Packers Hungary Club

Week 13 – Beharangozó

Green Bay Packers at Detroit Lions
2015.12.04. 2:25, Ford Field, Detroit

lionslead

Újabb csütörtök esti rangadó vár a csapatra ezen a héten, zsinórban negyedik csoportmeccsére készülhet a Packers. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az elmúlt három hét alatt egy idegenbeli győzelem mellé két hazai pályás vereség társult. Ha összességében nézzük a csoportellenfelek elleni találkozókat ebben az évben, akkor 2-2-es mérleget tud felmutatni a csapat, kétszer nyertünk idegenben és kétszer kaptunk ki otthon, abszurd.

Mondanom se kell mennyire fontos lenne a Lions otthonában nyerni. Jelenleg 7-4-es mérleggel állunk a csoport második helyén és egy újabb vereség után már nem feltétlen a csapat kezében lesz egyedül a playoff sorsa, 6-0-ás kezdés után ez nem épp dicséretre méltó helyzet lenne.

Három héttel ezelőtt 2 ponttal kaptunk ki a Lambeau Field gyepén a Detroittól, akkor érte el a Denver ellen beinduló lejtmenet abszolút mélységét a csapat. Pedig a Lions mindent megtett annak érdekében, hogy megnyerjük azt a találkozót, de először a kétpontos kísérlettel nem sikerült összehozni, ami az egyenlítést jelentette volna, majd miután összekapartuk az onside kicket, Crosby 52-ről törte el a labdát.

packerslions

Packers előzmények

Nagyon nehéz helyzetben van most a csapat, a gödörből egyelőre nem sikerült felfelé elindulni, de még csak a fény se látszik az alagút végén. A legnagyobb baj az, hogy nem fizikai vagy tudásbeli hiányosságok vannak, hanem a legnehezebben kezelhető mentális problémák ütötték fel a fejüket a támadók között. Sokan próbálták már megfejteni a hihetetlen visszaesés okát, a külföldi szakértőktől kezdve a hazai csoportunkban is mentek a találgatások, és ezen oldal hasábjain is már hosszan fejtegettük a dolgot.

Az a baj egyértelmű válasz nincs erre, minden teóriában van egy kis igazság, ugyanakkor mind cáfolható is, mint a hanyatlás fő oka. Egy biztos, így vagy úgy de túl kell lendülni ezeken a kiábrándító vereségeken minél előbb. Beköszöntött a december és ezzel az igazi futball, innentől kezdve minden egyes vereségért komoly árat kell fizetnie annak, aki a rájátszásról álmodozik.

Sérülésekkel továbbra sem állunk valami fényesen. A messiásként várt Montgomery jó eséllyel nem lesz bevethető állapotban továbbra sem. Rajta kívül Bryan Bulaga játéka a legkérdésesebb, ő térdsérülés miatt az összes eheti edzést kihagyta eddig. Ugyanakkor jó hír Micah Hyde és Jared Abbrederis is teljes edzésmunkát végzett a héten, valamint Damarious Randall is pályaképes állapotban lesz.

abbred

Abby visszatérése hozhat egy kis löketet a döglődő passzjáték feltámasztására, legutóbb pont a Lions ellen szerezte meg élete első elkapásait a profik között, a végjátékban 4 elkapásból 57 yardot termelt a csapat számára. Az egyetlen dolog ami megakadályozhatja a sikeres szereplésben az extrém sérülékenysége. Reméljük ezúttal egyben túlvészeli a mérkőzést.

Lions előzmények

Botrányosan kezdte a szezont a Detroit, a 10. játékhéten ellenünk elért győzelmük mindössze a második volt ebben a szezonban. Azóta viszont beindult a szekerük, és főleg Joe Lombardi távozása miatt egyre életképesebb támadójátékot mutatnak be. Bár az Oakland ellen csak egy nyögvenyelős győzelmet sikerült elérni, egy héttel később a Philadelphiát leradírozták a pályáról, 45 pontot pakoltak fel az Eagles védelmének. Calvin Johnson nagy napja volt ez, egy mérkőzésen megduplázta addig elért hatpontosainak számát.

Sérülésekkel egy kicsit jobban állnak, mint mi. Calvin Johnson bokasérülés miatt kedden nem edzett, Lance Moore szintén a bokája miatt hagyta ki az egész hetes edzéseket. Rajtuk kívül a rúgó, Matt Prater küszködik betegséggel.

A mérkőzésről

Az első és legfontosabb feladat, hogy az alapdolgok kivitelezése működjön a támadók részéről. És itt most a legtriviálisabb dolgokra gondolok, mint például a labda elkapása. A támadófalunknak sem lesz könnyű dolga, a vakoldalról az az Ezekiel Ansah fogja támadni Rodgerst, aki egy hete 3,5 sacket jegyzett. Igaz, hogy a legutóbb a Lambeau Fielden oda sem ért Rodgershez, mindenesetre Bakhtiarinak fel kell kötnie a gatyáját, ha érdemben akarja majd megállítani.

NFL: Detroit Lions at Green Bay Packers

Mivel nem dúskálunk az elkapókban jelenleg sajnos nem megoldás Adams limitálása. Egy út áll a másodéves elkapó előtt, túl teszi magát a rengeteg dropon, oda áll és megmutatja, hogy a tavaly Patriots ellen elért 100+ yardos mérkőzés nem egyszeri fellángolás volt. Biztosan nincsenek szép emlékei a Lionsról, három hete a labdák alig felét tudta csak yardokra váltani, egy sokadrangú CB simán kiszedte a kezéből a kétpontos kísérletnél a passzt. Na nem mintha Cobb nyugodtabban várhatná a mérkőzést, ő sem a magabiztosság szobra ebben a szezonban.

A legnagyobb különbség a három héttel ezelőtti mérkőzéshez képest, hogy Eddie Lacy feltámadni látszik. Azon a derbin pályára se lépett és James Starks is csupán 42 yardig jutott futásokból, 2,8-as átlaggal. Azóta viszont a Vikings és a Bears ellen is átlépte a 100 yardot, pályafutása során először sikerült ez két egymást követő mérkőzésen. Az egyetlen gond vele, hogy a két év alatt megszokott labdabiztonsága csorbulni látszik, 4 fumble-t is vétett az elmúlt 5 mérkőzésen, igaz abból csak kettőt vesztett el a csapat. Mindenesetre remélhetőleg ez csak mélyrepülésének folyománya, és ahogy szépen lassan visszanyeri az önbizalmát a sikeres futásaitól ezek is elmaradnak majd.

lacy

Ami feltámadni látszik a Packersnél, az hatalmas hiányossága a Lions csapatának. Eddig nem, hogy nem volt olyan futójuk aki a 100 yardot átlépte volna egy mérkőzésen, de az 50 yardot is csupán háromszor sikerült egy személynek abszolválnia 12 hét alatt. Legutóbb írd és mond az egész gárda kemény 45 futott yardot tudott felmutatni a Packers védelem ellen, ez borzasztóan kevés. S bár az új támadó koordinátor keze alatt fellendült a Lions offense, ez sem tudja a futók kvalitásait emelni. Ezúttal sem a brutális futójátékra kell majd a védelmünknek készülnie.

Annál inkább a passzjátékra, Stafford kezdi megtalálni a ritmusát és az összhangot az elkapóival. Legalábbis a zsinórban elért három győzelem ezt mutatja. Azért az mondjuk árnyalja a képet, hogy az ellen az Eagles ellen sikerült nagyot robbantani, akik ellen egy héttel ezt megelőzően a Tampa Bay is 45 pontot tett fel.

packerlions2

A Lions támadófala híresen gyenge, ehhez képest legutóbb nekünk hozzáérni se sikerült Staffordhoz. Az Aldon Smith nélkül felálló Oakland négyszer rakta zsákba a Lions irányítóját, nem is tudott egy TD passzt sem kiosztani. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Vikings ellen eszméletlen jól működő pass rush hasonlóan jól teljesítsen. Mivel releváns futójátékra nem kell számítani, a nagy nyomással sokkal könnyebbé tehetjük a secondary dolgát.

Nem feltétlen kell borzasztóan félni ettől a derbitől, verhető ez a Lions. Verhető ha fejben rendben lesz az offense. Ha ugyanazt a töketlen játékot hozzák, mint a Bears ellen, akkor a saját dolgát fogja megnehezíteni a csapat. A védelem képes rá, hogy 20 pont alatt tartsa a Lions támadóit, a legnagyobb kérdés az, hogy vajon a támadóink felül tudják ezt múlni. Ilyen kerettel nem egy hű de nagy elvárás a 20+ pont, de amint a mellékelt ábra mutatja végtelenül nyugodtak azért nem lehetünk.

Érdekes statisztikák

  • Ha megnyerjük ezt a találkozót, ez lesz zsinórban az 5. mérkőzés amit idegenben nyerünk csoporton belül.
  • Az elmúlt 3 mérkőzésen összesen 23 pontot engedett a védelem az első félidőben, ez meccsenként 7,7-es átlag
  • Ha sikerül hat sacket elérni egy mérkőzésen az alapszakasz hátralevő részén az lenne idén a negyedik ilyen mérkőzés, ami abszolút franchise rekord lenne. Három ilyen mérkőzéssel jelenleg beállította a csapat a franchise rekordot.
  • McCarthy mérlege decemberben 26-12 (.685), ez NFL szinten a negyedik legjobb győzelmi mutató ebben a hónapban.
  • Eddie Lacy az elmúlt két mérkőzésen 205 yardot futott, ez a negyedik legtöbb ebben az időszakban ligaszinten.
  • Jeff Janis négy kickoffot hordott eddig vissza, abból kettő 60 yardnál hosszabb lett.
  • Josh Sitton és a Lions rúgója, Matt Prater csapattársak voltak egyetemen.

Playoff kitekintő

Jelen állás szerint a Vikings mögött elfoglalt második helyünk az NFC North-ban az 5. kiemelésre elég, azaz a wild card körben is játszani fogunk. Az NFC-t a veretlen Panthers (11-0) és a Cardinals vezeti (9-2), és ahogy a dolgok kinéznek lőtávolságon kívül esett az első hetes playoff pihenő. Ami ennél is nagyobb baj, hogy vereség esetén maga a rájátszás is könnyen veszélybe kerülhet.

nfc

7-5-ös mérleg esetén az Atlanta kerülne veszélyesen közel, ők jelenleg 6-5-el állnak és ezen a héten Buccaneershez látogatnak. Utánuk három 5-6-os csapat jön, a Tampa Bay, a Giants és a Bears. A két mérkőzéses előny megnyugtató lehet, de ismerve a csapat formáját könnyen bajban találhatjuk magunkat.

Fontos lenne megnyerni a csoportot, mert az egy harmadik kiemelést érhet a jelenlegi mezőnyben, így a hatodik kiemelt jönne hozzánk a Lambeau Fieldre. Ha csoport másodikként zárunk akkor egészen biztosan idegenbe utazunk majd a rájátszás első fordulójában.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful