Packers Hungary Club

Wild Card Round – Értékelő

Green Bay Packers - Washington Redskins
35 - 18

wclead

Gondolom sokan remegő gyomorral várták a kickoffot, nem csak a csapat elmúlt hetekben mutatott formája miatt, hanem azért is, mert előzetesen nem voltunk éppen országos favoritok az agyon hájpolt Cousins ellenében. A mérkőzés nem indult valami fényesen, egy negyed után gyakorlatilag ugyanott tartottunk, ahol a Vikings ellen abbahagytuk. Kilátástalan támadások, bekapott safety, a Redskins pontjai pedig egyre gyűltek. Újfent úgy állt a zászló, hogy megint egy méteres bukta lesz a mérkőzés, aztán összekapta magát a csapat.

A játék borzalmasan kezdődött, Rodgers első 8 passzából mindössze egy volt sikeres, egy end zone-ban végrehajtott sack miatt két pontot érő safetyt is szerzett a Redskins. Mindezt úgy, hogy standard pass rush volt, az alap 4 DL játékoson kívül, senki nem támadta Rodgerst. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ARod nagyon szerencsétlenül lépett fel a zsebben, pont belefejelt az érkező Preston Smith-be. A dolgon ez nem változtat, a kétpontos teljesen jogos volt. Az első negyed eredménye ennek megfelelően: punt, safety, punt, punt.

Statisztikák

A. Rodgers: 21/36, 210 yard, 2 TD
E. Lacy: 12 car, 63 yard, TD
J. Starks: 12 car, 53 yard, TD
R. Cobb: 3 rec, 38 yard, TD
M. Neal: 3 tckl, 2 sack, 3 QB-hit
C. Matthews: 4 tckl, 1,5 sack, 3 QB-hit

A védelemnek sem ment valami fényesen a játék a mérkőzés elején. Mint a beharangozóban megírtam, az előzetes várakozásoknak megfelelően blitz játékokkal akarta Capers megtörni Cousins játékát. Viszont hiába reméltük, hogy ennek eredménye lesz, nem lett. Cousins remekül kezelte a nyomást, a passzjátékok felében érkezett extra védőjátékos a nyakára az első két negyedben. Ennek ellenére 8-ból 6 passzt sikeresen értékesített ilyen játékok alatt, összesen 90 yardért és egy touchdownért. Dom Capers viszont ismét bizonyított, és a második félidőre változtatott a védelmen. Gyakorlatilag teljesen hanyagolta a blitz játékokat és a coverage feladatokat helyezte előtérbe.

A második félidőben Cousins 32 passzt eresztett el, ebből mindössze kétszer érkezett blitz, ez kemény 6%-ot jelent. Ilyen kevés blitz játék egy félidőben hat éve nem volt a csapatnál. A változtatás viszont meghozta az eredményt, a második félidőben mindössze egy TD-re futotta a Redskins támadóinak, és a pass rush is remekül muzsikált. Hatszor került zsákba Cousins, ebből négyszer a második félidőben. Nick Perry és Mike Neal volt a két legeredményesebb passzsiettető, ketten összesen 4 sacket, két negatív yardos szerelést és 6 QB-hitet tudnak felmutatni. Matthews is eredményes volt ezúttal, 1,5 sacket és 3 QB-hitet jegyzett a mérkőzésen.

A védelemből érdemes megemlíteni a secondaryt, akik újfent remekül játszottak. Cousins bár 329 yardig jutott, a Clinton-Dix, Hayward, Rollins hármas remekül védekezett az egész mérkőzésen. Hárman összesen 6 elkapást és 39 yardot engedélyeztek 12 passzból. Clinton-Dix oroszlánrészt vállalt abban, hogy a visszafújt TD után sikerült mezőnygólon tartani a Redskinst, Hayward pedig a futások levédekezéséből is kivette a részét, öt alkalommal ért oda és állította meg a Skins futójátékát.

Egyedül Hyde nem volt a helyzet magaslatán a defensive backek közül, de nem is volt könnyű helyzetben, neki kellett a bombaformában játszó Jordan Reedet leszedni a pályáról. Reed végül 9 elkapásból 120 yardot és egy TD-t ért el, szóval kijelenthetjük, hogy ez bizony mismatch volt. Említést érdemel még Ladarius Gunter is, aki az egész alapszakaszban 8 snapet kapott, most 31 play során volt a pályán, ebből 28-szor passzjátékok alatt. Bemutatott pár szép védekezést is:

A támadók részéről McCarthy megint belenyúlt a falba. Ezúttal nem Sitton, hanem JC Tretter állt be a sérült Bakhtiari helyére. Az előző mérkőzésen, mikor Sitton került az LT posztra, pont ezt a lehetőséget pedzegettem, hogy miért nem Tretter áll oda, vagy Bulaga. Akkor azt írtam sose fog kiderülni, melyik verzió lett volna a jobb. Hát kiderült, ugyanis a kezdeti bizonytalanság után Tretter jól elkapta a fonalat, a vakoldal megszilárdult és az egész fal elkezdett rendesen működni.

Az első negyedbeli szenvedés után a második játékrészben Rodgers is megtalálta a ritmusát a jól muzsikáló fal mögött, és 20 passzból 14-et értékesített, összesen 148 yardért és 2 TD-ért. Egy negyed alatt! A remekül sikerült második 15 percnek köszönhetően a kezdeti 0-11-ről 17-11-re fordított a csapat és ezzel a 6 pontos előnnyel mehettek pihenni.

Ahogy Capers a védelemben, McCarthy is változtatotta támadóknál egy merészet a második félidőre, amivel teljesen meglepte a Redskins védelmét. Az első félidőben 9 futójátékot hívott összesen, mind a 9 alkalommal már a line of scrimmage előtt megütötték a futónkat, ennek fényében nem meglepő, hogy csak 17 yardot sikerült a földön megtenni. Úgy nézett ki a dolog, hogy a Redskins 26.-nak rangsorolt futás elleni védekezése simán lenulláza Lacyéket.

Ehhez képest McCarthy tökös volt, és a második játékrészben 23-szor hívott futójátékot, amivel nem tudott mit kezdeni a Skins. A 23-ból ezúttal csak 8-szor értek oda a védők a futóhoz a line of scrimmage előtt. 124 yard és két TD jött össze a földön, mind Starks, mind Lacy eredményes volt egyszer.

A Mr. You Like That vezette offense pedig semmilyen szinten nem tudta tartani a lépést a Packers támadóival. Rodgersék ellentmondást nem tűrő tempóban jöttek előre, az első játékrész kilátástalan játéka feledésbe merült, és három negyeden keresztül egyszer került sor csak Packers puntra.

Öröm volt nézni, hogy Rodgers a félidőre teljesen felszabadultan ment ki, folyamatosan mosolygott, amit rég láttunk már tőle. Érezte, hogy ez a mérkőzés meglehet, s bár volt pár nagyon homály passza (a PFF szerint 9 alkalommal vétette el a célpontot) de végre önbizalommal ment fel a pályára és ez nagyon sokat számított.

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nem is a Redskins játékereje miatt - mert azt azért kezeljük a helyén, hogy ennyire gyenge védelemmel már régen találkozott a csapat -, hanem lélektanilag volt nehéz. Nyilvánvaló, hogy a csapat tagjai is tudatában vannak a rengeteg kritikának és negatív megítélésnek, amit az elmúlt hetekben kaptak. A legnagyobb falat megmászták ezzel a győzelemmel, látták, hogy képesek komoly téttel bíró mérkőzést is megnyerni. A nyilatkozatok alapján mindenki extra motiváltan várja a Cardinals elleni visszavágót, minden játékost fűt a bizonyítási vágy, hogy megmutassák: a pár héttel ezelőtti szégyenteljes vereség csak egy nagyon csúnya botlás volt. A lehetőség adott, jövőhéten újra Glendale-be utaznak, ott már a főcsoportdöntő a tét. A Washingtonnak pedig one and done, viszlát jövőre.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful