Packers Hungary Club

Toys for Tots, avagy Ajándékot az apróságoknak

Mint már tapasztalhattuk, az NFL mérkőzések magas nézettségét igyekeznek “kihasználni” a jótékonysági szervezetek. Vasárnap a Green Bay Packers – Dallas Cowboys meccs kezdete előtt a Toys for Tots mozgalom kap időt és helyet a Lambeau körül, hogy a rajogók adakozó kedvét kielégítse.

toyfortots

A jótékonysági mozgalomnak múltja és története van, mely 1947-ben kezdődött. Mayor Bill Hendricks tengerészgyalogos felesége (Diane) egy saját készítésű “borzas babát” akart adományozni egy általa megsajnált, rászoruló kislánynak, de nem talált ennek megfelelő szervezetet. Javaslatára a helyi tengerészeti gyalogosok egy csoportja úgy gondolta, segítenek neki. A cél, hogy a rászoruló apróságok közül minél többen kapjanak játékot. A kezdetleges kis csoport mintegy 5000 játékot gyűjtött össze. A sikeren felbuzdulva 1948-ban már országos kampányként indították el a gyűjtés szervezését. Hendricks kihasználta magasrangú pozícióját, és olyan neves embereket állított a jó cél mellé, mint pl. a Warner Brothers stúdió igazgatója, vagy a Walt Disney egyik játéktervezőjét, aki a kis piros vonatot tervezte nekik.

tftlogo

1979-ig gyűjtötték a Marine tartalékosok és önkéntesek a használt játékokat, amiket ők maguk újítottak fel. A következő évben már csak az új játékokat fogadták el, mert nem tudták felújítani azt a rengeteg játékot, amit kaptak.

1995-ben az amerikai védelmi miniszter jóváhagyásával hivatalos misszióvá lett a Tengerész gyalogosok jótékonysági munkássága. 2009-ben a First Lady, Michelle Obama is csatlakozott a programhoz, és elsőként adott át játékot a Fehér Házban. 2013-tól több, mint 469 millió játékot gyűjtöttek össze. Az új játékok leadása már októberben megkezdődik, és egészen decemberig tart, hogy a karácsonyi ajándékot biztosítsák a rászoruló gyermekek számára. Az adakozásnak fontos üzenete is van: a kevésbé szerencsés fiatalok is hazafias polgárrá váljanak. A kampányok szervezése során kihasználják a különleges eseményeket, sportrendezvényeket, emléknapokat. Ilyen alkalomnak ad otthont a Lambeau Field is, a vasárnap esti meccs előtt.

A stadion parkoló területén, valamint a bejáratnál lehet leadni az adományokat: játékokat, könyveket, illetve pénzbeli támogatásokat. További látványos elem lesz a mérkőzés előtti terepjárós felvonulás, ami a Lambeau-tól az Appletonig fog tartani.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful