Packers Hungary Club

Week 14 – Értékelő

Dallas Cowboys - Green Bay Packers

7-28

dallas_eredmény

A 61 yardos Hail Mary touchdown után jogosan gondolhattuk, hogy az bizony egy jelentős momentum volt ami visszaadhatja a csapatnak a hitet és végre visszatérhet az évek óta megszokott ellenállhatatlan támadósor. Lacy visszadolgozta magát a kezdőbe és ráadásul a mérkőzés előtt bombaként robbant a hír, hogy McCarthy visszaveszi a play hívásokat Tom Clementstől. Szóval voltak változások rendesen, de lássuk, hogy ezek a csapat malmára hajtották e a vizet.

 

A mérkőzés Lacy futásaival kezdődött ami a zuhogó esőben nem volt meglepő. Jó volt látni, hogy hatott rá a múltheti nevelő jellegű padoztatás és már az első drive alatt régi önmagát idézte. Szépen is haladtunk amíg egy 3. és 3 szituációra jött az első passz hívás ami sajnos nem sikerült így punt következett. Itt egy szóra azért megállnék. James Jones volt aki felé repült a labda és a védő elütötte előle. Egész meccsen Jones játéka egy nagy kérdőjel volt számomra. Voltak jó megmozdulásai és több olyan nyugdíjas mozdulat amit nem is igen lehet érteni. Ebben a szituációban is, ha jobban támadja a labdát, erőszakosabb akkor talán meglehetett volna. De nem lett így punt következett ami után az este egyik legjobb Packers játékosának a megmozdulása következett. Jeff Janis egész mérkőzésen valami eszelősen gyors volt. Olyan érzésem volt mintha a visszahordó mellé született volna és csak arra a pillanatra vár, hogy megérkezzen a labda és földre vigye őt.

Statisztika

A. Rodgers 22/35 218 yard, 2 TD, 27 futott yard

R. Cobb 8 elkapás 81 yard, 9 futott yard

E. Lacy 24 futás 124 yard TD, 1 elkapás 24 yard

J. Starks 11 futás 71 yard TD, 4 elkapás 32 yard TD

C. Matthews 6 tackle, 1 sack, 1 tackle-for-loss, 1 QB-hit

Janis_dallas

A Dallas ezután egy kicsit ránk ijesztett, mert 1-2 védelmi hiba után 2 yardra voltak a gólvonalunktól, de Dez Bryant nem azért jár a Lambeaura, hogy elkapásokat gyűjtögessen így a drive vége egy Shields által összeszedett interception lett. Tulajdonképpen ez volt az utolsó pillanat amikor kicsit rezgett a léc és veszélybe érezhettük a győzelmet. A mérkőzés hátralévő részében mi irányítottunk. A jó Dez felé 6 alkalommal repült a laszti a mérkőzésen és ebből sikerült 1 elkapást elérnie 9 yardért. (egyet meg ismét piros zászlóval vettünk el tőle...)

Mi következtünk újra és ebben a driveban végre visszatért Cobb is a csapathoz. Az a Cobb aki megéri a sok milliós szerződést, az a Cobb aki "Elit". Ha épp nem volt elkapása akkor vagy szabálytalankodtak rajta vagy épp blokkolt hibátlanul. Balerína mozdulatokkal be is jutott az endzoneig, de talán 1-2 milliméterrel kilépett a pályáról a sporik szerint ezért nem adták meg a touchdownt. A drive vége így egy 4. és rövid szituáció lett aminél a QB snake sajnos nem sikerült. (vagy mégis, de azt élő ember be nem tudná bizonyítani.)

cobb_repül_dallas

A Cowboysnak fél yardról kellett volna kihozni a labdát, de ezt a D nem engedhette. 3 and out! Mi pedig ezután köszöntük a jó kiindulási pozíciót és a Lacy-Starks vezette támadósor szépen meg is szerezte a vezetést. Mivel a védelem továbbra sem engedte Casselt kibontakozni ezért a félidő végéig még belefért egy Richard Rodgers elkapott TD amivel növeltük az előnyünket. Egyszerűen a futásainkkal nem tudtak mit kezdeni. Ha nem a Lacy-Starks duó valamelyike kapta a labdát akkor Kuhn, Cobb vagy éppen Rodgers futott értékes yardokat.

A második félidő aztán kicsit akadozva kezdődött. A támadósor nem igazán tudott előre haladni és a védelemben ismét volt egy rövidzárlat és Turbin úgy futott touchdownt, hogy még meg sem tudtuk simogatni. De míg a támadósornak a teljes 3. negyed és a 4. eleje kimaradt az életéből (4 punt egymás után) addig szerencsére a védelem tartotta a csapatot és nem engedett több pontot a Cowboysnak. Az utolsó 10 percben viszont helyreállt a világ rendje! Előbb Starks futott touchdownt Tretter és Cobb blokkjai mellett majd végre Lacy is megszerezte a megérdemelt 6 pontosát a mérkőzésen egy egészen elképesztő 25 yardos futás után fél yardról robbant be a célterületre.

A mérkőzés kapcsán mindenki (nem érdemtelenül) a futópárosunkról beszél. Ketten összesen 251 yardot és 3 TD-t szereztek ami fantasztikus teljesítmény! De ne felejtsük el, hogy a védelem 7 pontot engedett. A kritikus 3. negyedben is oda tudták magukat tenni és még a gondolatot is, hogy fel tudnak állni kiverte (szó szerint) Matthews Casselből. Shields sérülése után Randall kiválóan védekezett Bryanten és Elliott, Hyde is, de az egész komplett defense nagyon jó volt. Az ő tartósan jó teljesítményük lehet az alapja egy jó 2016-os évkezdetnek. Na meg persze ehhez kell az offense is akik úgy látom jó úton haladnak. Van még 3 mérkőzés, hogy teljesen felpörögjenek amihez reméljük a következő mérkőzésen már Montgomery is hozzájárul majd.

Megvan a W egy harmatgyenge Dallas ellen és ezzel továbbra is kezünkben a sorsunk. Már csak 3 hét és utána kezdődik igazán a szezon... Go Pack Go!

Arról, hogy McCarthy hívta újra a playeket egy másik cikkben olvashattok bővebben!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful