Packers Hungary Club

2015 Draft recap

Miután véget ért a szezon itt az idő, hogy visszatekintsünk a 2015-ös draftra és értékeljük mit tettek le az asztalra az akkor érkező játékosok. Tavaly nyolc játékos érkezett a darftról, volt köztük meglepő, nagyon meglepő és kevésbé érdekes pick is. Lássuk mit műveltek első, rookie szezonjukba ezek a játékosok:

(Statisztikáknál nyilvánvalóan csak az alapszakaszban elért adatok szerepelnek, a snap számokban pedig a speciális egységben eltöltött snapek nincsenek benne.)

1/30 Damarious Randall, CB, Arizona State

Packers Steelers Football

592 pass snap, 297 run snap, 889 total snap
53 solo, 58 total tackle, 3 INT, 1 TD, 14 pass defended

Azt hiszem mindenki tátott szájjal állt a választás előtt, hiszen egy évvel korábban is defensive back, azon belül is safety érkezett az első körben a csapathoz Clinton-Dix személyében. Randallról már a kiválasztásának pillanatában lehetett tudni, hogy nem safety, hanem cornerback poszton számít majd rá a csapat, hiszen méretei is ezt indokolták. Emellett ne felejtsük el azt sem, hogy két CB is távozott a holtszezonban: Tramon Williams és Davon House.

Tavaly úgy voltunk vele, hogy még az összes magasan rangsorolt ILB bent volt mikor első körben húztunk, ellenben már négy cornerback is kiment, ezért védhető volt Thompson választása. A szezon végére pedig maximálisan bebizonyosodott, hogy TT újfent remek érzékkel talált csiszolatlan gyémántot.

Randall a PFF-nél a szezon feléig még a Defensive Rookie of The Year elismerésre is érdemben pályázott, de ez betudható annak, hogy Shields sérüléséig kevesebb snapet töltött a pályán, így pedig könnyebb a posztján magas értékelést elérni. Bár ez az állítás nyilvánvalóan kissé túlzó, semmi okunk nem lehet a panaszra. Randall egy igazi playmaker játékos, aki hosszútávon stabil játékot tud majd nyújtani a secondaryben.

2/62 Quinten Rollins, CB, Miami

qrollins

265 pass snap, 103 run snap, 368 total snap
28 solo, 31 total tackle, 2 INT, 1 TD, 6 pass defended

Thompson ezzel a húzással szerintem minden Packers szurkoló állát a földig rántotta. CB az első körben, majd CB a második körben miközben mindenki csorgó nyállal várta egy ILB érkezését. Meredek. Rollins egy rettenetesen rutintalan futballista, de egy iszonyat brutális atléta, ezért előzetesen is a második körbe várták.

Rendkívüli labdaérzéke van, villámgyors és ösztönös játékos. A probléma vele kapcsolatban csak az, hogy az előbb említett úriember remeklésének hála kevesebb időt kapott a bizonyításra. Az ő 2015-ös éve a tanulásról szólt, mivel ezt megelőzően mindössze egyetlen évet foglalkozott ezzel a sporttal rengeteg tanulni valója volt és van. Hiszen nem elég ha valaki gyors és ügyes, a megfelelő technikák és védekezési sémák elsajátítása legalább ennyire fontos.

Mivel Casey Hayward szerződése idén lejár és egyáltalán nem biztos, hogy a csapat meg fogja hosszabbítani azt (tavaly rettenetesen elszálltak az FA CB-k fizetései), jövőre nagyobb szerepet kaphat, egy évvel a háta mögött, két végig tanult felkészülés után biztos, hogy hasznára válik majd a csapatnak.

3/94 Ty Montgomery, WR, Standford

tmontgomery

158 pass snap, 91 run snap, 249 total snap
15 elkapás, 136 yard, 2 TD, 6 first down
7 kickoff return, 218 yard

Ha volt még olyan, aki az első két pick után nem törte össze a monitorját, ennél a pontnál biztosan. Ekkor még ugye nem tudtuk, hogy Nelsont egész évben nélkülözni kell majd, ezért értetlenül álltunk a pick előtt. Azon kívül, hogy a távozó DuJuan Harris helyett átveszi majd a visszahordásokat sok rációt nem láttunk ebben a választásban.

Ebből a szempontból nem is okozott csalódást, sérüléséig 31,1 yardot átlagolt visszahordásonként, ami egészen szép eredmény. Miután a Chargers ellen megsérült Jeff Janis vette át a kickoff visszahordásokat, amitől mindannyian el voltunk ájulva. Nos Janis 29 yardot átlagolt a szezon hátralevő szakaszában, szóval a 2014-es borzalmas visszahordásokat elfelejthettük.

Montgomery viszont nem csak ebben jeleskedett. Nelson sérülését követően ugyanis nem Janis vagy Abbrederis, hanem ő kapott lehetőséget a Jones, Cobb, Adams trió mögött. Sajnos a sérülése miatt nem tudtuk meg hosszabb távon mire lett volna képes, ebből a pár mérkőzésből pedig nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Jövőre okosabbak leszünk vele kapcsolatban, bár ha Nelson visszatér és Jones is marad (nem fog) nem sok játékidőre számíthat majd.

4/129 Jake Ryan, ILB, Michigan

jryan

166 pass snap, 169 run snap, 335 total snap
35 solo, 50 total tackle, 1 kierőszakolt fumble

Negyedik körben végre megjött a várva várt linebacker is. Tavaly odáig meg vissza voltunk a gyönyörtől, bár már akkor is azzal számoltunk, hogy maximum a szezon második felében fog jelentősebb játékidőt kapni. Igazunk is lett, hiszen eleinte Joe Thomas és Nate Palmer vitézkedett Clay Matthews mellett, Ryan a 13. héttől vált állandó tényezővé.

Viszont meglehetősen hektikusan teljesített, voltak egész jó (Vikings) és visszafogottabb (Cardinals) mérkőzései is. Futások ellen, ahogy college évei miatt várható volt egész tűrhetően teljesít, viszont coverage-ben kifejezetten gyengélkedik. Ezt egyelőre betudjuk a rutintalanságának, jövőre ha CM tényleg visszakerül a szélre, akkor az egész szezonban stabil kezdő lehet. Tőle egy nagyon erős felkészülést várunk és jelentős fejlődést jövőre.

5/147 Brett Hundley, QB, UCLA

bhundley

0 snap

Hundley írd és mond egy perc nem sok, annyi játékidőt se kapott ebben a szezonban. Ez nem feltétlen baj, hiszen Ő egy hosszabb távú projekt része. Egyrészt sokkal olcsóbb mint Tolzien, aki csupán egyéves szerződést kapott, másrészt teljesen más játékstílust képvisel mint Rodgers.

Idén több mint 50 irányító volt kezdő a ligában, ezért egy stabil akár csak közepesen teljesítő irányító is értéket képvisel. Tolzien ennek megfelelően jövőre már nem biztos, hogy a csapatunkat fogja erősíteni, így pedig Hundley léphet előre a backup QB szerepébe. Ha ez így lesz sok jóra akkor sem számíthat, hiszen idén Tolzien mindössze 10 snapet kapott. Elképesztő mobilitására viszont egy-két trükkös játékot fel lehetne építeni, ezt már idénre is vártam, kíváncsi leszek jövőre látunk-e ebből valamit.

6/206 Aaron Ripkowski, FB, Oklahoma

aripkowski

5 pass snap, 14 run snap, 19 total snap
1 elkapás, 18 yard, 1 first down
7 special team tackle

Ripkowski volt a lead blocker a Snooners 6,9 yardot átlagoló futásában 2014-ben, ezért remek választásnak tűnt a drafton. Kuhn már fiatalabb nem lesz és évről évre egyéves szerződéseket kap, ami egyszer csak majd elmarad. Az utánpótlásról pedig gondoskodni kell, hiszem gyakran használunk fullbacket a power running formációknál, no nem feltétlen azért hogy ő fusson, hanem blokkolni. Kuhn ebben kiemelkedően teljesített eddig, bár pont ebben a szezonban mutatott egy kis visszaesést.

Ripkowski idén szinte csak a speciális egységben kapott szerepet, de ott egész szépen helytállt. Kuhn holtszezonja fogja eldönteni az ő sorsát, ha a veterán fullback kap egy újabb egyéves szerződést akkor a jövő szezonja is a tanulásról fog szólni és ez a valószínűbb forgatókönyv. Ha Kuhn kikerül a csapatból akkor jöhet a mélyvíz jövőre.

6/210 Christian Ringo, DT, Louisiana-Lafayette

ringo

Practice Squad

Róla sokat nem tudunk elmondani, az 53-as keretszűkítést nem élte túl és kihullott a csapatból. A gyakorlócsapatba nyert végül felvételt, Bruce Gaston távozását követően pedig még fizetésemelést is kapott. Ebben a holtszezonban újra megpróbálkozhat, hogy beverekedje magát a végső keretbe.

6/213 Kennard Backman, TE, UAB

backman

1 pass snap, 10 run snap, 11 total snap

Miután Quarless kiesett, Richard Rodgers lett a csapat egyszemélyes TE posztja. Kennard ekkor sem kapott lehetőséget, inkább Perilloval próbálkozott a csapat (11 elkapás, 110 yard, 1 TD), Backman szinte semmi szerepet nem kapott az offense-ben. Jövőre Quarless is bevethető lesz, Rodgers bebetonozta magát nem valószínű, hogy a fiatal játékosból akármi is lehet. Ha idén is lesz TE pick a drafton akkor akár állás nélkül is maradhat jövőre.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful