Packers Hungary Club

Divisional Round – Értékelő

Green Bay Packers - Arizona Cardinals
20 - 26 (OT)

finalstats

Nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzést követően. Tökéletesen illő lezárása volt egy hektikus, igazi hullámvasút szezonnak. Egy mérkőzésben megkaptunk mindent amiről nem csak a Green Bay, hanem az egész liga szezonja szólt. Brutális, öldöklő csata a pályán, hihetetlen megmozdulások, bírói hibák, drámai sérülések, hatalmas szerencsék, hihetetlen comeback, abszurd és röhejes jelenetek, volt itt minden.

Először is szeretnék hangot adni mérhetetlen büszkeségemnek, amit még a vereség ténye sem tud beárnyékolni. Büszke vagyok a csapatra, hogy idáig eljutottak minden nehézség ellenére, büszke vagyok, hogy a három héttel ezelőtti kiütés után is az utolsó utáni pillanatig partiban voltak az NFC egyik legerősebb csapata ellen. Büszke vagyok rájuk, kiálltak, küzdöttek és olyan jelenetekkel tettek boldoggá, amit az életben nem felejtek el.

Statisztikák

A. Rodgers: 24/44, 261 yard, 2 TD, INT
E. Lacy: 12 car, 89 yard
J. Janis: 7 rec, 145 yard, 2 TD
H. Clinton-Dix: 4 tckl, 2 PD, INT
C. Matthews: 6 tckl, 1 TFL

Bátran ki merem jelenteni, így ki lehet kapni! Nincs bennem az a keserű csalódottság, mint a tavalyi NFC döntő után. A körülmények ellenére az idei szezon legjobb játékát tette le a Packers a gyepre, főleg a védelem és a támadófal. Három hét alatt leradíroztak a statisztikákból 30 pontos előnyt és 8 sacket, kijöttek a pályára és a lelküket is ott hagyták.

Filozofálhatunk azon, hogy mi lett volna, ha Abbrederisre bedobják a jogos DPI-t, ha Cobb nem sérül meg rögtön az elején egy hihetetlen, bár felesleges elkapást követően. Mi lett volna, ha egy játékvezetőnek nem jelent megoldhatatlan feladatot egy pénzérme feldobása, ha Fortuna istennő kicsit jobban a csapat mögé áll. Teljesen felesleges ezen rugózni, ha megfeszülünk se lesz máshogy.

div

Nézzük inkább a dolog jó oldalát. Van egy olyan csapatunk, akit már a 10. héten eltemetett mindenki, aki mindkét rájátszás mérkőzésén úgy lépett pályára idegenben, hogy a másik csapatot tartották esélyesnek, ennek ellenére nem törtek össze és becsülettel harcoltak. Példátlan sérüléshullám sújtotta a csapatot a szezon közben, alig volt olyan hét a bye weeket követően, amikor ne lett volna minimum 10 ember a heti injury reporton, hol a secondaryben, hol a támadófalban, hol az elkapók között, de mindig volt legalább egy olyan kulcsjátékos, aki a pálya széléről figyelte az eseményeket. Tudom, tudom, más csapatoknak is vannak sérültjei, nem lehet erre fogni, nem is teszem. Ez csak egy csepp az egészben, ami rendesen befolyásolta a szezonunkat.

Ez a mérkőzés is drámaian kezdődött ebből a szempontból. Randall Cobb és Micah Hyde is kiesett, nyilvánvalóan előbbi jelentett hatalmas érvágást. Három negyedre maradt három elkapója a csapatnak: James Jones, akit az egész mérkőzésen leszedtek a pályáról (konkrétan elkapása se volt), Jared Abbrederis, aki az alapszakaszban kemény 128 snapet töltött a pályán és Jeff Janis, aki inkább a speciális egységben vitézkedett, nem a támadók között.

Ez így nem hangzik valami fényesen, ha egy divíziókörös rájátszás mérkőzésen nem hogy első számú elkapónk, de második is csak nagy jóindulattal van, az az álmos könyvek sem szerint semmi jót. Természetesen nem akarom sem Abby sem Janis képességeit degradálni, mert mindkét fiatal nagyon tehetséges játékos, de egy ilyen mérkőzésre ez sajnos kevés, ide kell a rutin is. Az pedig egyiküknél sincs meg. Ez főleg Abbrederisnél volt tetten érhető, 12-szer vette célba ARod, ebből 4-et tudott összesen 55 yardra váltani. Természetesen a maradék 8 sem csak az ő hibája, de legalább 3 tükörsima dropja volt, ami a rájátszás ezen szakaszában nem fér bele.

Jeff Janis sem volt sokkal kompetensebb a mérkőzés alatt, az ő számait az utolsó drive-ban bemutatott két parádés elkapás húzta fel. Gyakorlatilag két hail mary passzt lehúzott egymás után, ami megsüvegelendő dolog. Először egy 60 majd egy 41 yardos elkapással tornázta 100 yard fölé a számait, ami végül 145 yardnál és 2 TD-nél állt meg. Ez kettő tényleg hihetetlen elkapás volt, de előtte az egész mérkőzésen volt 5 elkapása 44 yardért, ami nem túl sok 58 perc játék alatt, úgy, hogy gyakorlatilag végig pályán volt a passzjátékok során.

A várakozások ellenére Eddie Lacy sem villogott nagyon, nem sikerült stabil futójátékkal kisegíteni a passzjátékokat. Volt egy irtózatos nagy futása, 61 yardos nyargalással alapozott meg az első TD-nek, amivel simán megduplázta idei leghosszabb futását. Ebben a drive-ban 75 yardot futott, viszont az egész mérkőzésen további 10 próbálkozásból csupán 1,4 yardot átlagolt, ez nagyon kevés. Az offseason egyik legnagyobb feladata lesz ezt a hektikus futójátékot rendbe tenni.

A támadófal legalább hosszú idő után végre megint rendben volt, nyoma sem maradt a három héttel ezelőtti mutatványnak. Bakhtiari visszatért a baloldalra és tette a dolgát rendesen, az 1 sack meg 2 QB-hit bőven elfogadható, rajtuk nem múlt a támadások sikeressége.

Ha a támadók nem is muzsikáltak tökéletesen ezen a mérkőzésen sem, a védelem a szezon egyik legjobbját nyújtotta. A visszatérő Sam Shields hatalmas löketet adott a secondarynek. Bár a második drive-ban nagy nehezen elvergődtek az end zone-ig Palmerék, a védelem tökéletes játékot mutatott és a félidőben mindössze 75 támadó yard szerepelt az alapszakasz legtermelékenyebb támadósorának neve mellett. Shieldsre a mérkőzésen 10-szer dobott Palmer, abból 3 lett elkapás összesen 37 yardért, volt két gyönyörű leütött passza és sajnos egy sima interceptiont is eldropolt.

Félidő után viszont változott kicsit a játék képe, és hiába szerzett a védelem két labdát is (Randall, Clinton-Dix), abból csak az egyiket sikerült TD-vel megbüntetni. A támadóink nem sokat töltöttek a pályán: a végjátékig a Cardinals két hosszú drive-ot is tudott vezetni (az egyik több mint 7 perces volt), a második félidőben majd' 20 percig birtokolták a labdát. A védelem pedig nem bírta a tempót, szép lassan elfáradtak, mind fejben, mind fizikailag.

Ezért nem lehet rájuk haragudni, mert tényleg mindent megtettek azért, hogy ez a mérkőzés sikerrel végződjön. Az első félidőben minimálisan használták Fitzgeraldot, a másodikban viszont varázsolt a veterán elkapó, amire nem volt válasza a Packersnek. Többször maradt bántóan üresen, amit a leendő Hall of Famer játékos nem hagyott büntetlenül. A hosszabbításban bemutatott elkapásánál is hosszú yardokra volt tőle a legközelebbi védő.

Itt azért tegyünk tisztába valamit, mert a közhiedelemmel ellentétben nem volt 6-7-8 emberes pass rush a védelemtől. A 3 DL játékos mellett a két ILB lépett fel az irányító ellen, a két OLB visszalépett coverage-be. A problémát az adta, hogy amíg Peppers és Randall zónázott, addig a többiek embereztek és ez okozta a rést a pajzson, aminek következtében Fitzgerald egyedül maradt. Az már sosem fog kiderülni kik csinálták jól és kik értették félre a védekezési sémát, de az, hogy a fele védő zónázott a fele emberezett az semmi esetre sem nevezhető ideálisnak.

Beszélnünk kell még a szerencséről mint olyanról, jelesül, hogy a Cardinalsnak mekkora mázlija volt, mikor a felpattanó labda pont Floyd kezébe pattant. Valóban, ez hihetetlenül szerencsés megmozdulás volt, de erre nem lehet fogni a vereséget. Az utolsó Packers drive-ban legalább ekkora, ha nem még nagyobb mák volt a két feldobott labda. Szóval én ezt a részét egálnak érzem a mérkőzésnek, felesleges ezen pörögni.

Összegzés

Összességében nem okoztak azért csalódást a srácok, a támadók lehettek volna produktívabbak is, de így, hogy Cobb is kiesett, az felért egy lábon lövéssel. Becsülettel kiálltak, küzdöttek, de most a Cardinalsnak jött ki a lépés. Nincs okunk szégyenkezni! Jövőre felépülnek a sérültek, visszatér Nelson, Montgomery, Quarless, remélhetőleg a szezont is jobban megússzuk ilyen téren mint idén és akkor kétség se legyen afelől, hogy simán SB aspiráns csapatként vágunk neki a 2016-os megmérettetésnek.

thanks

Köszönjük mindenkinek az egész éves támogatást, megosztásokat, kommenteket, like-okat. Természetesen a holtszezonban sem állunk le és továbbra is beszámolunk mindenről, ami a csapat háza táján történik. Rendületlenül: Go Pack Go!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful