem csinál hülyeséget és tényleg látszik, hogy teljes erőből játszik, mindent belead. A problémát én inkább az OL futásblokkolásaiban és a palyhívásokban látom. Tény és való, hogy idén millió formációban láttuk már az OL-t, mert hol Bulaga, hol Lang, hol ez, hol az bingózott a frontkórházban, de tavalyhoz képest ez eddig óriás visszalépés. Külön jó, hogy a leggyengébb láncszem továbbra is Bakhtiari, végülis neki "csak" a vakoldal védelme a feladta, mi történhet ha rendre megverik a pass rusherek? Amikor épp sikerül megvédeni a Főnököt, akkor meg már az említett hiba akadályozza a sikeres haladást, jelesül nincs kihez dobni:

 

Összegzés

Visszatérve az értékelő elejéhez, amolyan keretes rendszerbe fogva ezt a kis szösszenetet, nem a vereség ténye a probléma, hanem ennek a hogyanja. Mert egy küzdelemben alulmaradni soha sem szégyen, de ez nem küzdelem volt, hanem egy istenes nagy verés. Hatalmast pofont kapott az egész csapat, viszont annak örülhetünk, hogy ez még időben jött! A mérlegünk továbbra is 6-1, amit nagyon nem kell magyarázni. Attól azért mindenkit óva intenék, hogy már most belesüllyedjen az elkeseredettség mocsarába, talán még jót is fog tenni ez a kijózanító pofon a csapat számára. Az egyetlen elfogadható hiszti, hogy hozzuk vissza Wallace-t, ezzel mi is tudunk azonosulni! 😛

Kitartás mindenkinek, gyorsan felejtsük el ezt a meccset, és nézzünk előre! McCarthyék biztos ezerszer ki fogják elemezni, levonják a megfelelő konzekvenciát és nagyon reméljük ilyen gyalázatos teljesítményt idén többet nem látunk! Évente egyszer meg belefér, továbbra is, rendületlenül Go Pack Go!

Kitekintő

  • A londoni mérkőzésen a Lions újfent lebetlizett, ezúttal a Charles nélküli Chiefs darálta be őket, 1-7-es mérleggel az 1/1-es draft cetli méltó várományosai.
  • A Vikings nyögvenyelősen verte az egyre jobban játszó Bearst, de ami számunkra negatív, hogy csak behúzták a W betűt. Így egy mérkőzésre megközelítettek minket a tabellán. Semmiképp nem szabad őket félvállról venni, csoporton belül már 3-0-val állnak!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful