Packers Hungary Club

Week 9 – Beharangozó

Green Bay Packers at Carolina Panthers
2015.11.08. 19:00, Bank of America Stadium, Charlotte

pantherspack

A múlt heti rangadón a Denver felmosta velünk a padlót, de aggodalomra semmi ok, hisz a hétvégén egy újabb veretlen csapat, a Carolina Panthers ellen javíthatunk. A mostani mérkőzésnek annyival nagyobb a jelentősége, hogy NFC csapat ellen játszunk és bizony év végén akár kiemelések is múlhatnak azon, ki nyeri a vasárnapi összecsapást. Szóval kezdődjék a tánc...

Eddig 12 alkalommal találkoztunk velük alapszakasz mérkőzésen - a mérleg 8-4 a Packers javára - és jó vendégnek sem igazán tartanak minket, hiszen idegenben is jobbak vagyunk, jelenleg 5-2-re állunk. 

Packers előzmények

Egy csúfos vereségen vagyunk túl és a Broncos elleni fiaskó arra mindenképpen jó lehet, hogy az edzők kielemezzék a hibákat amiből aztán tanulni lehet. Ami az év elején jól ment az most nagyon nem működik. Lehet itt írni olyan hülyeségeket, hogy "beáraztak minket", de szerintem ez messze nem igaz. Egy Peyton Manninggel és elit védelemmel felálló Denvertől ki lehet kapni. Sajnos ilyen csúnyán is. Az előző szezonban a Saints elleni vereségünk volt hasonló. Mark Ingram akkor 172 yardot futott ellenünk, simán vertek minket és semmi nem sikerült. A következő mérkőzésen 55-14-re vertük a Bearst úgy, hogy a félidőben 42-0 volt.

Utolsó összecsapás

A két csapat utoljára a Lambeau Fielden találkozott egymással 2014. október 19-én. A mérkőzést a Packers nyerte 38-17 arányban. Aaron Rodgers 22 passzából 19 pontos volt és 3 TD-t is szerzett, amivel 154,5-ös passer rating eredményt tudott felmutatni. Cobb és Nelson ketten 201 yardot hoztak és 2 TD-t.

A védelem nem fog minden meccsen 500 yardot engedni és Rodgers sem felejtett el játszani! Úgy gondolom, hogy a 77 passzolt yardos mérkőzés nem az ő világa. Nekem ami hiányzik tőle pár meccs óta, az a csibészség, vagányság. Most kicsit feszültebbnek érzem. Csak meg kell hallgatni amikor betűzte, hogy R-E-L-A-X! Szinte nevetett, miközben fél Wisconsin térdre esve imádkozott a szezonunkért. A szokásos photobomb is mintha csak kötelező lenne... Na de nyilván vannak nálam okosabbak is a csapat körül és ha lenne is ilyen probléma akkor azt is orvosolják majd.

Panthers előzmények

A Panthers tavaly negatív mérleggel jutott a rájátszásba és mindenki temette az NFC South csapatait. Ehhez képest idén jelenleg veretlenül vezetik a csoportjukat 8 hét után (a 2. helyezett Falconsnak is 6-2 a mutatója). A szezon elején még gyengébb csapatokat vertek, de a bye week utáni Seahawks elleni siker már jelezte, hogy számolni kell velük idén. Az előző fordulóban viszont döcögött a szekér és az idén harmatgyenge Coltsot csak hosszabbításban tudták legyőzni hazai pályán, Andrew Luck aktív segítségével (3 interception) Szóval ők sem lehetnek maradéktalanul elégedettek a csapatuk játékával.

A mérkőzés

Szerintem nem sokan gondoltunk arra a szezon elején, hogy a 9. héten Cam Newton neve merül fel mint MVP esélyes irányító. Pedig már egyre többen emlegetik. Jelenleg 11 passzolt TD-nél jár, de persze továbbra sem a passzolás az erőssége hanem a futás. 64 kísérletből 286 yardot futott és szerzett 4 touchdownt. Ezzel az eredménnyel Jonathan Stewart mögött a második legjobb futó a csapatban (bár a 4,5-ös átlag jobb, mint Stewarté). A legjobb elkapójuk Greg Olsen TE aki ugyan nagyszerű játékos, de talán ebből is látszik, hogy a futásra helyezik a hangsúlyt. 144 yardos meccsenkénti átlagot futnak, aminél jelenleg nincsen jobb csapat.

Nálunk szinte az összes játékos tudása alatt teljesít mostanság. Leginkább a támadófal "összeomlása" az, ami érzékenyen érint minket. Bakhtiari messze nincs élete formájában, pedig ő védi A-Rod vakoldalát. Mindenképpen össze kell kapni magukat, hisz a Luke Kuechly vezette Panthers védelem a passzjáték ellen hatékonyan működik. 

Érdekes lesz, hogy az engedett pontokat tekintve elég jó helyen álló Packers védelem mire megy a szerzett pontokat tekintve 4. helyen álló Panthers támadósor ellen.

Elég sok a sérült mindkét oldalon, de ez a szezon közepén már nem is meglepő. A Carolina csapatában biztosan nem fog játszani a kezdő guard Andrew Norwell és Dwan Edwards (NT) sem. Nálunk a héten limitáltan edzett Clay Matthews, akire viszont nagy szüksége lenne a csapatnak az LB sor közepén. Kérdés, hogy mennyire lesz egészséges az a boka... Reméljük teljesen! Kérdéses még Ty Montgomery, Sam Shields és Quinten Rollins játéka is.

Ami döntő lehet

  • Futás elleni megfelelő védekezés, Cam Newton kordában tartása
  • A támadófal összeszedettsége, kellő idő biztosítása Rodgersnek
  • Az elkapógárda hatékonyabb játéka, minimális hibázással
  • Turnover mutatóban jobbnak kell lenni az ellenfélnél

Érdekes statisztikák

  • A Packers a 2013-as "Nagy QB-pánik" óta (amikor Rodgers kidőlt a törött kulcscsontja miatt) nem veszített el egymás után 2 mérkőzést, ekkor sikerült hármat is (9-10-11. hét)
  • A-Roddal a center mögött viszont egészen a 2010-es szezonig vissza kell mennünk, hogy ilyenre példát találjunk, ekkor az 5. és a 6. héten szenvedett el 2 egymást követő vereséget.
  • A Panthers jelenleg 7-0-s mérleggel áll, a tavalyi szezont is beleszámítva viszont zsinórban 11 mérkőzést nyertek meg, ez a leghosszabb aktív sorozat a ligában. Ezalatt az idő alatt viszont egyetlen olyan csapatot sem győztek le, amelyiknek pozitív mérlege lett volna az adott meccs időpontjában. 
  • Amióta Mike McCarthy a csapat vezetőedzője, 4 mérkőzést játszottunk a Párducok ellen, és a Packersnek mind a négy alkalommal legalább 30 pontot sikerült a táblára tennie.
  • Az NFC-csapatok ellen egész jól megy idén Rodgersnek, az idei négy, saját konferenciabéli ellenfél ellen a következő statisztikát produkálta: 118-ból 84 sikeres átadás, 903 passzolt yard, 8 TD, 2 INT, 108.8-as passer rating.
  • Cam Newton 3. alkalommal kerül szembe a Packers védelemmel, az utóbbi 2 találkozón összesen 4 interceptiont dobott és 72.3-as passer ratinget hozott össze.

Összegzés

Egy rangadó után itt egy újabb a nyakunkon. A liga legjobb futó csapatához megyünk vendégként és vissza kell állítanunk a világ rendjét. Nyilván nem lesz egyszerű, de jó lenne, ha bizonyítana a csapat a semleges szurkolóknak is na meg a játékosok saját maguknak! Természetesen nem lenne semmi nagy baj, ha esetleg kikapnánk, mert a PO így sincsen veszélyben, de azért jó lenne inkább megmutatni, hogy bizony ki az úr az NFC-ben.

A mérkőzést a Sport Tv közvetíti, de akinek ez nem elérhető azoknak lesz stream az oldalon és persze a szokásos chat!

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful