Packers Hungary Club

Lezajlott az árverés

Mint nem rég megírtuk Jerry Kramer, a Packers legendás guardja árverése bocsájtotta az első Super Bowl győzelemért kapott gyűrűjét. Elmondása szerint nem azért döntött az eladás mellett mert anyagilag megszorult volna. Csupán az évek alatt annyi ereklyét halmozott fel, hogy szívesen megszabadul pár darabtól, és nem utolsó sorban szeretné öt unokájának az egyetemi tandíját is ebből finanszírozni.

Nos szombat este New Yorkban egy éjszakai aukción kalapács alá került az a bizonyos gyűrű. S bár előzetesen benne volt a pakliban, hogy ez lesz minden idők legdrágábban eladott Super Bowl gyűrűje (a rekorder Lawrence Taylor, 25. Super Bowlon kapott gyűrűje, ez az ékszer 230,401 dollárért kelt el) ez nem jött össze. Ennek ellenére ez a gyűrű is rekorder lett a maga nemében. Ez lett ugyanis a történelem első olyan Packers ereklyéje, amiért 6 számjegyű összeget fizettek.

Végül 125,475 dolláron állt meg a licitháború, amivel bőven megelőzte Don Hutson egyik használt mezét, amit még 2011-ben adtak el 80,622 dollárért. Nem ez volt az egyetlen tárgy, amit Kramer árverésre bocsájtott. Több mint 50 tárgyra lehetett licitálni, melyek között rengeteg baseballos ereklye is megtalálható volt, lévén Kramer hatalmas gyűjtőnek számított.

kramer_ring2

Az a mez például, amit az első nagydöntőn hordott az további 45,410 dollárral hizlalta Kramer bankszámláját. Mire véget ért az aukció összesen nagyjából 350,000 dollárral lett gazdagabb a nagypapa. Melyből az öt legértékesebb tárgy, Super Bowl I gyűrű, az akkor használt mez, 1965-ös bajnoki gyűrű, 1962-es bajnoki győzelemért járó karóra és egy 60-as években hordott mez összesen 265,290 dollárt ért. Lesz mit az unokákra költeni.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful