Packers Hungary Club

OL vészmegoldások

Miután az utóbbi időben szinte minden kezdő OL játékos küszködött kisebb-nagyobb sérülésekkel és a kispad sem végtelen hosszú, McCarthy-ék több vészmegoldást is kidolgoztak arra az esetre, ha beüt a legrosszabb forgatókönyv és nem marad hadra fogható falember.

Pillanatnyilag kilenc OL játékos van az aktív 53-as keretben. Corey Linsley és JC Tretter center poszton, David Bakhtiari, Bryan Bulaga, Don Barclay tackle poszton és TJ Lang, Josh Sitton, Lane Taylor valamint Josh Walker guard poszton. Természetesen kisebb-nagyobb átfedések vannak a posztok között, főleg a cserejátékosok több helyen is bevethetőek a falban. A probléma az, hogy a kezdő ötös minden tagja szerepel a heti injury reporton.

A Lions ellen hét falembert nevezett be a csapat, abból kettő került az oldalvonal mellé sérülés miatt. Még egy nem várt sérülés esetén meglehetősen nagy bajban lett volna az egység. De aggodalomra semmi ok, Mike McCarthy-nak természetesen erre az esetre is van elképzelése.

Josh Sitton így emlékezett vissza: “Ezen agyaltam a meccs alatt. Gondoltam is magamban, hogy ‘Bakker, nem dőlhetek ki..’. És ráadásul én magam is sérülésekkel küszködve vártam a találkozót. JC azt mondta: ‘Oké srácok, mi öten maradtunk a meccs hátralévő részére, nekünk kell lenyomnunk.’ Igen, muszáj volt kitartanunk.”

brettgoode

Amennyiben mindkét centerünk megsérül, úgy a vészforgatókönyv szerint Brett Goode, a csapat longsnappere lenne a beugró. Olyannyira készültek erre, hogy a Lions elleni mérkőzés előtt be is állították az edzések alatt a támadófalba, valamint a playbookot is megkapta tanulmányozásra. A gond csak az, hogy Goode utoljára a középiskolában játszott a támadófalban mérkőzésen és a testalkata sem épp ideális. 115 kilója kereken 20-al kevesebb mint Linsley súlya, egy hasonló méretű defensive tackle-lel szemben ez hatalmas különbség.

“Necces lenne betenni őt centernek.. Mennyi lehet a súlya? 110-115 kiló? Talán még annyi sem.” – mondta Mike Neal, a külső linebacker.

“Meg tudná oldani a dolgot. Nem lenne túl mókás dolog, nem is épp ideális, de megoldanánk.” – vélekedett Sitton.

“Nyilván nem én lennék az ideális kezdő center, de ha úgy hozza a sors, hogy be kell állnom, akkor minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy álljam a sarat.” – ígérte Goode.

Nem feltétlen center sérülés kell ahhoz, hogy Goode a támadók között találja magát. Sem tackle, sem guard poszton nem túl vastag a pad. Amennyiben ebből a két posztból fogyna ki a csapat, akkor Tretter húzódna ki a fal szélére a hiányzó posztra és Goode ebben az esetben is a line of scrimmage-nél találná magát. Vagy egy még merészebb elképzelés szerint Richard Rodgers is alkalmas lehet gyenge oldali tackle-t játszani.

juliuspeppers

Még egy név felmerült, az örökifjú Julius Peppersé. Adná magát a dolog, hogy mint eredményes és rutinos pass rusher nyilvánvalóan ismeri a technikákat, amikkel szemben védekeznie kéne a támadófalban. Reméljük azért erre nem kerül majd sor, maga Peppers is úgy véli, hogy ehhez irtózatos nagy bajban kéne lenniük:

“Ugyanaz a technika, csak fordítva. Állandóan őket nézem, figyelem, szóval van fogalmam róla, hogy miket próbálnak csinálni. Szóval ha be kéne állnom mondjuk egy negyedre, szerintem még működhetne is a dolog. De ha ide jutnánk, hogy erre kerülne a sor, akkor már tuti nagy bajban lennénk..”

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful