Packers Hungary Club

A hazai meccsek gazdasági hatásai

Azzal, hogy az utolsó alapszakasz mérkőzést elvesztette a Packers, visszaesett az 5. kiemelt helyre a 3.-ról. Ezzel az első körben biztosan nem hazai pályán, azaz a Lambeau Fielden fog játszani a csapat. Ugyan minimális esély még van rá, hogy otthon is pályára lépjenek az idei rájátszásban, ehhez az kell, hogy minimum a főcsoportdöntőig meneteljen a gárda (valljuk be ez most nem teljesen reális elvárás), a másik ágon pedig a Seattle Seahawks csapatának kéne odáig eljutnia.

Azon túl, hogy a hazai pálya előnyét elvesztette a Packers, komoly gazdasági következményei is vannak a washingtoni utazásnak. No nem a repülőjegyekre gondolok, hanem a Green Bay városát érő bevételkiesésre. Mérkőzés napokon kivétel nélkül megtelik a Lambeau Field, ami alsó hangon is 77 ezer embert jelent, további tízezrek érkeznek ilyenkor a városba, akkor is ha nem jutnak be a legendás stadionba.

Mivel Green Bay lakossága alig éri el a 100.000 főt, ilyenkor természetesen az egész államból érkeznek a lelkes drukkerek a városba, és ennyi ember jelentős forgalmat jelent a helyi üzleteknek és vendéglátóegységeknek.

“Nagy hatással van mindenki üzletére. Mindig egy szép kis bónusz forgalmat jelentett nekünk.” mondta Kevin Burkel, a “Burkel’s One Block Over” nevű helyi grillbár tulaja.

burkels

Burkel’s One Block Over

Becslések szerint az, hogy nem otthon játszik a csapat, cirka 14 millió dolláros bevételkiesést jelent a helyi gazdaságnak. Az elmúlt években a helyiek már hozzászoktak ahhoz, hogy legalább egy mérkőzést otthon játszik a Packers a rájátszásban és ezeket a plusz bevételeket már alapból belekalkulálják az éves költségvetéseikbe, hála a csapat kiegyensúlyozott teljesítményének.

“Rossz elúszni látni azokat a dollárokat.. Olyan megszokottá vált már a dolog, hogy gyakorlatilag már belekalkuláltuk az éves tervekbe.” – bánkódott Brad Toll, a Green Bay környéki turizmussal foglalkozó iroda elnöke.

 

Brad Toll

Brad Toll

Azonban ha lett volna hazai mérkőzés a hétvégén, talán túlságosan is zsúfolt lett volna a környék. A Forest Lakes kerületi evangélikus templomok találkozója miatt ugyanis 3000 fiatal érkezik majd a városba.

“Nálunk, a Tundra Lodge-nál így is nagy lesz a forgalom a gyűlés miatt. Ez mindenképpen segít majd rajtunk.” – mondta Scott Dettmann, a Tundra Lodge szálloda értékesítési igazgatója.

Ezenfelül lesz még egy extra találkozó is a városban, igaz az már a 2016-os év második felében. Az egyetemi bajnokság keretében a University of Wisconsin csapata fogadja majd az LSU-t szeptember elején, a Labor Day amerikai nemzeti ünnepnapon. Az eseményt már most hatalmas érdeklődés övezi, főleg a vendégdrukkerek részéről. Valószínűleg nagyobb hatása lesz a meccsnek, mint egy normál Packers mérkőzésnek, mivel több ember érkezik majd messziről, a becslések több, mint 20.000 LSU-fanra számítanak. Ráadásul ezek a vendégszurkolók már napokkal a mérkőzés előtt a térségbe érkeznek és csak a hétvégi derbi után távoznak majd.

Az LSU szurkolói tömegesen követik a csapatot

Az LSU szurkolói tömegesen követik a csapatot

“Ez még egy hazai Packers meccsnél is izgalmasabb lesz. Nagyjából 10 hívást kapok hetente a lakókocsis parkolással kapcsolatban. Nagy felhajtás van körülötte, főleg az LSU részéről.” – mondta Burkel.

Brad Toll összességében a 2015-ös évet az átlagosnál kicsit jobbnak értékelte, sok esemény volt a városban. Januárban a Packers hazai pályán játszott a rájátszásban, júniusban Kenny Chesney koncert volt a Lambeau Fielden, a belvárosban pedig számos magas látogatottságú ifjúsági sportesemény is megrendezésre került.

“Köszönhetően annak, hogy a vasárnapi alapszakasz meccs átcsúszott januárra, az ezévi januári forgalmunk egész jól megközelíti a tavalyit. Sok csapat van, akik nem jutottak be a rájátszásba, így az emberek országszerte a Packerst nézik majd. Ez a hatalmas média lefedettség sok lehetőséget ad majd arról beszélni, hogy miért is olyan jó dolog Green Bay-be jönni.” – tette hozzá Toll.

A júniusi koncert

A júniusi koncert

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful