Packers Hungary Club

Week 15 – Értékelő

Green Bay Packers  - Oakland Raiders
30 - 20

week15lead

Kezdjük is gyorsan a legfontosabbal, miután a Tampa Bay és a New York Giants is kikapott a fordulóban ezért ennek a mérkőzésnek az eredményétől függetlenül biztosan rájátszásba jutott a csapat. Zsinórban hetedik éve sikerült ezt elérni ez természetesen franchise rekord és a leghosszabb aktív széria a ligában. Csupán egyetlen másik csapat van, akik hasonló szériával rendelkeznek, az AFC-ben vitézkedő New England Patriots.

Maga a mérkőzés amolyan Packers-ösen indult, az első félidőt gyakorlatilag újfent végigaludta a támadósor. Szerencsére a védelem a pályán volt és ha már a támadók nem tettek le semmit az asztalra, legalább ők feltettek a táblára pár pontocskát. Az első negyed közepén Hyde szedte le Derek Carr passzát, amit egészen a két yardos vonalig vitt vissza.

 

Statisztikák

A. Rodgers: 22/39, 204 yard, TD, INT
J. Starks: 9 car, 51 yard, fumble
J. Jones: 6 rec, 82 yard, TD
J. Peppers: 4 tckl, 2,5 sack, 2 TFL

De miután az ünneplő védelem felkapta a fiatal defensive backet és mint egy rocksztárt cipelte a pályán, a zebrák teljesen jogosan kiszabtak egy 15 yardos büntetést sportszerűtlen viselkedésért.

Az Oakland 17 yardosáról hála istennek a támadók összeszedték magukat miután az első két drive-ból, kemény -1 yardot sikerült összehozni. A támadás végén Kuhn fejelte seggre az Oakland egyik falemberét és gyalogolt be a végzónában. A Tábornoknak ez volt idén a második hatpontosa. Miután a Raiders visszakapta a támadás jogát, Carr rögtön az első passzából újfent interceptiont dobott, amit ezúttal Damarious Randall csípett el és meg se állt vele a pálya végéig, 14-0.

Ennél a pontnál úgy tűnt ez a mérkőzés a vártnál sokkal simább lesz és a momentum erejét kihasználva kiütéses győzelem születik Kaliforniában. Hát nem így történt, nem sikerült meglovagolni a Raiders hibáit, a támadósor az első félidő további részében egyetlen értelmezhető drive-ot tudott vezetni. Sajnos viszont annak a drive-nak a végén Starks kezéből Mayowa verte ki a labdát és mivel össze is szedte azt a támadás megrekedt az Oakland 21 yardos vonalán.

Az Oakland ezzel szemben szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, két mezőnygóllal és a félidő vége előtt egy TD-vel 14-13-ig zárkóztak fel. A második félidőre változott kissé a játék képe, mivel a Raiders majd minden drive-jában ért el first downt, a folyamatosan pályán lévő védelem kezdett fáradni, ennek megfelelően szépen haladt a Carr vezette támadósor.

A harmadik negyed közepére át is vették a vezetést, Amari Cooper szerzett egy 26 yardos TD-t, ez volt a mérkőzésen a második TD-je az újonc elkapónak. A teljes mérkőzésen elért 120 yardjával átlépte az 1000 elkapott yardot a szezonban, kétségtelen az idei draft class egyik legtehetségesebb elkapója. Kilencszer vette célba Carr, abból hatot sikerült yardokra váltani, négyszer 15 yardnál hosszabb air yardot követően.

Szerencsére a válasz sem maradt el, az éledező támadósor végre elkezdett működni és a saját 47-esről indulva 3 játék alatt végig hajigálta a pályát Rodgers, melynek a végén az a James Jones örülhetett, aki tavaly még a Raiders szolgálatában állt. További két mezőnygólt sikerült még elérni, amivel kettő perccel a vége előtt beállítottuk a 30-20-as végeredményt.

A támadók gyakorlatilag megint annyit tettek hozzá a mérkőzéshez, ami feltétlenül kell. Volt egy OPI miatt visszafújt Jones TD meg egy blokkolt FG is Crosby részéről, ezekkel további 10 pontot lehetett volna a táblára írni, ami már egészen megnyugtató fölény.

A támadók oldaláról kiemelhető James Jones játéka, aki amellett, hogy ex-csapat ellen TD-t tudott elérni, több fontos szituációban is megbízható célpontnak bizonyult. Valamint dicséretet érdemel még David Bakhtiari is, akinek olyan jól sikerült semlegesíteni Khalil Mack-et, hogy a PFF az idei szezonban elért legrosszabb értékelését adta a sztárvédőnek. Mindössze egy sacket tudott elérni, ott sem Bakhtiarit, hanem a másik tackle-t, Bryan Bulagát verte meg egy spin move-val.

Védőoldalról a veterán Julius Peppers játéka volt kiemelkedő, 2,5 sacket szerzett, volt két negatív yardos szerelése, és további három QB-hitet is fel tud mutatni. Mellette Morgan Burnett is nagyon jól játszott, annak ellenére, hogy az első félidőben kisebb sérülés miatt nem játszott minden play-ben. Három levédekezett passz mellett a futások ellen is remekelt a safety, kétszer ért oda és állította meg a Raiders futóit.

defstat

Annak ellenére, hogy a támadók csak egy félidőt játszottak érdemben, stabil előnnyel sikerült behúzni ezt a mérkőzést.

 

Playoff kitekintő

10-4-es mérleggel vezetjük a csoportot jelenleg, a Vikings egy meccses hátrányban, wild card helyen követ minket. Minden bizonnyal innen már nem fogják elbukni a rájátszást, a Falcons bár nyert ezen a héten, de nincsenek abban a formában, hogy reális esélyük legyen. A Panthers, Cardinals, Seahawks már biztosan playoff résztvevő, a Hawks és a Vikes között fog eldőlni melyikük utazik majd a wildcard körben a Lambeaura.

week15PO

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful