Packers Hungary Club

A sajtfejű időjós

hatter_logo1-180x180

20 évvel ezelőtt, 1996-ban Cameron Moreland csatlakozott a WGBA-hoz, mint meteorológus. Minden péntek este oda sétált a szekrényéhez a futball szezon alatt, kivette a Green Bay Packers mintás nyakkendőjét, gondosan megkötötte, majd elmondta az észak-wisconsini nézőknek, milyen időjárásra számíthatnak.

Moreland feleségével és három gyermekével együtt Green Bay-ben lakik és természetesen hatalmas Packers szurkoló. Nem is találhatott volna jobb tévétársaságot magának, hiszen a WGBA-nak partnerszerződése van a csapattal, gyakorlatilag ez a Packers hivatalos csatornája. Rengeteg exkluzív interjú és különböző anyagok színesítik a műsorrendet és az előszezon mérkőzéseit is ők közvetítik a helyiek számára.

moreland

Az elmúlt 20 évben ez a szertartás töretlen, de azóta Moreland 25 különböző Packers nyakkendőt gyűjtött össze, és minden péntek este másikat köt fel az időjárás-jelentés előtt. A legkülönbözőbb mintázatú nyakkendői vannak: csíkos, sisakos, G logós, labdás, mozaikos.

“Nem tudom, hogy ez-e a világ legnagyobb privát Packers-nyakkendő gyűjteménye, de úgy gondolom, hogy közel járhatok hozzá.” – mondta Moreland, aki pontos tervvel rendelkezik arról, hogy melyik darab mikor kerüljön adásba.

A szezon során sosem hordja kétszer ugyanazt, amit egyszer már viselt azt a szekrény másik oldalára akasztja fel, hogy elkerülje az ismétlődést és az esetleges ezzel járó balszerencsét. De nem csak péntekenként viseli a gyűjteményének darabjait, hanem vasárnaponként, a mérkőzések napjain is.

“Vannak bizonyos darabok, amelyeket felvettem, aztán amikor aznap este vereséget szenvedett a csapat, ráfogtam a nyakkendőre, hogy csak amiatt történhetett… Rájuk kéne tennem egy post-it feliratot: “Ne vedd fel ezt a nyakkendőt, csak akkor, ha teljesen tuti a győzelem!””

moreland2

Nincs kifejezetten szerencsét hozó nyakkendője, arra viszont ügyel, hogy a hazai mérkőzések napján kollekciójának legfeltűnőbb, legrikítóbb darabjai kerüljenek sorra, mikor a Lambeau Field óriáskivetítőjén tájékoztatja a díszes publikumot a várható időjárásról.

Éves hagyomány, hogy ha a csapat bejut a rájátszásba, akkor Moreland minden alkalommal Packerses nyakkendőt köt, ahányszor csak adásba kerül. Mindennap kiposztolja a Facebookra az aznapi választását, majd a hétvégén egy fotómontázst is közzétesz az egész hetes felhozatalról. Ennek az éves rutinnak szerényen csak a Packers Tie Playoff-Palazoo nevet adta.

Azonban 2010-ben, mikor a Green Bay egészen a Super Bowlig menetelt a rájátszásban, nagy bajban volt. Történt ugyanis, hogy egyel kevesebb nyakkendője volt annál, hogy tartani tudja az elhatározását miszerint minden nap másikat hord.

“Abban a szezonban el kellett ugranom szerezni még egyet, mivel nem volt elég nyakkendőm, hogy minden napra másik jusson. Körbe-körbe jártam a városban, hogy találjak egy olyat, amilyenem még nem volt.”

moreland4

Moreland a gyűjteményének minden darabját saját maga vásárolta a helyi üzletekben, egyet sem rendelt az internetről. Bár ez valószínűleg meg fog változni, ugyanis a kívánságlistáján szerepel egy habszivacs nyakkendő is, amit a Foamation cég csak online árul.

Elmondása alapján manapság már sokkal könnyebb bővíteni a kollekcióját, mint a kezdetekben. A helyi üzletek és a Packers Pro Shop is gyorsan bővítik a kinálataikat. Van, hogy egy szezonban 3 új nyakkendővel is bővül a Pro Shop, Moreland természetesen azonnal megvásárolja mindet. Egy alkalommal a Roger Marlinben is talált egyet, ez a bolt az extravagáns, rikító nyakkendőiről híres.

Munkájából adódóan természetesen nem csak Packers témájú nyakkendői vannak, hiszen minden nap öltönyben áll a kamerák elé, a kifogástalan megjelenés alapfeltétel. Általában az élénk színű nyakkendőket preferálja.

“Legtöbbször csak ezáltal tudom kifejezni a stílusomat, hiszen javarészt kék vagy fekete, esetleg ritkán barna öltönyt viselek, így a nyakkendő az, ami feldobja kicsit az öltözékemet.”

moreland5

Kevéssé ismert tény, hogy a meteorológusoknak szinte tilos mindenféle zöld ruhadarab vagy kiegészítő viselése, ugyanis az bezavarhat a zöld háttér előtt rögzített műsor képébe.

“Szóval gyakran vicc tárgya, hogy ha péntekenként igazán közelről nézed a nyakkendőmet, láthatod átvonulni rajta a kis hidegfrontokat meg a felhőket…” – viccelődött Moreland, aki szereti elsütni ezt a kis poént, amikor iskolákban, gyerekeknek beszél.

Moreland Idaho államban született, de Marylandben nőtt fel, a Washington Redskins otthonában. Középiskolásként ennek megfelelően a Redskinsnek szurkolt, ám ez hamar megváltozott mikor Green Bay-be költözött 1996-ban, miután itt kapott állást.

“Itt mindenki számára csak a Packers létezett, szóval elég hamar beszippantott engem is az itteni életérzés, és ezután sosem néztem vissza. A média világában pártatlannak kellene lenned, de én teljes mértékben elfogult vagyok a Packers iránt. Efelől semmi kétség.”

A helyi tévénézők természetesen hamar megszerették a fiatal időjóst, egyedi nyakkendőivel hamar közönségkedvenc lett. Ebben persze nincs semmi meglepő, a Green Bay Packers a helyiek számára mindennél többet jelent. De ennek a népszerűségnek megvan a maga árnyoldala is, a nézők árgus szemmel követik Moreland minden bejelentkezését és az első dolog amit megnéznek rajta, az a nyakkendő. Bár hétfőtől csütörtökig nem Packers színekben pompázik ez a kiegészítő, ennek ellenére Morelandnek ilyenkor is nagyon kell ügyelnie, milyen színű darabot köt a nyakába. Az NFC North riválisok által használt színeket, mint például a kék, lila, narancs messziről kerülnie kell, ha nem akarja, hogy az önérzetes nézők óhatatlanul is egy rivális gárda színeit lássák bele az aznapi választásba.

“Egy Vikings elleni meccs előtt nem fogok lila nyakkendőt felvenni. Egy Bears meccs előtt nem lesz egy egész pici narancssárga sem, egyik napi darabban sem. Hogy felvegyek egy Bears nyakkendőt? Nincs az a pénz, felejtsd el!”

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful