Packers Hungary Club

Lacy sorsdöntő szezon előtt

eddielacy

Hétfőn hivatalosan is elindult a Packers 2016-os felkészülése a fizikai edzésekkel. A Packers oldalára közel 40 kép került fel az eseményről, mely után három játékos is a riporterek rendelkezésére állt. Lacy nem volt köztük, de ami ennél is szembetűnőbb, hogy egyetlen közzétett fotón sem szerepel, tehát hivatalos képi bizonyíték egyelőre nincs a látványos fogyásáról. Az egyetlen amire támaszkodhatunk az a közösségi médiában megosztott fényképei és a csapattársak beszámolója.

Ezek alapján az általános vélekedés az, hogy 6-8 kg-ot adott le eddig és bombaformában van, ez mindenképp bizakodásra ad okot. Annak tudatában, hogy a tavalyi szezonja némileg csalódást keltő volt duplán is fontos szezon elé néz Lacy. Először is vissza kell nyernie McCarthy és a szurkolók bizalmát, de ami talán ennél is fontosabb rookie szerződésének utolsó évébe lép és egy kiemelkedően jól sikerült szezon dollár milliókat érhet neki a következő szerződésében.

Mivel Lacy második körös választott volt, ezért rookie szerződésének nincs esetlegesen lehívható 5. éves opciója amivel további egy évvel lehetne kitolni a szerződtetését. Ha a csapatnál akarják tartani, akkor új szerződést kell elé rakni. A franchise-tag esetében szerintem fel sem merülhet, hiszen ennek összege idén majdnem 12 millió dollár volt egyetlen évre, ami horror ár egy running backnek.

eddielacy3

Lacy éves átlagban jelenleg nem keres egy millió dollárt sem, 848 ezres éves átlaggal a 49. legjobban fizetett running back csupán. Ismerve a Lacy előtti időszakot a Fagyott Tundrán, amikor voltak évek, hogy Rodgers volt a legtermelékenyebb futó, kulcsfontosságú lesz, hogy a remek adottságokkal rendelkező Lacyt további évekre a csapathoz kösse a front office.

Ehhez viszont az kell, hogy visszataláljon régi önmagához, ami nem csak arról szól, hogy éppen hány kiló. Sokkal fontosabb, hogy mentálisan is rendben legyen, mert a tavalyi szezon folyamán súlyos motivációs gondokkal is küszködött. Mint emlékeztek rá a Lions elleni mérkőzést előtt megszegte a kijárási tilalmat és a hotelt elhagyva, belevetette magát a detroiti éjszakába Alonzo Harris társaságában. Harris rövid úton csapaton kívül találta magát, Lacy pedig nevelőszándékkal végigpadozta a mérkőzést.

Úgy látszik ezek a kilengések már a múlté, Lacy motivált és duzzad a bizonyítási vágytól. Az öltözőben igazi mókamesternek számító running back csapattársai bizalmát már élvezi.

“Mindenki szereti látni a nagy vigyorát az öltözőben, egészen ragadós a jókedve, szóval örülünk neki, hogy ő a mi játékosunk.” – mondta róla Rodgers.

eddielacy2

Mike Daniels is elismerően nyilatkozott társáról, dicsérte a hozzáállását, hogy felismerte, valami nincs rendben és gőzerővel dolgozott a probléma megoldásán.

“Úgy gondolom, hogy a sok negatív komment és vélemény csak még jobban feltüzelte a büszkeségét. Pellengérre állították, ő pedig visszavágott az őt ért támadásokért.” – nyilatkozta Daniels.

Reméljük tényleg így van, és Eddie Lacy elhallgattat 2016-ban minden kétkedőt és újra azt az ellentmondást nem ismerő tankot fogjuk látni a pályán, mint első két szezonjában. Az mindenesetre tény, hogy karrierje keresztút elé érkezett és csak rajta múlik merre indul tovább.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful