Packers Hungary Club

Free Agency 2016

Véget ért a 2015-ös szezon, a rájátszásból kiestünk, itt az idő kicsit előretekinteni milyen szabadügynök játékosaink vannak, közülük kiket érdemes, esetleg nem érdemes megtartani, valamint kik azok a szerződéssel ugyan rendelkező játékos, akik nem várhatják nyugodtan a nyári felkészülést.

(Ha esetleg csak most ismerkedsz a sporttal és nem igazán tudod hova tenni ezt a szabadügynökös dolgot, akkor ide kattintva olvashatsz róla bővebben)

Kezdjük az első és legfontosabb dologgal, az idei offseason egyik legfontosabb feladatát már abszolválta Ted Thompson: Mike Daniels megkapta a jól megérdemelt szerződés-hosszabbítását. A kiváló defensive end egy 4 éves, 41 milliós szerződést kapott, amivel a liga 5. legjobban fizetett 3-4-es endje lett.

2016-ra egyelőre még nem tudjuk a fizetési sapka mennyivel fog nőni, de a szakértők egyöntetűen minimum 150 milliós határértékkel kalkulálnak, ezért most is ezt fogjuk figyelembe venni. Ennek értelmében, ha minden jelenlegi szerződés érvényben marad, 21,876,280 dollárból gazdálkodhat a csapat. Viszonyítási alapként ez egy erős középmezőnybe elég a ligában, a két végletet a Saints és a Jaguars csapata adja. Míg előbbi jelenleg mínusz 7,9 millióval áll, addig utóbbi 76 millió szabad hellyel gazdálkodhat.

Lássuk akkor azokat a játékosokat, akinek idén lejár a szerződése, zárójelben azt az összeget tüntetem fel, ami az előző szerződésének éves átlaga volt.

Mike Neal (4,000,000$) és Nick Perry (1,874,813$), OLB

mikeneal

Mike Neal 2014-ben kapott egy két éves, 8 milliós szerződést, miután a 2013-as szezonban egész szépen teljesített. Akkor 5 sacket, egy INT-et és egy kierőszakolt fumble-t jegyzett 47 tackle mellett. Azóta viszont két teljes szezonban 69 tackle, 8,5 sack és egy kierőszakolt fumble került a neve mellé. Idén lesz 29 éves és nagy tartalék már nincs a játékában. Annyi egészen biztosan nincs, hogy évi 4 millió dollárt megérjen a csapatnak. A PFF értékelési alapján 50 pont alatti overall grade volt a jutalma idén, ami durván azt jelenti, hogy egy cserejátékos cseréje talán lehetne. Azért ezt erős túlzás kijelenteni, mert volt egy-két nagyon szép mérkőzést befolyásoló megmozdulása, úgymond a legjobbkor villant legtöbbször. Viszont pár villanásért nem fizetünk egy játékosnak 4 millió dollárt egy évre.

Az OLB poszt amúgy is kérdéses dolog most a csapatnál. Egyrészt ha minden jól megy Matthews teljes állásban visszakerülhet majd oda, másrészt viszont Julius Peppers nem biztos, hogy nálunk folytatja (erről később). A szakértők is magas picket várnak ide a csapattól az esedékes drafton, amiben bőven van ráció. Az ő jövőjét nagyban fogja befolyásolni, hogy mi lesz a már említett Peppers sorsa, valamint a szintén FA Nick Perry mit tud magának kialkudni. Az viszont egészen biztos, hogy ha lesz lehetősége a csapatnál maradni, akkor jócskán le kell adnia az igényeiből.

nickperry

Nick Perry egy jóval olcsóbb opció, ő egy 4 éves 7,5 milliós kontraktusnak ért a végére, ami még az újonc szerződése volt. A 2012-es draft első körében került a csapathoz és igazán sose sikerült olyan szinten játszania, ahogy azt egy első körös játékostól elvárja az ember. Nála a legnagyobb hátráltató tényező a sorozatos sérülései, a lehetséges 64 alapszakasz mérkőzésből a négy év alatt 46-on tudta vállalni a játékot. Akkor is többnyire csak rotációs játékos volt, idén például kevesebb, mint feleannyi snapet játszott, mint Neal. Karrierje alatt 12,5 sacket tud felmutatni, ami egy passzsiettető játékostól nem túl izmos teljesítmény.

Meglepő lenne, ha Thompson mindkét játékost megtartaná, igazság szerint az se lenne meglepő, ha mindketten útilaput kapnának. De a realitáshoz egy olyan forgatókönyv áll közelebb, ahol a fiatalabb Perry marad a csapatban egy rövidtávú ösztönző szerződéssel. Benne lehet még tartalék, ha egészséges tud maradni és folyamatos játékidőt tud magának kiharcolni.

BJ Raji (2,750,000$) és Letroy Guion (2,750,000$), DT

bjraji

A védelem két pufifánkja is szabadügynök lesz. Majdnem egyidősek, közel egyformán is teljesítettek idén, Guion 381 míg Raji 510 snapet kapott a védelemben. Raji a szezont hatalmas hévvel kezdte meg és egészen magas szinten játszott, de a szezon végére szépen beleszürkült a védelembe. Guion pont fordítva, ő nehezebben, lassabban kezdett, de a hajrát rendesen megnyomta.

Az ő helyzetük elég komplikált. Egyrészt ezen a poszton nem lehet egy mérkőzést végignyomni 100%-os bedobással, mert ember nincs a földön aki bírná. Másrészt a 3-4-es DT az egyik legolcsóbb posztja a védelemnek, a két legjobban fizetett 3-4-es DT a tavaly új szerződést kapó Wilfork és Knighton, mindketten évi 4,5 millió dollárért írtak alá. Hozzáteszem egyik sem váltotta meg a világot.

A jelenlegi helyzet alapján 5,5 millió dollárért van két közepesen teljesítő nose tackle a csapatban. Ez akár még pozitívum is lehet, ugyanis erre a posztra nagyon nehéz konzisztensen magas szinten játszani tudó embert szerezni. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy egyikük marad, míg a másiknak megköszönjük az eddigi munkáját. Így egy érkező fiatal játékosnak lesz kitől tanulnia. Ha nagyon választani kéne, akkor BJ Raji maradása tűnik valószínűbbnek. Egyrészt saját nevelésű játékos, másrészt benne azért ott lapul a szörnyeteg, akkor is ha évek óta rejtegeti.

Mason Crosby (2,450,000$), K

masoncrosby

Gyakorlatilag semmi nem szól az ellen, hogy miért ne hosszabbíthatnánk Crosbyval. Manapság egy stabilan teljesítő rúgó aranyat ér, Crosby pedig az. Az alapszakaszban 28-ból 24-et berúgott, a négy hibája mind 40+ yardról született, az extra pontokat pedig hiba nélkül értékesítette. Ezzel a fizetéssel nem fér be a 10 legjobban fizetett rúgójátékos közé, szóval egy remek ár-érték arányt képvisel, akkor is, ha többet sikerül kialkudnia. Idén lesz 32 éves, ami egy rúgónál abszolút nem akadály, szinte biztos, hogy meg fogjuk tartani.

Casey Hayward (827,478$), CB

casey-hayward-09082013

A 2012-es draft második körében érkezett hozzánk a fiatal corner, és újonc szerződése most járt le. Remek évet tudhat maga mögött, a legtöbb játékidőt töltötte a cornerek közül a pályán és remekül is játszott. Tökéletes szezont futott, így kell ezt közvetlenül az első nagy szerződés megkötése előtt. Furcsa paradoxon ez, mert most pont ennek köszönheti, hogy nem lesz maradása a csapatnál. A tavalyi holtszezonban rettenetesen megszaladtak a CB fizetések, gondoljunk csak arra, hogy Tramon Williams és Davon House is 6 milliós éves átlag felett írt alá. Ráadásul idén lesz szabadügynök a Panthers sztárcornerje, Josh Norman, aki rendesen fel fogja húzni megint a poszt fizetéseit. Haywardnak a teljesítménye alapján minimum egy évi 8 milliós fizetés simán kinéz, ennyit pedig nem fog Thompson adni neki. Ott van Sam Shields, aki éves átlagban 9,75 milliót kap, valamint tavalyi két első körös CB pick is. Egyszerűen luxus lenne kifizetni Haywardot, ezért akármilyen jó játékos is, sanszosan távozni fog.

Sean Richardson (2,550,000$) és Chris Banjo (585,000$), S

34927909-MJS_packers29_65_of_hoffman.jpg_packers29.jpg

Kettejük között a legnagyobb különbség, hogy míg Richardson UFA (tehát korlátlan státuszú), addig Banjo ERFA (exkluzív jogú) szabadügynök. Ez annyit tesz, hogy előbbi akárkivel tárgyalhat, utóbbi pedig csak a Packersszel. További hatalmas különbség, hogy Richardson egy nagyon csúnya nyaksérülés miatt IR listára került, ami könnyen az egész karrierjének is véget vethet. Tavaly az Oakland Raiders jelentkezett be a fiatal safetyért és ajánlották neki ezt a szerződést, Ted Thompson viszont élt a matchelési jogával és itt tartotta Richardsont. Idén valószínűleg ez nem lesz így, és szabadon mehet amerre lát, sajnos ez a 2,5 millió dollár az ablakon kidobott pénznek bizonyult.

Chris Banjo viszont egész évben vitézkedett, igaz többnyire csak a speciális egységben, de ott 13 tackle-t csinált, ami Jeff Janisszel holtversenyben legtöbb a csapatban. Ő valószínűleg kap majd egy nem túl magas szerződést a továbbiakra is.

Andrew Quarless (1,500,000$) és Justin Perillo (510.000$), TE

perillo

Tight end poszton nagyon nem vagyunk eleresztve ezért nem lenne meglepő, ha mindkét játékos kapna ajánlatot. Quarless a szezon legnagyobb részét kihagyta sérülés miatt, de Richard Rodgers mellett gyakorlatilag az egyetlen épkézláb TE a csapatban. Az a 1,5 millió dollár egyáltalán nem nagy összeg a posztján, közel hasonló éves átlagban nyugodtan reménykedhet.

Perillo – akár csak Banjo – szintén ERFA státuszú, így ő is csak a csapattal tárgyalhat első körben. Karrierje során először jegyzett elkapást idén, 11 elkapásból 102 yardot és egy TD-t csinált. Tette ezt úgy, hogy mindössze 78 passzjáték alatt volt a pályán. Az ő jövője nagyban függ majd a drafttól is, de a gyakorlócsapatban biztos kap majd egy helyet.

James Starks (1,625,000$), RB

jamesstarks

Starks helyzete is igen furcsa. A lassan 30 éves running back élete legjobb szezonját futotta, persze ehhez kellett Lacy látványos visszaesése is. A közhiedelemmel ellentétben senki ne számítson arra, hogy nem Eddie Lacyvel tervez a továbbiakban McCarthy. Starksnak ez az utolsó utáni esélye, hogy valahol kiharcoljon magának egy kezdő pozíciót, és erre remek esélye van egy ilyen jó szezon után. Nemrég azt nyilatkozta, hogy természetesen ez minden vágya, én nagyon kívánom, hogy sikerüljön neki. Van még benne 2-3 jó év, ha kap ajánlatot máshonnan, akkor valószínűleg el fog menni. Persze ez függ attól is, a vezetőség mennyire bízik Crockettben, de mondjuk olyan 70%-ra tippelem Starks távozását. Amennyiben elmegy, akkor egy 4-5. körös újonc érkezése várható (esetleg undrafted), akivel Crockett majd hajtja Lacyt.

James Jones (870,000$), WR

Nem lennék az idei offseasonben James Jones. WR-ből Dunát lehet rekeszteni a csapatnál, ember legyen a talpán, aki ebből kiválasztja azt az 5-6 játékost, akivel jövőre nekivágunk a szezonnak. Nelson, Cobb, Adams, Montgomery, Janis, Abbrederis, Jones mindenkinek nem jut majd hely. Az áldozat pedig sanszosan Jones lesz, akkor is, ha sokan a szezon messiásaként tekintenek rá. Hálátlan dolog ez, de a fiataloké a jövő, nem egy – az Oaklandtől is elküldött – veteráné. Nem a pénzről szól ez a dolog, hiszen ez a minimum amit kap, nem egy olyan összeg, amit ne lehetne kifizetni. Egyszerűen az 53 fő az 53 fő és ha megfeszülünk se lesz több, ebbe pedig 7 WR nem fér bele. Igen tudom, de hát a sérülések, meg különben is ha ő nincs akkor… Sajnos ez nem így működik, nem lehet azért 7 elkapót vinni az alapszakaszba, hogy mi lesz, ha valaki megsérül. Szép volt, köszönjük, de én nem látom milyen úton-módon tudnánk bepasszírozni a végső rosterre…

John Kuhn (895,000$), FB

johnkuhn

Az ő helyzete sem egyszerűbb Jonesénál, évek óta egy-egy évre kap csak szerződést, egyre kevesebb összegért, gyakorlatilag már a veterán-minimumot kapja. A Tábornok igazi hős a Lambeau Fielden, de egyszer minden korszak véget ér, és ehhez évről-évre közelebb vagyunk. A kétszeres Super Bowl győztes, négyszeres Pro Bowler kiválóság idén lesz 34 éves, ott van a nyakán az utánpótlás Ripkowski személyében, ráadásul idén nem is teljesített valami jól. Két fullbacket tartani a csapatban a luxus netovábbja, Ripkowskinak volt egy éve elsajátítani a poszt fortélyait, nagy blama lenne, ha már idén nem tudná kitúrni Kuhnt a kezdőből. (Róla ITT találtok egy remek cikket)

Lehetséges cutok

Ők lesznek idén a legfontosabb szabadügynök játékosaink, viszont van még két apróság, amiről beszélni kell. Az egyik Julius Peppers, aki már pedzegette: az sem biztos, hogy jövőre játszani szeretne. Amennyiben visszavonul, akkor nem lesz kérdés, de ha a folytatás mellett dönt, akkor sem biztos, hogy nem lesz kivágva. Jövőre 10,5 milliót foglalna el a fizetési sapkából, kivágása esetén viszont plusz 8 millió szabad helyet lehetne felszabadítani, ami nem kevés pénz. Nála ez egyelőre megjósolhatatlan mi fog történni, de akárhogy is lesz, senki ne lepődjön majd meg.

A másik hasonló helyzetben lévő játékos Tim Masthay. Statisztikák alapján nem zárt rossz szezont, de ezt nagyrészt annak köszönheti, hogy a punt coverage csapat kiemelkedően teljesített idén, konkrétan a legjobbak voltak az egész ligában. Senkit se kell emlékeztetnem arra, hogy alig volt olyan mérkőzés, mikor nem mutatott be olyan puntot, aminél fennakadt a szemünk. Akár csak Peppersnek, neki is van még egy éve a szerződéséből, ám ha idő előtt megköszönik a munkáját, akkor 1,3 millió dollár szabadulna fel, ami egész szép summa a 25 yardos puntokat elnézve.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful