Packers Hungary Club

Week 16 – Értékelő

Green Bay Packers at Arizona Cardinals
8 - 38

week16lead

Nehéz ebbe most belekezdeni, értékelni teljesítményt szokás, abból pedig nem sokat láttunk vasárnap. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szezon legborzalmasabb játékát produkálta a csapat, ebben csak az a szomorú, hogy már volt egy Denver elleni találkozónk, ahol totálisan leblokkolt a támadósor és Rodgers is kemény 77 yardig jutott. 

Ebben a fordulóban a Denver elleni nullát is sikerült alulmúlni, ráadásul nem is kevéssel. Reálisan végiggondolva az Arizona ellen szinte tökéletes játék kellett volna a győzelemhez, amire az elmúlt hetek alapján nem sok esély volt. Ezért nem is a vereség ténye ami aggasztó, hanem annak a mikéntje. Mert ne szépítsük a dolgot ez egy ordas nagy alázás volt. Gyakorlatilag megsemmisítő vereséget mértek ránk, végig dominálták a mérkőzést és egy percig nem volt esélyünk nemhogy a győzelemre, de a szépítésre se.

Statisztikák

A. Rodgers: 15/28, 151 yard, TD, INT, 3 fum
E. Lacy: 12 car, 60 yard, 1 rec, 28 yard, TD
J. Jones: 5 rec, 46 yard
M. Burnett: 10 tckl, 1 TFL, 1 PD
M. Pennel: 3 tckl, sack, 2 QB-hit

week16

A legszembetűnőbb szenvedést a támadófal mutatta be, 9-szer sackelték az irányítóinkat, ebből három alkalommal ki is verték Rodgers kezéből a labdát, amiből kettőt egyből TD-re vittek vissza. Ez botrányos teljesítmény. Utoljára 1982-ben engedett az OL 9 sacket Green Bayben. 18 passzjáték alatt helyeztek nyomást Rodgersre a 38-ból, Don Barclay a vakoldalon személyesen 4 sacket engedett, gyakorlatilag az nem verte meg, aki nem akarta. Bulaga sérülését követően Josh Walker pótolta a jobboldali tackle poszton, és bár csak 16 snapet töltött a pályán, ezalatt egy sacket és négy siettetést engedélyezett, ezután látta jobbnak McCarthy, ha inkább Tretter áll be a jobb oldalra.

Nyolc különböző falember fordult meg a mérkőzésen Rodgers előtt, ez semmi esetre sem biztató. A Cardinals pedig okosan játszott, kihasználta a fal gyenge pontjait, a legnagyobb hangsúlyt arra fektették, hogy a lehető legnagyobb nyomást helyezzenek a falra és végig uralják a line of scrimmage-et. Mivel az egyik legjobb defensive backjük, Tyrann Mathieu az előző mérkőzésen ACL szakadást szenvedett, ezzel a stratégiával tehermentesítették kicsit a secondaryt.

week16_2

Sajnos ezt kell mondanunk tökéletesen megoldották a feladatot, brutális módon dominálták a mérkőzést minden aspektusból. Emellett Fortuna Istennő is szárnyai alá vette a Cardinals csapatát, 5 fumble-t vétett a Packers, ebből 3-at ők kapartak össze, ismerve a tojáslabda teljesen hektikus pattogását, ehhez azért nem kis szerencse is kell.

Nálunk ezzel szemben semmi nem jött össze, Aaron Rodgers karrierje legrosszabb mérkőzését zárta. 9,4-es QB ratinggel zárt (nem összekeverendő a passer ratinggel), ennél rosszabbat csak a 2010-es Lions elleni derbin ért el, mikor 11 passz után agyrázkódás miatt le kellett jönnie. A 30 pontos verés amit kaptunk a legnagyobb zakó amióta Aaron Rodgers a kezdőirányító. Az előző "rekordot" a 2012-es Giants elleni derbi tartotta, akkor 28 ponttal kaptunk ki MetLife stadiumban.

A támadások újfent sehogy se akartak működni, Eddie Lacy bár 5 egész yardot átlagolt 12 futásból, ha nem számoljuk bele a 25 yardos futását, akkor a maradék 11 próbálkozás nem eredményezett 3 yardot futásonként. Nem épp impresszív mutató. De nem csak ő, sem Starks, sem a lehetőséget kapó Crockett sem lubickolt. Végül nagy nehezen sikerült összekaparni 101 futott yardot, de ebben minden benne van, Masthay fake puntja és Rodgers összes scramble yardja is.

De nem csak a futások, a passzok se ültek. Mondjuk ez nem meglepő hiszen szerencsétlen Rodgerst orrba-szájba verték az egész mérkőzésen. Úgy pedig nehéz passzolni ha szemvillanás ideje sincs arra, hogy megtalálja az elkapóit. Sajnos a már megszokott játékokat láttuk: vagy pontos volt a passz, de az elkapó képtelen volt elkapni, vagy olyan homályokat dobott ARod ami arcpirító volt. Tökéletes példa erre az interceptionje, nem is értem milyen elgondolásból hitte azt, hogy az a labda akármilyen módon célt érhet. És a probléma az, hogy hetek óta rengeteg ilyen passzt látunk, amiben halvány esély sincs, hogy elkapással végződik. Nagyon formán kívül van a regnáló MVP.

Ezúttal a védelem se volt a helyzet magaslatán. Láttam a kommentek között többen próbálták azzal szépíteni a dolgot, hogy hát 28 pontot labdavesztés után kaptunk. Ez így nagyon ki van sarkítva, mert az a 28 valójában csak 14. A két fumble return TD-nél nem volt csupán lehetősége a védelemnek, hogy megakadályozza a Cardinals pontszerzését. Arod pickje után a saját 20-asáról indult a Cardinals, ez barátok között is 80 yard. Az első fumble után is vörös zónán kívülről támadtak, ebben a két esetben összesen 108 yard állt a védelem rendelkezésére, hogy megakadályozzák a pontszerzést vagy legalább mezőnygól távolságon tartsák az Arizonát.

Azért nem volt olyan vészesen rossz a védelem, de láttuk már ennél sokkal jobban muzsikálni is őket idén. Ami a legmeglepőbb, hogy Clay Matthewsnak ez volt zsinórban a második mérkőzése ahol egy szem tackle nem sok, annyit se tud felmutatni. Ez nem feltétlen baj, ez azt mutatja, hogy az újonc Ryan egyre jobban kezd belerázódni játékba, ezért Matthews többször tud coverage feladatokat ellátni. Dom Capers szerint a csapat legjobb coverage képességekkel rendelkező linebackere, szóval egyáltalán nem baj, hogy új aspektusból is megmutathatja magát.

A végére még muszáj megemlíteni a szintén nagy vihart kavart le kell hozni, vagy nem kell lehozni Rodgerst dolgot. Azzal, hogy McCarthy a végén Tolzient állította be, gyakorlatilag felmutatta a fehér zászlót. Mindkét álláspontban van igazság, egyrészt tényleg szimpatikus volt Rodgerstől, hogy bent maradt és vállalta a játékot tovább, nem kullogott le, hanem a csapattal maradt. Másrészt a józan ész azt mondja, hogy nem feltétlen kell reszkírozni, hogy a franchise arcát darabokra törjék. Tolziennek sem épp hálás az ilyen feladat, "Jól van fiam, ezek vadállatok, összetörik szegény Aaront, menj már be helyette ez a meccs elúszott". Nagy szerencsére nem történt semmi tragédia, ezúttal megúszta ARod sérülés nélkül ezt a nagy verést.

Mondanám azt, hogy ezt a mérkőzést villámgyorsan el kell felejteni, de sajnos ilyen zakót látva nem egyszerű nem tudomást venni róla. Mondhatnám azt is, hogy ez a mérhetetlen nagy pofon hatalmas löketet adhat, hogy a Vikes ellen bizonyítsanak a srácok. Remélem tényleg így lesz, mert ezzel a mutatott játékkal a playoffban egy percig nem lesz életképes a csapat.

Playoff kitekintő

A dolog úgy áll jelenleg, hogy az összes playoff hely elkelt a nemzeti főcsoportban. A résztvevők: Panthers, Cardinals, Packers, Vikings, Redskins, Seahawks. Innentől kezdve csak a kiemelések a kérdésesek, az utolsó forduló előtt így áll a helyzet:

playoffw16

Amennyiben jövőhéten nyer a Vikings, ők lesznek a harmadik kiemeltek, ez esetben mi utazunk a Redskinshez és a Vikes fogadja otthon a Seahawks csapatát. Az első kiemelés sem dőlt még el, de sajnos az már minket nem értint.

 • Afroamerikai

  Egészen középkori módon tudnám büntetni az o-line-t… Tényleg dicséretes volt A-rod-tól, hogy maradt a csapattal, de ha lesérült volna? Másod-harmad qb-nak pedig tényleg hálátlan feladat lenni, mert az a jobbik eset ha akkor küldenek be amikor vezet a csapat 30 ponttal. A szarabb, amikor egy ilyen helyzet van, ahogy fenn is írtad:
  – Fiam: a fal szar, az ellenfél egy vadállat, a meccs is elúszott, nem akarom, hogy Aaron lesérüljön, szóval menj be te!
  Azért azon a bizonyos kínpadon nem csak a fal szenvedne, az elkapókat is illeti “dicséret”. Nem az a baj, hogy duplán fogják őket, vagy hogy a legjobb védőt állítják rá, hanem az, hogy sima labdát nem kap el.
  Tényleg mindhalálig packers, soha másik csapat, tényleg mindig reménykedek, hogy nah ez egy jó nagy pofon volt és következő meccsre felszívjuk magunkat. A baj az, hogy a pofon egyre több, és eddig (a mélyrepülés óta) két féle offense-t láttunk:
  – aludni vagy maximum ön kielégíteni ment fel a pályára
  – elkezdett magához térni kategória, ami reménykedésre ad okot, csak hát általában ez után is pofon jött.
  Sokan mondják: a mérkőzést a védelem nyerni. Nah hát ezt mi tudjuk cáfolni a legjobban. A védelmünk megteszi amit tud, de ha folyton a pályán vannak, és a támadó max egy 3&out-ra képesek, akkor ők sem tudnak csodát művelni. Nem irigylem McCarthy tábornokot, hogy ebből a trágyadomb falból kell aranyat varázsolnia.
  Go Pack Go!

 • Valdin

  Hülye helyzet, mert a Redskins még mindig sokkal verhetőbbnek tűnik mint a Rams elleni meccset leszámítva az utóbbi hetekben nagyon pörgő Seattle, de hát azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy kapjunk ki otthon az utolsó meccsen a Vikingstól.

 • Chester

  Mit gondolsz arról, hogy “megérné-e” kikapni azért, hogy elkerüljük a Seahawks-t a wild card körben? A Cardinals-Panthers duót úgy sem fogjuk megúszni, de legalább a Seattle-t el tudnánk kerülni. Nem lebecsülve a Redskinst (ezzel a játékkal őket sem vernénk meg…), de inkább idegenben a Washington, mint otthon a tetves madarak.

  Valahol undorító húzás lenne, ami simán megbosszulhatja magát, de én logikát is látok benne.

  • Nem fog megtörténni, ez nem az a sport ahol nem nyerni mennek fel a pályára. Az NFC North első helyéért járó dicsőség az felülírja ezt a taktikázást. Meg hát elméletileg, ha SB-be akarnak jutni akkor édes mindegy mert mindenkit meg kell verni, aki szembe jön.
   De hogy mi lenne a jobb? Nem tudom, és a Hawkstól sem félek annyira. Jelenleg jobbak mint mi, de jelenleg a Redskins is az. Viszont a tavalyi blama után extra motivációt jelenthetne hazai pályán revansot venni.

   • Chester

    Köszi a választ! Mondjuk jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy ha akarnánk sem biztos, hogy vernénk a Vikingst, szóval nem is kell feltétlen direkt kikapni.: D

    Én azért fosok kicsit a Seahawkstól, de ez sem miattunk, hanem a Packers jelenlegi formája miatt van. Ugyanakkor nagyon bízom benne, hogy csak altatás van, és a háttérben már mindenki a playoffra rakja össze a gameplaneket. 🙂

 • Volesz

  Pont jókor jött McCarthy nyilatkozata a meccs elé, hogy beteg a sok kritikától, hiszen győztünk 10-szer és egyedül a Denver vert meg minket, a többi meccsen utolsó labdáig esélyünk volt. Számomra ez a meccs méltó válasz volt erre a nyilatkozatra…Jó, hogy az első 6 forduló 6 győzelemmel zárult, ha ma kezdődne a bajnokság a playoffot elfelejthetnénk. Az offense line-on nincs mit szépíteni, megjegyzem a New England meccsein hasonló sérültszámmal az O-line kb. így is meccsben tartja a csapatot, hosszabbításos vereség a Jets ellen nem pedig egy tönkrevert, romokban heverő csapat (kb. a 7. forduló óta). Adams a teljesítménye alapján kispadot érdemelne, különösen fáj, hogy Janis és Abbrederis ugyanúgy fontos labdákat ejtenek el, mikor bejátszhatnák magukat a csapatba 🙁 Janis nem tudom hová szaladt blokkolni az onside kick-nél, még meg is lehetett volna a labda ha nem ész nélkül megy oda. Az egyetlen pozitívum Masthay trükkös puntja volt, évek óta nem húztunk meg ilyen játékot. Számomra ez is bizonyítja, hogy igenis voltak gondok a playhívással, a váratlan jelző ismeretlen fogalom lett az évek alatt.

 • Sándor Jánosik

  Most vettem rá magam és elolvastam! Nagyon jó elemzés, köszönöm!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful