Packers Hungary Club

Sérülések alakulása

NFL: Preseason-Green Bay Packers at Pittsburgh Steelers

Hajlamosak vagyunk minden évben ördögöt kiáltani a sérülésekkel kapcsolatban, jelesül minden évben extrém mértékben sújtja a csapatot a sérülések mértéke. Nos a helyzet viszont az, hogy 2011 óta nem került ilyen kevés játékos IR listára mint idén. Ebben a szezonban 7 játékos szenvedett olyan sérülést, ami miatt IR listára került (Sam Barrington, Josh Boyd, Brett Goode, Jordy Nelson, Sean Richardson, Ty Montgomery és Andrew Quarless). Ráadásul közülük Quarless a szezon legvégére visszatérhetett.

A 2010-es legendás sérüléshullám 15 főt szedett a szezon folyamán, azóta így alakult az IR lista mérete:

  • 2010 – 15 fő
  • 2011 – 6 fő
  • 2012 – 8 fő
  • 2013 – 15 fő
  • 2014 – 10 fő
  • 2015 – 7 fő

A problémát nem is a teljesen szezonra kieső játékosok száma jelenti, hanem az, hogy hétről-hétre féloldalas injury reportokat adott ki a csapat. Ezen a listán a csapatok azokat a sérüléseket tüntetik fel, amik nem járnak a teljes szezon feladásával az adott játékos számára, de mindenképpen befolyásolja a teljesítményét. Legyen szó agyrázkódásról, bokaficamról, bármiről. Nálunk átlagosan(!) hetente 11 játékos szerepelt ezen a listán, már a harmadik héten átlépte ez a szám a 10-et és a teljes szezonban mindössze 5 mérkőzésen szerepelt kevesebb mint 10 fő rajta. A csúcsot 10. játékhéten érte el, akkor három egymást követő mérkőzésen is 15+ fő szerepelt rajta.

Ez már csak azért is baj, mert hiába nem kell egy játékosnak feladni a szezonját egy sérülés miatt, de az, hogy például TJ Lang a szezon utolsó negyedében már úgy lépett pályára hétről-hétre, hogy biztosan tudni lehetett műtét vár a sérült vállára, egészen biztosan nem segítette a játékban. Bakhtiari mikor visszatért az utolsó, divíziókörös mérkőzésre, 5 szalag volt sérült a bokájában, abból 3 szakadt volt, mégis vállalta a játékot. Azt pedig mondanom se kell, hogy ilyen kórelőzményekkel persze, hogy nem tudnak maximálisan teljesíteni a pályán.

Az a baj ezekkel a sérülésekkel, hogy maximálisan visszaszorítani lehetetlen őket. A trénerek annyit tehetnek, hogy a lehetőségekhez képest a legjobban felkészítik a játékosokat annak érdekében, hogy minimalizálják a sérüléseket. De hiába minden igyekezet, ha Nelson úgy esik ki az egész szezonra, hogy hozzá se értek a pályán mikor lesérült, ha Sam Shields akkora ütést kap amitől agyrázkódás miatt mérkőzéseket kell kihagynia. Sajnos ezeket nem lehet kivédeni.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful