Packers Hungary Club

Week 9 – Értékelő

Green Bay Packers - Carolina Panthers
29 - 37
Charlotte, Bank of America Stadium

week9lead

Az előző heti blama után joggal várhatta el minden szurkoló, hogy összekapja magát a csapat és olyan játékot mutat be, ami méltó egy regnáló MVP által vezetett együtteshez. Patriotsos logikával ez inkább nem sikerült, mint igen. Nem sikerült mert az első félidőben ott folytatta a csapat a vergődést, ahol egy hete abbahagyta. Nem sikerült mert a garbage time comeback sem tudta elfedni az ordas nagy hibákat és hiányosságokat. Nagyon fontos mérkőzésen szereztünk egy újabb vereséget, a rájátszásbeli kiemelések szempontjából életbevágóan fontos lett volna a W betű a hibátlan Panthers ellen. És ha ez nem elég, a Vikings is felért a nyakunkra az NFC North élére, avagy úgy is lehetne fogalmazni: elkezdődik a nagy betűs futball a szezon hátralevő részén.

Nem indult jól a mérkőzés, az első negyedben még kiegyenlített csata folyt a pályán. Az első kiábrándító nettó -7 yardos 3&out után a gyors rövid passzok és a futások váltogatása meghozta a várva várt haladást és lassan de biztosan meg lett a 65 yardos drive végén a TD. A válasz sem váratott magára sokáig, a következő támadásból a Panthers is sikeresen szerzett 7 pontot, majd ezt a második negyedben még kétszer megismételte, plusz egy kihagyott mezőnygól is belefért ahhoz, hogy sokkoló 20 pontos előnnyel mehessenek pihenni.

Statisztikák

A. Rodgers: 25/48, 369 yard, 4 TD, INT
R. Cobb: 4 rec, 99 yard, TD
R. Rodgers: 5 rec, 19 yard, 2 TD
J. Starks: 10 car, 39 yard
J. Ryan: 10 tckl, 1 TFL
D. Randall: 5 tckl, INT, 2 PD

A második félidőre teljesen megváltozott a játék képe. Az, hogy ez most az elkényelmesedő Panthers miatt volt, vagy a hamvaiból feltámadt Packersnek köszönhető döntse el mindenki maga. Az én személyes véleményem szerint mindkettő közrejátszott valamilyen szinten. A Carolina amúgy is szereti leadni az összegyűjtött előnyt, egy héttel korábban a Colts lepte meg őket majdnem, akkor 17 pontos előnyből sikerült csupán a hosszabbításban tovább lépni az Indianapolison. A Pantherst az sem segítette a végjátékban, hogy Luke Kuechlyt többször kellett a pálya szélén ápolni és Josh Norman se fejezte be makkegészségesen a találkozót.

Tény ami tény, a sírból hozta vissza a mérkőzést Rodgers, a negyedik negyed egy újabb Panthers TD-vel kezdődött és 23 pontra hízott a hazai csapat előnye. Innen sikerült visszakapaszkodni és az utolsó percig nyílt mérkőzéssé varázsolni az újabb alázásnak kinéző derbit (ez a 23 pontos deficit volt az a pillanat, amikor Clinton-Dix úgy gondolta jó ötlet a padon ülő DL tagjaiba belekötni, de erről majd később).

starks

A felzárkózást egy remek 30 yardos Starks elkapás alapozta meg, aminek a végén újfent Starks örülhetett, 29 yardos újabb elkapásával és sikeres kétpontos kísérletet követően 15 pontra apadt a Panthers előnye. A védelem is kezdett életjelet adni magáról, egy gyors 3&out után vissza adták Rodgers kezébe a disznóbőrt. Ez a támadás már nem ment olyan gördülékenyen mint az előző, Cobb 20 yardos elkapásával majdnem félpályáig sikerült előrehaladni, de ott elfogyott a tudomány. Bakhtiari holdingjának köszönhetően 1st&20-as szituációból mindössze 6 yardot sikerült előrehaladni. A hátrány viszont akkora volt, hogy 4th and 14-nek is neki lehetett menni. Ez volt az a pillanat, ami lélektani lökést adott a csapatnak, Rodgers a mára klasszikusnak mondható roll out passzával Jones szerzett 36 yardot, életbe tartva a Packers reményeit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy igen rizikós passz volt, Jonest a hihetetlen formában játszó Norman őrizte és az elkapás pillanatában is előnyösebb helyzetben volt.

jonescatch

Ezt követően megint Starks vitte a célterülethez a Packerst, ahol Richard Rodgers kapta a hatpontost névrokonától, 8 pontra csökkentve a Panthers előnyét.

4 perc se volt az órán amikor újra Cam Newtonék támadhattak, ám egy igen véleményes interception miatt egy play után visszakerült a Green Bayhez a támadás a joga. Én most itt nem akarom minősíteni Randall interceptionjét, a mai NFL-ben lehetetlen meghatározni mi számít labdabirtoklásnak és mi nem, a zebrák sokszor maguknak ellentmondó ítéleteket hoznak. Ami Golden Tatenek TD-t jelent az Devonta Freeman számára egy héttel korábban nem az stb. De azt azért hozzáteszem, hogy Randall a saját dolgát nehezítette meg, mert az a bogyó teljesen tisztán a kezébe szállt, egyszerűen elsőre meg kellett volna fogni, kicsit forró volt az a krumpli, mire megszelídítette már bőven a vonalat taposta. A játékvezetők viszont úgy ítélték meg már birtokolta a labdát mire kilépett, hát minimum véleményes, de már kár ezen pörögni.

A lehetőség tehát adott volt, a Carolina 22 yardos vonalán kapta meg a labdát Rodgers, egy TD és egy sikeres kétpontos kellett az egyenlítéshez, a lélektani előny is megvolt. Első nekifutásra semmit nem sikerült elérni, ezért újabb negyedik kísérletnek veselkedtek neki, amit Cobb parádés elkapásával sikerült abszolválni. 9 yardra az end zone-tól viszont mint már sokszor elfogyott a tudomány, egy 5 yardos Rodgers scramble volt a legtöbb amit az offense fel tudott mutatni. Gyorsan jöhetett a harmadik negyedik kísérletes próbálkozás.

A kártyavár Corey Linsleynél omlott össze, Kawann Short nagyon gyorsan eltakarította az útból, Linsley egyensúlyát vesztette és Rodgers szabad préda lett:

4th

Itt még nem is lett volna akkor a baj, de Rodgers nem vette észre a jobb oldalon teljesen üresen álló Cobbot, és az arcába robbanó Short miatt egy teljesen erőtlen, céltalan passzt eresztett meg, amit Thomas Davis könnyedén húzott le. Hiába a diadalmas felzárkózás az utolsó lépcsőfokon megbotlott a csapat és ezzel elúszott a győzelem.

cobbwideopen

De ha igazságos akkor lenni, akkor nem értek egyet Rodgers mérkőzés utáni önostorozásával, amiben kifejtette mennyire csalódott a teljesítménye és a fent említett drive kapcsán. Ez a mérkőzés nagyon nem rajta ment el, sőt, az hogy a végéig sikerült mérkőzésben maradni az a csoda. Nem neki, hanem a offense falnak és a secondary tagjainak kéne Canossa-járásba kezdenie.

Előbbire a fal túlzó kifejezés, a forgóajtó már találóbb lenne. A mérkőzés alatt gyakorlatilag orrba-szájba verték szerencsétlen Rodgers és boldog boldogtalan oda ért hozzá a passzjátékok alatt. 5-ször zsákolták be és további 14-szer ütötték meg, ez horribilisan sok. És nem csak ám 1-2 kiemelkedően jó védő, 8 különböző játékosnak sikerült megütnie Rodgerst, az OL senkivel szemben nem tudta kellően megvédeni akivel szembe került. Az utolsó három mérkőzésen összesen 11 alkalommal sackelték Rodgerst, az első öt mérkőzésen összesen 8-szor. Ez akár honnan nézem nem a javulás jele, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Denver és a most már a Panthers is a top5-ben van ami a pass rusht illeti.

Tavaly ugyanez az a fal egész évben 30 sacket és 64 QB-hitet engedélyezett, ha így folytatják ezek után is, akkor ezek a számok 38-ra és 88-ra fognak nőni. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, jah, mégsem...

Aztán itt a második legnagyobb baja a csapatnak:

59yard_alap

A képen Jerricho Cotchery látható közvetlen az elkapást követően. Körülötte pedig, amit Te kedves olvasó látsz, azt úgy hívják, hogy man coverage, legalábbis Dom Capers fiai így értelmezték a kért védekezési sémát. Az eredmény 59 elkapott yard egyetlen játékból.

52yard_alap

Ez is man coverage, itt legalább sikerült közel maradni az elkapóhoz, a bibi csak az volt, hogy Randall végig Funchess mögött volt, a fizika törvényeinek értelmében így egy jó helyre dobott passzt a büdös életbe nem tudott volna levédekezni. Ez a passz pedig tökéletes helyre lett dobva, az eredmény: 52 yardos elkapás.

39yard_alap

Ez szintén emberfogásos védekezés, Goodson épp csak annyival van lemaradva, hogy Philly Brown teljesen zavartalanul tudja elkapni a labdát, Clinton-Dixnek pedig esélye nincs odaérni. Az eredmény: 39 yardos elkapás, touchdown.

Nah akkor számoljunk, ez 3 passz összesen 150 yardért, ez mind a második negyedben esett és mindhárom Panthers drive vége TD lett, ami barátok között is 21 pont. Mellé bevágtak még egy mezőnygólt is, és még az is belefért, hogy 41 yardról egyet kihagyjanak. Ha az is bemegy akkor a védelem egy negyed alatt 27 pontot kapott volna, Graham Geno lábainak hála a brutálisan nagy alázás helyett 24 pontot kaptak, ami "csak" a borzalmasan szégyenteljes kategória. A probléma igazság szerint nem is az a baj, hogy ezen a meccsen ezek becsúsztak. Hanem az a baj, hogy ezek becsúsztak a Chargers ellen és a Broncos ellen is. Az ellenfelek rendre ilyen nagyjátékokkal etetik a secondaryt, aminek a végén törvényszerű a pontszerzés.

Nem csoda, hogy a védelem teljesen frusztrált lett, ami odáig vezetett, hogy kisebb lökdösődés és trash talk alakult ki az oldalvonal mellett. Nem ritka ez egy NFL mérkőzésen, már ha a két csapat egymással acsarkodik, de hogy csapattársak essenek egymásnak az csak a Jets öltözőjében módi (innen is üdv Geno Smithnek), a Packersnél meglehetősen ritkán látunk ilyet.

A képek tanulsága szerint az incidenst Clinton-Dix váltotta ki, aki Peppersnek magyarázott valamit, amit a veterán védő támadásnak vett és nem kevésbé intenzíven reagált a safety szavaira. A dolog BJ Raji közbelépésével csúcsosodott ki, aki nemes egyszerűséggel kitessékelte a majd 60 kilóval könnyebb Dixet a DL területéről. Hogy a dolog ne fajuljon el a DL részéről Pennel, a backektől Burnett lépett közbe, mielőtt a habzószájú Raji keresztben lenyeli a hozzá képest ropiszál Clinton-Dixet.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból az derült ki, hogy Peppers egyszerűen félreértette Dix szavait, aki nem a teljesítményét vonta kérdőre, hanem pusztán feltüzelni akarta társát. Hát ahogy mondani szokás, ez az üzenet Pepperséknek nem jött át, de a frusztráltságuk teljesen érthető: az elmúlt három meccsen 1475 yardot szereztek a védelem ellen az ellenfelek. Dix elkerülendő, hogy a parkolóban Rajiék felmosórongyot csináljanak belőle, töredelmesen elnézést kért a nagyfiúktól a mérkőzést követően, amit Peppers meglehetősen szkeptikusan vett tudomásul. Mindenesetre reméljük a dolognak nem lesz komolyabb következménye, zsinórban két vereség után már csak az hiányzik, hogy a csapategység is csorbát szenvedjen.

Összegzés

Az eredmény önmagáért beszél, ezzel a vereséggel 6-2-re módosult a mérlegünk, és ami ennél is nagyobb baj, hogy a home field advantage látóhatáron kívülre került és a Vikings is a nyakunkra esett csoporton belül. Négy csoportmeccs következik, kettő otthon, kettő idegenben a minimum elvárás a 4-0 ezeken a derbiken. Az atomjaira hulló Lions jön oda-vissza, ahonnan jószerivel csak a takarítókat nem küldték még el, a Minnesota elveszítette Bridgewatert, ha két hét alatt nem lesz bevethető ott is minimum elvárás a győzelem, idegenben is. A Bears elleni találkozót pedig soha nem szabad félvállról venni, még is csak a nagy rivális és egyre jobb formában vannak, hála isten ők jönnek a Lambeaura. Kemény lesz, bár a rájátszás szinte biztosan meglesz nekünk, nem ártana egy 4-0-ás győzelmi széria, hogy a csapat visszanyerje a hitét és azt a játékot tudja játszani, ami jellemző rájuk.

Aaron Rodgers szavaival zárom az értékelőt: R-E-L-A-X. Messze még a szezonvége, jól játszani decembertől kell, rendületlenül Go Pack Go!

Kitekintő

  • A Vikings hosszabbításban gyűrte le a vendég Rams csapatát, de mint említettem Bridgewatert fejsérüléssel szállították kórházba a mérkőzést követően, ami hatalmas érvágás a riválisunk számára.
  • A Lions pihenő héten van, és az ellenünk esedékes mérkőzésre készülnek ezerrel, a Lambeau Field reméljük nem lesz kegyes hozzájuk.
  • A Bears ma este játszik a Chargers otthonában, nekünk lényegében teljesen mindegy, hogy nyernek vagy veszítenek.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful