Packers Hungary Club

Az OL probléma

Idén több mérkőzés kapcsán is előjöttek a támadófalat ért kritikák. Vannak ezek között vérmesebb és kevésbé indulatos megfogalmazások is. A problémát én abban látom, hogy egyként, az egész egységre rá van húzva a vizes lepedő, pedig nem ennyire fekete vagy fehér ez a dolog.

Ahogy olvasgattam a reakciókat a csoportban a Cardinals elleni mérkőzés alatt és után, sokan hajlamosak a teljes fal nyakába varrni a rossz szereplést. Tegyük azért tisztába ezt egy kicsit, mert ez önmagában rettentő sarkított kijelentés. A két kezdő guardunk, TJ Lang és Josh Sitton a liga legszűkebb elitjébe tartozik posztján. Igen, idén is. Passzblokkolásban Sitton, míg a futásblokkolásban Lang jeleskedik egy kicsit jobban, de összességében top5 guard mindkét játékos. Tudom nehéz ezt így elhinni, de ha nekem nem is, a ProFootballFocus elemzőinek nyugodtan elhiheti mindenki.

langsitton

Szóval az ő játékukra abszolút nem lehet panasz, és annak ellenére teljesítenek magas szinten, hogy szinte egész évben kisebb sérülésekkel küszködnek, és alig van olyan hét mikor nem szerepel a nevük az injury reporton. Sitton számlájára maximum azt lehet írni, hogy a megszokottól kicsit többet szabálytalankodik. Eddig a szezonban hét alkalommal repült sárga zászló ténykedése kapcsán, míg tavaly csupán háromszor. Lang ezzel szemben eddig jobban teljesít ebből a szempontból, a tavalyi hárommal szemben, idén még csak kettőnél tart.

Green Bay Packers offensive lineman Josh Sitton and T.J. Lang celebrate their win following their game Sunday, January 1, 2012 at Lambeau Field in Green Bay, Wis. The Green Bay Packers beat the Detroit Lions 45-41. MARK HOFFMAN/MHOFFMAN@JOURNALSENTINEL.COM

Középen Corey Linsley (sérülésekor JC Tretter) is bőven elfogadható szinten teljesít. Tehát a fal közepén játszó három ember, a center és a két guard játékával nincs baj. A probléma a fal szélén van, nem is kifejezetten a két kezdő tackle-lel, hiszen Bulaga és Bakhtiari is egy erős közepes teljesítményt nyújtott idén, hanem a cserékkel. Gyakorlatilag akkora a szakadék a kezdő és a csere játékosok között, ami komoly aggodalomra ad okot.

Sajnos idén a kelleténél több szerepet kaptak a cserék a támadófalban, a kezdő falból ugyanis csak Sitton tudott minden mérkőzésen pályára lépni. Linsley három, Bulaga négy, Bakhtiari és Lang egy-egy mérkőzést hagyott ki teljesen. Továbbá majdnem mindenkinél van olyan mérkőzés, ahol idő előtt el kellett hagynia a pályát.

Ennyi sérülés meg kihagyás rendesen próbára tette a támadófal mélységét. A próbán pedig súlyosan megbukott az egység. Linsley kiesését követően Tretter vette át a center posztot, ő az egyetlen játékos a padon akit nyugodtan be lehet állítani ha baj van. A PFF értékelései szerint Bulagánál és Bakhtiarinál is jobban teljesített idén, holott csak 378 snapet töltött a pályán (Bulaga 744, Bakhtiari 975). Ez az értékelés nincs messze a valóságtól, tényleg nem lehet panasz Tretter játékára, ráadásul ha nagy a baj tackle poszton is bevethető, ahogy láttuk azt a Cardinals ellen is.

tretter

A legtöbbet foglalkoztatott cserejátékos Don Barclay a falban. 430 snapet töltött eddig a pályán, miután a tavalyi évet teljes egészében kihagyta ACL szakadás miatt. Előtte a sérült Bulagát pótolta a 2013-as szezonban, jobboldali tackle-ként. Akkor hozott egy elfogadható közepes szintet a játéka és tényleg egy maximálisan univerzális játékos ő is, több poszton is bevethető. Ám a sérülését követően idén látványosan szenved és akkor most még nagyon finoman fogalmaztam. A botrányosan vállalhatatlanul játszik már közelebb van a valósághoz.

Csak a Cardinals elleni mérkőzésen 4 sacket engedélyezett, boldog-boldogtalan végiggyalogolt rajta. A szezon folyamán már bőven 10+ engedélyezett sacknél jár 278 pass play alatt, ami irtózatosan sok egy olyan játékostól, aki csereként van csak a pályán.

barclay

Rajta kívül még Josh Walker bevethető tackle poszton, hála isten őt se látjuk sűrűn. Összesen 80 snapet töltött a pályán pontosan fele-fele arányban passz és futójátékok alatt. 40 passz play közben 2 sacket is engedélyezett, legutóbb a Cardinals ellen 16 snapet követően McCarthy lehozta és Trettert küldte be a helyére annyira vállalhatatlan volt a produkciója.

A két kezdő guard kiesése esetén a beugró Lane Taylor, aki eddig a 13. héten kapott értékelhető játékidőt miután a Lions ellen TJ Lang nem tudta vállalni a játékot. Akkor 69 snapet töltött a pályán, azon kívül egész évben további 7 snapet kapott csak. Ő legalább nem engedélyezett sacket idén.

Szóval akárhonnan nézzük a dolgot a támadófal mélysége egy langyos pocsolyához hasonlítható. És ez a bajok legnagyobb forrása, nem a teljes fal szereplése a botrányos, hanem azon belül az egyéni teljesítmények. Az 5 ember közül elég ha csak egy hibázik és már is borul az egész play, és mivel a sorozatos sérülések miatt rá vagyunk kényszerítve, hogy Barclay szintű embereket állítsunk a vakoldalra azt az aktuális ellenfél könyörtelenül ki fogja használni.

De mi lehet akkor a megoldás? Adja magát a draft, ahol magas pick ellenében szerezhetnénk egy fiatal tehetséget. Ám ez így önmagában két dolog miatt sem állja meg a helyét. Az egyik az, hogy saját példából tudjuk (Sherrod), hogy a magasan húzott OL játékosok nem feltétlen váltják meg a világot. Vince nagyon szépen összeszedte, hogy az idén első körben draftolt OL játékosok között nincs egy, aki vállalható teljesítményt nyújtott volna idén. A másik, hogy az egyetemeken teljesen más offense sémákat használnak mint a profi futballban, aki ott jól teljesít közel sem biztos, hogy az NFL-ben is jól fog játszani. Gondoljunk csak a 2013-as 1/1-re, Eric Fisher offensive tackle jelenleg a 42. helyen rangsorolt játékos a posztján. Nagyon megérte a Chiefsnek.

ericfisher

Ott van még a szabadügynök piac ahonnan egy minőségi cserét le lehetne akasztani. Jövőre körülbelül 18,5 millió dollár szabad hellyel gazdálkodhatunk ha nem lesz cut. Ez nem túl sok, főleg ha végigfutjuk az FA listát: Neal, Raji, Guion, Starks, Crosby, Hayward, Kuhn, James Jones, Tolzien, Barclay. Nyilván nem fogjuk mindet megtartani, de ez akkor is egy tetemes lista. Arról nem is beszélve, hogy a draftolt játékosok fizetését is bele kell majd kalkulálni. Egy tisztességes falember fizetése pedig nem két dollár, a 141. legjobban fizetett OL játékos is többet keres éves szinten, mint 1 millió dollár. Szóval ez sem lehet reális opció a probléma orvoslására.

Azon kívül, hogy bízunk a jelenlegi keretben és abban, hogy Barclay egy ACL mentes felkészülés után jelentős javulást mutat majd be, csak a középső-hátsó körös draft maradt. Ted Thompson minden évben húzott eddig falembert amióta ő a GM, egyedül idén nem.

Összességében nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem a teljes fal botrányosan rossz, hanem a probléma legnagyobb forrása az, hogy a kezdő és a cserejátékosok között hatalmas szakadék van. És mint említettem elég ha az 5-ös láncszem egy tagja teljesít csak rosszul.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful