Packers Hungary Club

A pass rush lehet a kulcs szombat éjszaka

A 16. héten a Cardinals elleni mérkőzésen az Arizona pass rush egysége gyakorlatilag hülyére verte Rodgerst a mérkőzésen. Kilencszer húzták zsákba a Packers irányítóit (Rodgers 8, Tolzien 1) és további 12 alkalommal meg is ütötték őket. A Packers viszont csupán 2 sacket és 4 QB-hitet tudott felmutatni. Carson Palmer ennek ellenére nagyon szimpatikusan beszélt a Green Bay pass rushereiről:

“Számoltam a filmen, azt hiszem 7 srácuk is tudja siettetni az irányítót. Igazán fizikális csapat. Nincs köztük egy kicsi, gyors játékos sem. Mindannyian nagyok. És jól futnak. Igazán nagy erővel tudnak támadni, amit a maguk előnyére tudnak fordítani. Mindnek megvannak a saját cselező mozdulatai, amivel megnyerhetik az 1-az-1-elleni csatákat a szélen. Belül is jól dolgoznak, mindenféle trükköt be tudnak vetni, különösen, ha Clay Matthewst is bevonják. Egy nagyon nagyon szilárd egység, gyenge pontok nélkül.” – mondta Palmer

carson palmer

Tehát még az ellenfél szerint sem kell félteni a Packers védelmét, Dom Capers egysége egészen magas szinten képes támadni az ellenfél irányítóit. Bár nincs olyan kiemelkedő passzsiettető a védelemben, mint JJ Watt vagy Khalil Mack, de ennek ellenére 43 sackkel a hetedik helyen zárták az alapszakaszt, és a rájátszás első körét követően 6 egységgel vezetik a listát a playoffban. A Texans Watt 17,5 sackjével csupán kettővel több zsákolást szerzett csapatszinten, mint a Packers. Az Oakland Raiders pedig Mack 15 egységével összesen 38 sacket gyűjtött.

A csapat legeredményesebb pass rushere az alapszakaszban Julius Peppers volt a maga 10,5 egységével, ami NFL szinten a 12. helyre volt elég.

“Úgy gondolom, hogy jobb, ha a pass rusherek különböznek egymástól. A srácainknak különböző a stílusuk, különböző a kinézetük, ez nehézséget okozhat az ellenfélnek.” – vélekedett Peppers, aki az idén gyűjtött sackjeivel már 136-nál tart a karrierje során, ezzel bekerült az all-time top 10-be.

Összesen 15 különböző játékos ért el sacket a csapatban az alapszakasz folyamán. A Capers-éra korai szakaszában a pass rush főleg Clay Matthews zsenialitására épült, ám a tavalyi bye-week óta CM más feladatokat lát el a védelemben. Viszont az ő hiányzó sackjeit is sikerült pótolni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy amióta Dom Capers az egység koordinátora holtversenyben a legeredményesebb szezont futotta a védelem ebből a szempontból.

“Ha felsorakozol, és mindig csak nyomulsz, siettetsz, akkor fontos tényezővé válik, hogy mennyire tudod frissen tartani a srácokat. Ez persze igaz a támadó falemberekre is… láthattuk Nick Perry példáját. A baloldali tackle-jük a liga egyik legjobbja, Nick viszont frissen állt be, és nagyon szép munkát végzett, több QB-hitet és sacket is szerzett róla.” – mondta Capers.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful