Packers Hungary Club

2016 Packers Draft Guide

hi-res-fb817916e8e6b5dbeb96f8067759c9d3_crop_north

Csütörtökről péntekre virradó hajnal 2-kor kezdetét veszi a 2016-os NFL Draft, az offseason legjobban várt eseménye. Az alábbi irományban összeszedjük a legfontosabb tudnivalókat, amit az eseményről a Packers szemszögéből tudni kell.

(Amennyiben még csak most ismerkedsz a sporttal, és nem nagyon tudod hova tenni ezt a draft mizéria, ide kattintva elolvashatod miről szól ez az egész.)

Menetrend

 • Első nap: Április 28 – Első körös húzások
 • Második nap: Április 29 – Második és harmadik körös húzások
 • Harmadik nap: Április 30 – Negyedik, ötödik, hatodik és hetedik körös húzások

Draft pickek

Az előttünk álló játékosbörzén az alábbi helyeken húzhat majd Ted Thompson:

 • Round 1: 27th overall
 • Round 2: 55th overall
 • Round 3: 88th overall
 • Round 4: 125th overall
 • Round 4: 131st overall (kompenzációs)
 • Round 4: 137th overall (kompenzációs)
 • Round 5: 163rd overall
 • Round 6: 200th overall
 • Round 7: 248th overall

Idén utoljára nem lehet még cserélni a kompenzációs pickeket, ez a szabályozás jövőre megváltozik.

draft-warroom-photo

Hiányposztok

Inside Linebacker

Évek óta problémás ez a poszt a csapatnál. Miután AJ Hawk már nem jelentett megoldást a poszton és a 2014-es szezon után elküldtük, nem sikerült maradéktalanul megoldani a linebacker-sor közepét. Barrington már a szezon legelején IR listára került, Matthews pedig egyedül nem tud csodát tenni. Nate Palmer szereplése annyira siralmas volt, hogy a szezon végén elküldtük. Jelenleg olyan ILB nem sok van keretben, akit nyugodt szívvel oda lehetne állítani. Barrington sérülés után tér vissza, Joe Thomas nem egy kezdő kaliber, Jake Ryan pedig kevés tapasztalattal rendelkezik. Clay Matthews pedig már nem biztos, hogy be fog segíteni, ugyanis McCarthy kijelentette, hogy az idei felkészülés egyik kiemelt célja a kiváló pass rusher visszaküldése szélre.

Tavaly is nagy erőkkel vártuk az első körös ILB-t, gondolom sokan idén is így vannak ezzel. Ha nem is az első körben, de idén mindenképp előrébb várjuk a húzást erre a posztra, mint tavaly.

Defensive Tackle

BJ Raji bejelentése, miszerint visszavonul / egy évet minimum kihagy rendesen betett Dom Capers védőfalának. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy az első négy mérkőzésre az egy szem Guion van a rosteren, aki bizonyítottan tud egy vállalható szintet hozni. Mike Pennel eltiltással kezdi meg a szezont, Josh Boyd – bár univerzális játékos – nem egy kezdő kaliber. Rajtuk kívül meg csak campbody emberkék vannak ezen a poszton a keretben.

Amúgy sem ártana egy olyan játékos ide, aki hosszú évekre megoldja a posztot, nem lennénk meglepve ha ezen a játékosbörzén két játékos is érkezne. Egy a korai körökben, és egy a vége felé. A dolgot nehezíti, hogy a Packers alapvetően 3-4-es védelmet játszik és jó nose tackle-t találni sokkal nehezebb, mint sima DT-t. Bárhogy is lesz érdekes lesz a felkészülés közben kiemelten figyelni, hogy alakul a poszt sorsa, mert a futás elleni védekezés alapkövéről beszélünk.

Offensive Line

A támadók egyik legfontosabb egysége tavaly meglehetősen hektikusan teljesített. A kezdőjátékosok mögött hatalmas űr tátong és nem segíti a helyzetet az sem, hogy az ötből háromnak lejár a szerződése jövőre (Sitton, Lang, Bakhtiari). Amióta Ted Thompson a GM tavaly fordult elő először, hogy nem áldozott draft picket az OL mélyítésére, idén ezt szinte biztosan nem engedheti meg magának. Akkor sem, ha egy évre újra igazolta a támadófal Achilles-sarkát, Don Barclayt.

Tight End

Másik sarkalatos pont, amiért minden évben sokan imádkoztok egy igazi pass catcher tight end, aki akkor se felesleges a pályán ha blokkolni kell. Igaz, hogy érkezett most az FA-piacról Jared Cook, de mindössze egy évre. Ennek marha egyszerű oka van, Aaron Rodgers mellett kiugró szezonja lehet, amivel megalapozhat magának még egy utolsó zsíros szerződést. Mellette van egy Richard Rodgers, aki red zone targetnek elmegy, de amíg nem szerelik le a hátáról a fékezőernyőt és nem tanul meg rendesen blokkolni, nem fog kiemelkedőt nyújtani. És ennyi. Andrew Quarless még mindig szabadügynök és a leghalványabb hajlandóság sincs a leigazolására, Kennard Backmannál a tavalyi táborban a résztvevők zöme több snapet játszott.

Outside Linebacker

Meglepően hangzik, de ide se ártana egy kis erősítés. Clay Matthews ha tényleg visszakerül szélre, akkor az egyik oldal megoldott, a másik viszont hatalmas kérdőjel. Julius Peppers szerződése szerint az utolsó szezonját futja, Nick Perry pedig megkapta a prove-it szerződését jövőre, de én megmondom őszintén nem nagyon bízok benne, hogy kitör a középszerűségből az egykori első körös választott. De persze cáfoljon rám és villantson egy kiemelkedő szezont, erre nagy szüksége is lesz, mert ha nem mutat valamit jövőre egészen biztosan nem kap ekkora pénzt.

A Thompson-faktor

Ted Thompson nagy draft-mágus. Mint írtunk róla korábban, az első körökben átlagosnak mondható tehetséget talál, az igazi erőssége a hátsókörös gyémántok felkutatása. Kiemelkedően jó érzékkel a második és a negyedik körökben nyúl bele a tutiba.

warrom

Első körben senki ne lepődjön meg ha olyan posztra érkezik játékos ami elsőre teljesen indokolatlannak tűnik. Thompsont ilyenkor a legkevésbé sem szokta érdekelni a need-lista, legtöbbször BPA alapon, a legjobb elérhető játékost húzza ki, függetlenül annak posztjától. 2014-ben az a szerencsénk volt, hogy ez a két szemlélet találkozott, amikor Clinton-Dix neve került fel arra a bizonyos cetlire. Íme az összes pick egyesítő táblázata 2005 óta, amióta Thompson irányítja a játékospolitikát:

thompsonpicks

Mint látható ritka, hogy az első körben támadójátékosra essen a választása, a ritka kivétel Aaron Rodgers (2005), Bryan Bulaga (2010) és Derek Sherrod (2011) volt, közülük még kettő a csapatnál van. Nem valószínű, hogy idén ez a lista tovább fog bővülni, a támadók között nincs olyan hiányposzt, amit az első körben kéne betölteni. Talán a tight end lehet kivétel, de az egyetlen valamire való prospect Hunter Henry sem ér első kört, és ahogy látszik a táblázatból elkapásra szánt játékosért soha nem adott még Thompson első körös cetlit.

Mit várhatunk?

Először is cserét mindenképpen. Thompson eddig 2014 kivételével minden évben cserélt picket a draft alatt. Többnyire lefelé, de ha valakit nagyon kinéz magának, akkor nem riad meg a feltrade-től sem. Nos idén eddig két gárda vette fel a kapcsolatot a csapattal, hogy egy esetleges cseréről tárgyaljon.

Az egyik a Denver Broncos, akik szeretnének egy kicsit előrébb húzni, hogy a Chiefs elé becserélve elvihessék esetlegesen Paxton Lynch-et. Mikor ez a hír kijött még nem tudhattak a első két választás cseréjéről, ahol szinte biztosan a két top irányítót fogják kivinni, így Lynch is felértékelődött. De egyelőre ő nagyon lutri, lehet kimegy az első 10-ben, de lehet nagy zuhanásba kezd és az első kör végéig meg se áll. Ez esetben lenne első körös húzásunk, hiszen a Broncos birtokolja jelenleg az utolsó első napi cetlit.

warrom2

A másik lehetőség amiről hallani lehetett, hogy a Browns a jelenlegi 1/8-as pickje mellé szeretne még egy első körös választást, és ezzel kapcsolatban kereste meg a Packers vezetést. Így a második kör első választását + kompenzációt adna, a mi 1/27-es választásunkért.

Akárhogy is lesz, senki ne lepődjön meg, ha a több húzás reményében TT kifarol az első körből és feleslegesen fogunk virrasztani. Mivel Thompson nem az a harsány típus, amíg nem ketyeg az óra biztosan nem fogjuk tudni, hogy cserében gondolkozik.

Első körös fel-trade-re ne nagyon számítsatok, az idei draft class nem olyan erős, hogy tobzódjanak a szuper tehetségek. Bár ha TT valakibe beleszerelmesedik, akkor mindent meg fog mozgatni, hogy elhozza, ezt a mentalitását még Ron Wolftól örökölte a jelenlegi general manager.

Egy szó mint száz, mindenkit arra bíztatok ne izgulja túl a dolgot, Thompson egész életében ezt csinálta és nagyon jól. Biztosan lesznek olyan húzások, amin fenn fog akadni a szemünk, de biztosak lehettek abban, hogy megfontolt döntés eredményezte azt. Emlékezzetek tavaly, Damarious Randall, papíron safety játékos kihúzása utáni armageddonra, az idő pedig Thompsont igazolta.

Keep Calm and Trust Ted!

(Amennyiben minden poszt top 5 jelöltjéből szeretnétek kicsit képbe kerülni, az FK! ezzel foglalkozó podcastje tökéletesen alkalmas erre.)

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful