Packers Hungary Club

Wild Card Round – Beharangozó

Green Bay Packers - Washington Redskins
2016.01.10., 22:40, FedEx Field, Washington

polead

Ezen a héten megkezdődik az igazi futball, innentől kezdve nincs mentség, nincs javítási lehetőség, nincs "majd a jövő héten". Aki győz az tovább megy, aki nem, az mehet haza és készülhet a következő szezonra. Összesen 12 csapat jutott be a rájátszásba, főcsoportonként 6 (négy csoportgyőztes + további két legjobb mérlegű), a többi 20 együttes maximum a tévében követheti a további mérkőzéseket. Szombaton a két AFC-s találkozó kerül megrendezésre, vasárnap pedig a két NFC-s.

A Green Bay Packers az 5. kiemelést szerezte meg miután a csoport élén a Minnesota Vikings végzett, így a 4. kiemelt Redskins otthonába látogatunk az első héten. Érdekesség, ismerve az eredményeket, ha az utolsó két mérkőzésünket nem 0-2-vel hozzuk le, hanem 2-0-val, akkor most 2. kiemeltként pihenhetnénk, és várhatnánk az eredményekre, ki utazik jövő héten a Lambeau Fieldre. De hát nem így alakult sajnos, abból kell főzni amink van.

Legutóbb 2010-ben állt elő az a helyzet, hogy wild card körben idegenbe utazott a csapat, akkor a Philadelphia Eaglest vertük meg 21-16-ra, a menetelés végét mindenki ismeri. Ahogy abban az évben, most is kisebb fajta bravúrra lenne szükség ahhoz is, hogy egyáltalán tovább menjünk.

PO mérleg

A Packers örökmérlege a rájátszások történelmében 31-20, ennél több győzelmet csak a Pittsburgh Steelers tud felmutatni, szám szerint 33-at.

Nem részletezném most újra hogyan alakult a csapat szezonja, nagyon remélem mindenki tisztában van a jelenlegi helyzettel, ami valljuk be nem túl rózsás. Szokták mondani, hogy a rájátszásban új bajnokság kezdődik, remélhetőleg tényleg így lesz, mert ha az eddigi formában játszanak a támadóink, akkor sok örömünk nem lesz vasárnap késő este.

Ez a Washington sokkal keményebb ellenfél lesz, mint azt sokan gondolják. Igaz, hogy leggyengébb csoportgyőztesként jutott csak be a rájátszásba, egy olyan csoportból amit senki sem akart megnyerni. Eléggé kettős szezont tud maga mögött a Redskins, egyrészt hazai pályán és idegenben ég és föld volt a teljesítményük, másrészt az egész szezon során nem vertek meg olyan csapatot, akik pozitív mérleggel zártak.

A számok nyelvére lefordítva az előbbit, hazai pályán nyolccal kevesebb turnovert vétettek (7 és 15) valamint tízzel kevesebb pontot engedtek (18,6 és 28,8). Cousins 75%-os pontossággal passzolt eddig otthon, ezek után nem meglepő, hogy 6-2-es mérleggel zárták az alapszakaszt a FedEx Fielden. Ráadásul egész szép lendületben is vannak, utolsó négy meccsükön legyőzték a Bearst, Eaglest, Billst és a Cowboyst is. Az elmúlt hat mérkőzésen rendre 100-as passer ratingnél jobbat ért el Cousins, kétszer 150 felett teljesített. Ehhez képest Rodgers a hatodik hét óta nem lépte át a 100-at, ez a leghosszabb ilyen szériája karrierje során. Ha ez még nem lenne elég, 69,8%-os pontossággal passzolt Cousins a teljes alapszakaszban, ami a legjobb az egész ligában.

rodgerscousins

ARod eddig 11 rájátszás mérkőzésen volt kezdő, ezeken csupán egyetlen egyszer fordult elő, hogy a rivális irányítónak magasabb passer ratingje legyen mint neki (tavaly a Cowboys ellen). Akkor nyert a csapat, Cousins szintén magasabb alapszakaszban elért passer ratinggel várja majd a találkozót, reméljük hasonló végeredmény születik.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ezek után mi szól mellettünk? Egyrészt a rutin, Rodgers karrierje során sok nagy csatát megvívott már és a rájátszásokban is pozitív mérleget tud felmutatni. Másrészt Cousins hiába szereti üvöltözni, hogy You like that, ő sem tévedhetetlen. Nyomás alatt hajlamos hibázni, 11 interceptiont dobott eddig, ebből 7-et blitzek ellen. Capers idén a passzjátékok 39%-ban küldött az ellenfél irányítóira valakit blitzre, ez az 5. legmagasabb az egész ligában. Ha nem most gondolja úgy, hogy ezen változtat, akkor könnyen zavarba hozhatja majd a védelem Cousinst.

Amennyiben nem sikerül nyomás alá helyezni a Redskins irányítóját, akkor Pierre Garcon és DeSean Jackson levédekezése lesz a secondary legnagyobb feladata. Sam Shields nélkül nem lesz egyszerű, a rutinos corner ugyanis nem ment még át az agyrázkódási protokollon, státusza kétséges a vasárnapi találkozóra. A két elkapó mellett a tight end, Jordan Reed is okozhat majd fejtörést a védelemnek. 952 yardjával és 11 TD-jével a legeredményesebb Redskins játékos, rá az a Micah Hyde fog vigyázni, aki az elmúlt három mérkőzésen 2 interceptiont szerzett.

lacy06p.jpg

A támadók oldaláról Eddie Lacy szereplése lesz a legnagyobb kérdés. Ha Hulk felpörög, szívét-lelkét kiteszi a pályára akkor hatalmas napot zárhat. A Redskins futás elleni védekezése csak a szerény 26. helyre elég a ligában, mérkőzésenként 122,6 engedett yarddal. Passzok ellen se védekeznek sokkal fényesebben, ebben a mutatóban a 25. helyen tanyáznak.

Ennyire gyenge védelemmel még nem nagyon találkozott idén a Packers, ha most sem tudnak Rodgersék felpörögni akkor semmikor. A védelem képes rá, hogy hazai pályán is limitálja majd Cousinst, innentől kezdve csak az lesz a kérdés, hogy a támadók fel tudnak-e tenni egyel több pontot, mint a Redskins. Én hiszek benne, hogy sikerülni fog, mert egyszerűen sikerülnie kell!

A fogadóirodáknál jelenleg egy pontos favorit a Redskins, az elmúlt 20 évben mindössze ötször fordult elő, hogy egy SB győztes irányító underdog legyen egy rájátszásban először kezdő irányító ellen. Hatalmas löketet adna a csapatnak egy győzelem, én amondó vagyok, ha ezt behúzzuk akkor bárki jön is a következő fordulóban, a főcsoportdöntőig biztosan el fogunk menni.

Érdekes statisztikák

  • A rájátszások történelme során a Packersnek van a harmadik legjobb mérlege (.608).
  • A Redskins és a Packers harmadik alkalommal találkozik a rájátszásban, eddig 1-1-es döntetlen a mérleg.
  • A Green Bay eddig 8 wild card mérkőzést nyert meg, ez a legtöbb az egész ligában.
  • Jay Gruden, a Redskins vezetőedzője még egyszer sem vezetett csapatot a Packers ellen.
  • Aaron Rodgers kereken 101-es passer ratinget ért el eddig a rájátszásban, ez a harmadik legmagasabb ilyen mutató az NFL történetében (Kurt Warner 102,8 és Bart Starr 104,8).
  • Mason Crosby 108 pontot rúgott be az alapszakaszban, ez volt a kilencedik 100+ pontos szezonja, ezzel megdöntötte Longwell nyolc ilyen szezonnal tartott franchise rekordját.

Next one

Ha nyerünk akkor a Seahawks - Vikings mérkőzés eredményétől függ a további menetrend. Ha a Vikings nyer akkor a Panthershez utazunk, ha a Seahawks akkor a Cardinalshoz.

wildcard

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful