Packers Hungary Club

Mission Impossible

Egészen elképesztő végjátékot hozott a Packers – Lions összecsapás. Az hagyján, hogy 20 pontos hátrányból jött fel a csapat, ami már önmagában megsüvegelendő tény, de emellett egy egészen hihetetlen Hail Mary passzal sikerült a fordítás. Az Aaron Rodgers vezette támadók 23 másodperccel a vége előtt kapták vissza a labdát, három, yardot nem hozó játék után egy védők által elkövetett szabálytalanság miatt megkapott időn túli játékban dolgozták le a 2 pontos hátrányt.

Hogy mekkora esélye volt a győzelemnek? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy szinte semmi. Nem véletlen, hogy ez a fajta Hail Mary passz az esetek 99,99%-ban nem működik, ugyanis viszonylag egyszerű levédekezni. Ilyenkor rengeteg defensive backkel töltik fel a mélységi zónát, ezt úgynevezett prevent defense-nek hívják. A támadók a legjobb esetben is maximum 5 elkapót tudnak az end-zone felé küldeni, ahol nem riktán 6-8 védő is várja őket. Puszta matek, annak az esélye, hogy így elkapás legyen egészen elenyésző. De hát ez az NFL és itt a lehetetlen is megtörténik néha napján. Lássuk mit jelent ez a számok nyelvén.

2000 óta 129 olyan mérkőzés volt, ahol valamelyik csapat 10 másodperccel a vége előtt a saját térfelén birtokolta a labdát és a fordításért támadott. Egyetlen egyszer jött össze a fordítás, most csütörtökön, ez 0,7%-os sikerességi ráta, nem túl izmos.

Szitén 2000 óta 393 olyan eset volt, mikor egy csapat 30 vagy annál kevesebb másodperccel a vége előtt kapta vissza a labdát és a győzelemért támadhatott. A mostani Packers győzelemmel együtt összesen 10 alkalommal jött össze a fordítás. Ez 2,5%-os sikerességi mutató, ami jól mutatja mennyire nehéz innen visszajönni. Ráadásul a 10 győzelemből 8 alkalommal elég volt a FG-t megszerezni, és csak az 2001-es Bearsnek sikerült TD-vel megfordítani a mérkőzést. Íme ezen 10 győzelem drive-ja:

gamewinning

Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy annak az esélye, hogy a Packers győzelmet szerezzen ezen a mérkőzésen az szinte egyenlő volt a nullával, igazi Mission Impossible.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful