Packers Hungary Club

Week 16 – Beharangozó

Green Bay Packers at Arizona Cardinals

2015.12.27. 22:25, University of Phoenix Stadium

packcardselső

Két forduló van már csak hátra az alapszakaszból és a hét egyik legnagyobb rangadóját mi játsszuk, ahol a tét az NFC 2. helye. Ha kikapunk (vagy döntetlent játszunk) akkor a Cardinals biztos második, ha győzünk akkor még van esélyünk a pihenőhét kiharcolására. Ez rettentően jól hangzik és akár nagy csatára is lehet számítani, de én azért a helyén kezelném a mérkőzést. Mindkét csapat biztos playoff résztvevő és ez a lényeg. Ennek a mérkőzésnek a kimenetele sokkal inkább lélektani előnyt jelenthet mintsem várható jobb sorsolást januárra a kismillió lehetőségből.

Eddig összesen 70 mérkőzést játszottunk a Cards ellen és a mérleg a Packers felé billen : 44-22-4. Vendégként már kicsit kiegyensúlyozottabb az állás mégpedig 16-14-4, de a legutóbbi 5 mérkőzésünkből négyszer mi győztünk Glendaleben.

Utoljára 2012. november 4.-én találkoztunk a Lambeau Fielden ahol 31-17-re győztünk.

packcards3

Packers előzmények

Abban a szerencsés helyzetbe volt a csapat, hogy a Raiders meccs eredményétől függetlenül már biztos playoff résztvevőnek tekinthette magát. Ennek ellenére sikerült begyűjteni a győzelmet amivel továbbra is versenyben maradtunk a főcsoport 2. helyéért folytatott csatában. A játékunk sajnos továbbra is hullámzó volt. Ahogy idén már megszoktuk a védelem jól teljesített és aktív szerepet vállaltak a győzelemben többek között 2 interception behúzásával. A támadósor viszont még nem érte el azt a szintet amit elvárnánk. Az előző heti remek futó teljesítményt egy nagy betli követte. Sem Lacy, sem Starks nem mutatott kiemelkedő  normál teljesítményt és Rodgersnek is akadt néhány érdekes dobása. Egyenlőre még nincsen probléma, de már csak két "felkészülési" mérkőzésünk van, a rájátszásban már könnyen visszaüthet egy-egy gyengébb teljesítmény. Személyes véleményem, hogy a fejekben kellene rendet tenni ami nyilván az edzők feladata és meggyőzni a játékosokat, hogy igenis megvan a tudás arra, hogy szép eredményt érjünk el.

Azt szokták mondani, hogy a támadósor nyeri a mérkőzést, de a védelem a bajnokságot. Furcsa ezt kimondani egy Rodgers, Cobb, Lacy vezette támadósor mellett, hogy a védelemben bízhatunk, de el kell ismerni, Dom Capers nagyon jó kis alakulatot pakolt össze. Nyilván van miben javulni, de hosszú évek után végre büszkék lehetünk rájuk.

packcards5

Örömteli hír volt még a héten, hogy 3 játékosunkat is beválasztották idén a Pro Bowl keretbe, de a legjobb hír az lesz, ha nem játszhatnak ott hiszen a döntőre készülnek. 😉

Cardinals előzmények

Ha jobban megnézzük a liga csapatait akkor könnyen észrevehető, hogy a Cardinals az egyik legjobban playoff kész csapat. Hetek óta megbízható teljesítményt nyújtanak mind a támadók mind a védők. Sőt! Visszanézve az előző szezont tulajdonképpen ott is csak Palmer sérülése az ami visszavetette őket. Az offense jelenleg 2. a szerzett pontokat tekintve, viszont a legtöbb yardot már ők szerzik egy meccsen. Ehhez jön a defense 6. helye a kapott pontok tekintetében és többek között a ligaelit futás elleni  védekezésük. 

Az Eagles idegenbeli legyőzésével hangolódtak ellenünk, de a 40-17-es győzelem nem okozott felhőtlen örömet nekik. A mérkőzés közben egy szerencsétlen ütközés után ápolni kellett Carson Palmer ujját aki ugyan visszatért később, de egy pár pillanatra az előző szezon szelleme járta be Arizónát. Tyrann Mathieu már nem volt ilyen szerencsés, hisz a védelmük egyik oszlopa ACL szakadást szenvedett és ő már nem léphet pályára idén.

packcards4

A mérkőzés

Mint a bevezetőben is írtam a mérkőzésnek leginkább a lélektani szerepe ami nagy mintsem a kiemelések sorsa. Az alap feladatot mindkét csapat teljesítette, de a Cards nyilván meg szeretné tartani a 2. helyet a főcsoporban egy hazai győzelemmel és ezzel akár azt is megtehetné, hogy néhány kulcsjátékosát már pihenteti a Seahawks ellen az utolsó fordulóban. Egy nagy rivális elleni győzelem és a hazai környezet biztosítása az NFC elődöntőben nyilván plusz erőt adna a csapatnak a folytatáshoz.

A Packers szempontjából pedig egy győzelem azt jelenthetné, hogy a játékosok elhihetnék, hogy igenis van keresnivalójuk a rájátszásban. Az egyik legjobban szervezett csapatot legyőzni az otthonában nagy fegyvertény lenne ami jó hatással lenne a januári sorsdöntő mérkőzésekre.

packcards2

Két fantasztikusan jó formában lévő védelem csap össze és éppen ezért nem várok 50+ pontos mérkőzést. A végeredmény könnyen múlhat azon, hogy a Packers támadósora melyik arcát képes mutatni az este során. Sokkal jobban kell vigyázni a labdára, hisz egy elvesztett turnover csata könnyen megmutatkozhat a pontoknál is. Nálunk ez a mutató jelenleg +7 (2014-ben +14), míg a Cardinalsnál +10 (2014-ben +8).

Az ellenfélnél Palmert többen MVP esélyesnek is tartják amit szerintem Newtontól nem fog tudni elvenni, de mindenképpen egy elit irányítóról beszélünk akinek igen komoly elkapógárda segít. Fitzgerald, Floyd és Brown együtt több mint 2700 yardot termeltek és 19 TD-t szereztek. Ehhez jön az újonc futó David Johnson aki a sérült Chris Johnson helyét foglalta el és jelenleg 850 total yard felett jár 11 TD-vel. Ezt a támadósort kell megállítani a védelmünknek amihez kell mindenkitől a 100% teljesítmény.

Mivel az alapszakasz vége felé járunk ezért elég hosszú a sérült lista mindkét oldalon. Nálunk biztosan nem látjuk este Elliottot és Shields játékára is mindössze 25% esély van, de kérdéses Bakhtiari, Guion és Perilló pályára lépése is. A Cardsnál bár több nagy név is szerepel a listán, de eddig Josh Mauro (DT) az egyetlen aki biztosan nem játszik. Kérdéses továbbá Andre Ellington (RB), Rashad Johnson (S), Cory Redding (DT) és Frostee Rucker (DT)

packcards1

Ami döntő lehet

 • Sam Shields játékára kicsi az esély így ismét bizonyítani kell az újonc cornerbackjeinknek. A rutinos és nagyon jól működő elkapógárda ellen kiemelkedően fontos a hatékony védekezés
 • David Johnson kordában tartása. Itt sok szerep hárulhat a rookie Jake Ryanra is
 • A támadófal formája. Rodgers megvédése és a futások támogatása alap követelmény,hogy a jó offense teljesítményt láthassunk
 • Az elkapóink ilyen meccsen nem engedhetnek meg elejtett labdát
 • Jobb turnover mutató

Érdekes statisztikák

 • A Packers az utolsó forduló eredményétől függetlenül akkor nyerheti meg a csoportot, ha
  • győz és a Vikings kikap vagy döntetlent játszik
  • döntetlent játszik és a Vikings kikap
 • Clay Matthews a 100. alapszakasz mérkőzését játssza a hétvégén
 • Julius Peppersnek fél sack hiányzik ahhoz, hogy a 9. olyan szezont zárja melyben legalább 10 sacket szerzett
 • Jelenleg vezetjük a ligát az ellenfeleink punt visszahordás átlagát tekintve
 • Mike McCarthy és Bruce Arians (Colts ideiglenes HC) egy alkalommal kerültek szembe egymással és akkor nyert Arians

Összegzés

A Cardinals minden bizonnyal erőt szeretne demonstrálni ellenünk és megmutatni, hogy mi várhat ránk, ha esetleg a playoff során a szezonban másodszor is vendégül látnának minket. A csapatra nézve nincs olyan hatalmas tétje ennek az összecsapásnak, de mivel rohamosan közeleg a január ahol már nem lehet hibázni ezért jó lenne valami összeszedett játékkal előrukkolni. Itt elsősorban a támadósorra gondolok, de a védelem is megmutathatja egy érett offense ellen, hogy mire képes. Amennyiben sikerül minimális hibákkal játszanunk akkor meg is szerezhetjük akár a győzelmet, de jelenleg nem mi vagyunk az esélyesek. 

A mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti, de aki nem tudja ott nézni az az oldalunkon az élő chat mellett természetesen talál streamet is.

Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful