Packers Hungary Club

2/48 – Jason Spriggs (OT, Indiana)

Nem sokat, csupán a második körig kellett idén várni Ted Thompson első cseréjére. Az 57. pickről kilenc helyet előre mozogva a 48.-ra cserélt fel az Indianapolis Colts helyére, hogy kihúzza a második körös kiszemeltet. Ám mielőtt nagyon előre szaladnánk nézzük meg a csere részleteit:

  • Packers kapja: 2/48
  • Colts kapja: 2/57, 4/125 és 7/248

Elsőre kicsit soknak tűnik a két extra pick kevesebb mint 10 hely előremozgásért, de ennek ellenére ez rendben van. Először is negyedik körös pickünk ezenfelül is marad még kettő, másodszor az a hetedik körös húzás a 248. helyen az gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz annyira a végén van. Maga a pick még tetszetősebb, ha megnézzük kit húzott ki TT.

jasonspriggs

Jason Spriggs, offensive tackle, Indiana. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a poszt meglepő Thompsontól, az egy szem hatalmas bustnak bizonyuló Sherrod után, a második legmagasabb OT pick 2005 óta. Nagyon nem jellemző, hogy ilyen magasan picket szánjon az offense fal erősítésére, jellemzően 3. és 4. körben szokott gondolkozni.

Viszont a jelenlegi helyzetben teljesen védhető a pick, sőt még azt a feltrade-et is bőven megérte. A körülmények egyszerűen megkövetelték ezt. Ezerszer leírtuk már, de azért nyomatékosítsuk, hogy jövőre négy OL játékos is szabadügynök lesz, közülük három állandó kezdő. Tavaly mindenki szembesülhetett vele, milyen a keret mélysége ezen a poszton, szinte ordított magáért minimum egy OL játékos kiválasztása. A draft alkulása is indokolta a cserét, hiszen a center posztot nem számítva már hat OL játékos kiment, ha magasan kvalifikált játékost akart Thompson erre a posztra, akkor lépni kellett.

Thompson pedig nem volt szívbajos és felment azért a játékosért, akit kinézett magának. Sőt még egy kis trollkodás is belefért, ugyanis a Spriggs ízig-vérig indianai srác, itt született és ide is járt egyetemre. Nézzük akkor ki is ő:
JasonSpriggs

Jason Spriggs alapvetően vakoldali tackle-t játszott a Hoosiers-ben és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Big12 konferencia legeredményesebb passzjátéka alakuljon ki a csapatnál. Már első évében kezdő volt, amire ezen a poszton még nem volt példa a csapatnál. 2013-ban az egész évet LT poszton játszotta végig, ebben az évben a Hoosiers szinte minden támadó statisztikában iskolarekordot állított fel. Junior évében, 2014-ben volt egy csúnya sérülése, egy helmet-to-helmet ütközés után kórházba kellett szállítani, addig 10 meccsen volt kezdő és mindössze 2 sacket engedélyezett. Végzős évében átmozgatták jobb oldali guardnak és itt játszotta végig az évet.

Utolsó két szezonjában összesen 4 sacket, 4 QB-hitet, és 17 siettetést engedélyezett 889 passz snap alatt (Don Barclay felkötheti a gatyáját). Miután jelentkezett a draftra a combine-on is villogott. A 198 centis és 136 kilós Spriggs a leggyorsabb falember volt, 5 másodpercen belül futotta a 40 yardot. Emellett a vertical jump számot is megnyerte, fekvenyomásban negyedik lett. Tehát egy remek atlétáról beszélhetünk.

Szinte már majomszerűen hosszú kezei vannak, amiket jól használ pass protectionben, atletikus és gyors. Amit negatívumként emelnek ki vele kapcsolatban, hogy fizikailag nem túl erős és a kezei hosszát is jobban ki lehetne használni.

Összességében ez egy remek pick, van benne potenciál bőven és nagyon ráfért a posztra a mélyítés. Bakhtiari mellett nem valószínű, hogy LT poszton fogjuk látni, de a képességei adottak ahhoz, hogy akár guard, akár tackle poszton megállja a helyét.

Spriggs a 78-as mezt kapta a csapattól.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful