Packers Hungary Club

Divisional Round – Beharangozó

Green Bay Packers - Arizona Cardinals
2015.01.17., 2:30, University of Pheonix Stadium, Glendale

arizona

Elérkezett a nagy visszavágó ideje, a rájátszás divíziókörében revansot vehet a csapat a 16. heti nagyon csúnya zakóért. Akkor a Cardinals 38-8-re lépte le a Packerst, főleg annak köszönhetően, hogy az egész mérkőzésen dominálták a line of scrimmage területét. A szezon legnagyobb verését kapta a csapat akkor, de ez most egy másik kávéház, ez már a rájátszás, bár a nagy arányú vereség miatt szinte nincs szakértő, aki a Green Bay győzelmét prognosztizálná, nem eszik olyan forrón azt a kását.

2010 óta egy év kivételével (2013) minden évben eljutott a csapat a rájátszás divízió köréig, amióta McCarthy a vezetőedző 3-2-es mérleget ért el a Packers a rájátszás ezen szakaszában. A playoff rutin tehát megvan, ami nem mondható el a Cardinalsról. A jelenleg versenyben lévő kezdőirányítók közül egyedül Carson Palmer nem nyert még mérkőzést a playoffban és 2009 óta nem is volt kezdő a rájátszásban. Abban az évben a Bengals színeiben kapott ki a Jets ellen, 36 passzából 18 volt sikeres, 146 yardot és 1-1 TD és INT-et ért el. Nem túl acélos számok ezek.

Vendégségben

Az előző héten a Packers történelmének 11. győzelmét aratta a rájátszásban vendégcsapatként. Ez az NFL történetének legtöbb vendég győzelme a playoffban!

Ennek ellenére pillanatnyilag toronymagas favorit a Cardinals, köszönhetően főleg az alapszakaszban aratott győzelmének. Nem túl sűrűn fordul elő, hogy 30 vagy annál nagyobb pontkülönbségű vereséget követően a rájátszásban visszavágóra legyen lehetőség. Az elmúlt 20 évben mindössze négy ilyen mérkőzés volt, ez lesz az ötödik.

ÉvCsapatokAlapszakaszRájátszás
2006Bears - Seahawks37-627-24
2009Jets - Bengals37-024-14
2010Patriots - Jets45-321-28
2015Seahawks - Vikings38-710-9
2015Cardinals - Packers38-8???

Mint látható, csak a New York Jets együttesének jött össze ez a bravúr, a másik három alkalommal az alapszakaszban is diadalmaskodó csapat nyert. Tehát ez 3-1-es mérleget jelent, ha ehhez még hozzávesszük, hogy a Cardinals történelme során még egyszer sem vesztett mérkőzést a rájátszásban hazai pályán (4-0) és Bruce Arians, az Arizona vezetőedzője sem kapott még ki a Packerstől (2-0) nem tűnik túl fényesnek a helyzet.

NFL: Green Bay Packers at Arizona Cardinals

Sérülések terén sem állunk valami jól és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Jelenleg 12 játékos szerepel a heti injury reporton, ebből 8 kezdőjátékos, a szezon folyamán a Vikings ellen volt a leghosszabb lista, akkor 18-an szerepeltek rajta. McCarthy ezt figyelembe véve (no meg a rövid hetet, hiszen most szombati játéknap lesz) az előzetes tervek ellenére nem iktatott be extra edzésnapot a csapatnak. Ami még változás lesz az előző mérkőzéshez képest, hogy most nem lesz edzés Arizonában. A legnagyobb hiányzó Davante Adams lesz, aki ezen a héten egy edzésen sem tudott részt venni, és sanszosan a mérkőzést is ki fogja hagyni. Sam Shields limitáltan edzett, McCarthy nagyon pozitívan értékelte a munkáját, de rá még vár egy vizsgálat, hogy az orvosok is zöld utat adjanak neki az agyrázkódását követően.

Akkor még is miben bízhatunk ezen a mérkőzésen? Először is az OL-ben! Az előző mérkőzésen sikerült egy életképes ötöst a pályára küldeni azzal, hogy a hiányzó Bakhtiari helyére Tretter kerül és nem Barclay vagy Sitton. Ami még ennél is jobb hír, hogy egyelőre úgy néz ki, ezen a mérkőzésen végre a teljes kezdő pályaképes lesz. Legutóbb november 22-én volt erre példa, akkor a Vikings ellen talán a legjobb játékát hozta a csapat a szezon folyamán. Bakhtiari eddig mindkét edzésnapon részt vett, szerdán limitáltan edzett, csütörtökön már nagyobb terhelést kapott és eddig biztatóak a jelek.

cards

A támadófal hibátlan játékra nagyobb szükség lesz, mint valaha, a Cards igen agresszív védelemmel rendelkezik, mint említettem az előző mérkőzésen totális hülyét csináltak a Packers támadófalából az agresszív blitzekkel. Gyakorlatilag ezzel nyerte meg a mérkőzést a Cardinals, nyolcszor sackelték Rodgerst, háromszor kiverték a kezéből a labdát, amiből kettőt egészen TD-ig vittek vissza. Ezt most egyszerűen nem engedhetjük meg, muszáj megvédeni Rodgerst! A legnehezebb dolga a falból Josh Sittonnak lesz a mérkőzésen, vele szemben az a Calais Campbell fog állni, aki eddig 46-szor helyezte nyomás alá az ellenfél irányítóit, ez a harmadik legtöbb a posztján. Sitton ebben a szezonban 3 sacket engedélyezett és 12-szer helyezte nyomás alá Rodgerst az általa blokkolt DL játékos. A PFF értékelése alapján a guardok között a legjobb passz blokk mutatóval bír, nagy csata lesz az övék!

Amennyiben ezt a feladatot abszolválja a fal és megvédik Rodgerst máris ott a második kihívás: yardokat kell szerezni! Az előző derbin kemény 178 yardot sikerült előre haladni, ami szánalmasan kevés. Eddie Lacy bár kerek 5 yardot átlagolt futásokból, csak 12-szer kapta a kezébe a labdát. Erre a mérkőzésre kulcsfontosságú lesz, hogy felpörögjön. A Cards védelme futásokkal sebezhető, a kezdő középső linebackerük, Kevin Minter az egyik legrosszabb ILB futások ellen az egész ligában. Ha Lacy már a mérkőzés elején elkapja a fonalat és veszélyes lesz a földön, akkor a Cards secondaryből muszáj lesz, hogy valaki folyamatosan fellépjen, ez pedig megágyazhat majd Rodgersnek és a play action játékoknak.

GLENDALE, AZ - DECEMBER 27: Quarterback Carson Palmer #3 of the Arizona Cardinals scrambles with the football during the NFL game against the Green Bay Packers at the University of Phoenix Stadium on December 27, 2015 in Glendale, Arizona. The Cardinals defeated the Packers 38-8. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Duplán fontos lesz, hogy a földön eredményesen haladjon majd a csapat, hiszen ha Adams nem tudja vállalni a játékot, akkor Jones és Cobb mellett csak a szinte még szűz Abbrederis és Janis lesz bevethető. A Cardinals passz elleni védekezése pedig van olyan jó, hogy nagyon megnehezítse a passzjátékokat.

Rodgers éberségére is nagy szükség lesz, a szabadjátékok mestere eddig 15 alkalommal harcolt ki defensive 12 On-field büntetést, a Cardinals pedig ligaelső volt ebben a szabálytalanságban. Rodgers 3 TD passzt osztott ki ilyen szabadjátékok alatt, a liga összes többi csapata összesen egyet.

A védelemből az előző héten parádézó pass rushnak lesz nagy szerepe. A Cards OL nem remekel pass protectionben, egyedül a kezdő vakoldali tackle-jük nyújt elfogadhatót ezen a téren, a teljes egység a harmadik legrosszabb értékeléssel bír a PFF adatai alapján. A teljes alapszakaszban 214-szer engedték nyomás alá helyezni Palmert, ami mérkőzésenként 13 ilyen playt jelent. Ha ügyesen keveri a kártyákat Dom Capers, akkor a mérkőzés végére is marad majd friss passzsiettető játékosa, akit érdemben küldhet majd a fáradó Cards OL ellen, ahogy azt tette egy héttel ezelőtt.

A Casey Hayward - Larry Fitzgerald páros vívhat még nagy csatát. Fitzgerald másodvirágzását éli, miután a snapek több mint 50%-ban immár slot receiverként áll fel, 109 elkapásból 1215 yardot és 9 TD-t ért el. Hayward viszont az egyik legjobb cornerünk idén, az általa őrzött elkapók csupán minden 10. route running alatt jegyeznek egy elkapást. Alapvetően a secondaryt nem kell majd félteni, Shields játéka ugyan még kérdéses, de ha ilyen játékokat mutatnak be, mint az előző összecsapáson, nagy bajban nem lehetünk:

 

Érdekes statisztikák

  • Négy olyan együttes van a liga történelmében, aki az alapszakaszban elszenvedett 30 vagy annál nagyobb pontos vereséget követően megnyerték a Super Bowlt (1976 Raiders, 1994 49ers, 2003 Patriots, 2012 Ravens). Vagy a Cardinals vagy a Packers biztosan főcsoportdöntőbe fog jutni, és mindkét csapatnak van ilyen arányú veresége idén.
  • 2006 óta a Green Bay ligaelső az idegenbeli rájátszás mérkőzéseken átlagolt 31,9 ponttal.
  • A Redskins ellen Eddie Lacy és James Starks is 45+ yardot és TD-t szerzett a földön. Legutóbb Packers RB duó az első Super Bowlon tudta ezt megcsinálni (Jim Taylor és Elijah Pitts).
  • A legelső Packers - Cardinals mérkőzést 1921 november 20-án játszották, 3-3-as döntetlennel ért véget.
  • 1960-ig a Cardinals is chicagói franchise volt, innen St Louisba, majd 1988-ben Arizonába költöztek. De csupán 1994 óta hívják őket Arizona Cardinalsnak.
  • Sam Shield és Calais Campbell csapattársak voltak a Miami egyetemen.
  • A jelenlegi keretből mindössze két játékosnak van kapcsolata Arizona állammal: Brett Hundley itt született és Damariuos Randall ide járt egyetemre.

Összegzés

A fogadóirodáknál 7 pontos favorit a Cardinals, a szakértők és elemzők egyöntetűen Arizona győzelmet várnak. Ez akár még a malmunkra is hajthatja a vizet, Aaron Rodgers elmondta, hogy semmilyen nyomás nincs a csapaton, ellenben ilyen elvárások nagy terhet raknak a Cardinalsra. Nem lehetetlen megnyerni ezt a mérkőzést, tökéletes játékra van szükség minden aspektusból. Ha győzünk, az a forduló legnagyobb meglepetése lenne és egyértelmű SB aspiránssá léptetné elő a Green Bayt, amennyiben kikapunk, akkor sem lehet szégyenre okunk. Egy ilyen hektikus szezont követően is a legjobb nyolcba jutott a csapat, ez mindenképp megsüvegelendő. De bízzunk az előbbiben, és szurkoljuk ki azt a győzelmet! Go Pack Go! 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful