Packers Hungary Club

Gilbert Brown 45!

Ma ünnepli 45. születésnapját a Green Bay Packers történetének egyik, ha nem a leghatalmasabb termetű játékosa Gilbert Brown, a Sírásó.

Brownt a Minnesota Vikings draftola le 1993-ban, a harmadik körben, de súlyproblémák miatt már az edzőtáborok alatt elbocsájtották. Brown nagy szerencséjére a Packers ebben az időben szinte megszállottan keresett egy hatalmas falembert a védelem közepébe ezért esélyt adott neki. Hatalmas termete miatt (legnehezebb mért súlya a 170 kilót is verte) a pályán könnyen észrevehető volt, hamar közönség kedvenc lett a Fagyott Tundrán. Becenevét a szerelések után bemutatott sírásó mozdulatról kapta. Miután letarolta az ellenfelét megásott neki egy képzeletbeli sírt, ezzel a produkcióval örökre belopta magát a nézők szívébe.

9-gilbert-brown-dt_pg_600

Karrierje csúcsa kétségtelenül az 1996-os szezon, amikor a Brett Favre nevével fémjelzett csapattal megnyerték a 31. nagydöntőt. 1997-ben újra szerződött a Packers-szel 3 évre, 8.25 millió dollárra írták alá, ami 10-szerese volt a ’96-os fizetésének, de még mindig 1 millióval kevesebb, mint amit a Jacksonville ajánlott neki. Azt mondta, inkább a csapat és a rajongók fontosak számára mint a zsírosabb szerződés.

2000-ben a Packers nem hosszabbította meg a szerződését. A 2001-es edzőtábor előtt, az egykori erőnléti edzőjét kérte fel, hogy segítsen neki újra formába lendülni. Fred Roll a Kansas-i egyetemről így is tett, és mire Brown júliusban visszatért a csapathoz érzékelhetőbben “karcsúbb” lett, csupán 153 kg-ot nyomott, és visszanyerte régi formáját. A Packers 2001. március 23-án újraszerződtette, amit Brown így kommentált: „Ha nem hittem volna, hogy újra végig tudom csinálni, nem lennék itt.”

Brown-nak volt még 2 jó éve miután visszatért, és habár bicepsz szakadást szenvedett, nem volt szüksége műtétre a 2003-as pre-season alatt. Összesen 14 tackle-t és egy fumble visszahordást szerzett (az elsőt karrierje során), és egy passz defense-t. A december 7-i Chicago-i győzelem után nem sokkal vonult vissza.

gilbert-brown

2004. március 2-án a Packers elbocsátotta Brown-t. Összesen 125 meccsen játszott, ebből 103 kezdőjátékosként, 292 tackle (186 solo) és 7 sack az érdeme. 15 Packers playoff meccsen szerepelt és a franchise történetében csupán Brett Favre büszkélkedhet többel (22).

Brown karrierje gyakran megfordult a stadiontól nem messze található Burger King-ben, ahol egyedileg neki készült hamburgert falatozott előszeretettel. Ez gyakorlatilag tripla Whopper szendvicsből állt, extra mindennel, félbe vágva, extra sajttal, uborka nélkül. A szendvics olyan népszerű lett, hogy a 96-os szezon alatt az étteremlánc promóciós szendvicsként tüntette fel a Gilbertburgert.

A Hall of Fame csarnokban van egy lenyomat a combjáról, amiben egy 10 év forma kölyök lötyögve elfér.

Isten éltesse a Sírásót!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful