Packers Hungary Club

5/163 – Trevor Davis (WR, California)

Az ötödik körben érkezett a szinte menetrendszerinti WR pick Ted Thompsontól. Teljesen mindegy, hogy jelenleg is teljesen telített ez a poszt a csapatnál, nincs olyan draft amikor Thompson kihagyja ezt a picket. A 2016-os elkapó arról a California egyetemről jött, ahol Aaron Rodgers is edződött, és ahonnan kikerült az idei draft 1/1-es játékosa, az irányító, Jared Goff.

ChUDRmGUkAIMELj

Davisnek nem volt egyszerű útja a főiskolán, hiába volt három csillagos tehetség, nem kapkodtak érte az egyetemek. Végül a Hawaii egyetemen kötött ki, ahonnan két év múlva egy transzfer keretében kerül Californiába, miután a főedzőt kirúgták a szigetállamban. A szabályok értelmében ilyenkor nem játszhat új csapatában a következő szezonban, ezért tanulmányaira koncentrált, szociológiából szerzett diplomát.

2014-ben juniorként az ötödik mérkőzésen a Washington State ellen élete mérkőzését futotta. Nem csak mint elkapó, de kickoff returnerként is maradandód alkotott. Mindkét kirúgást TD-ig vitte vissza, összesen 198 yardon keresztül, amivel iskola rekorder lett. Emellett három elkapásból csinált 82 yardot és további két TD-t! Ebben a szezonban 32,6 yardot átlagolt kickoff visszahordásonként, amivel szintén iskola rekordot állított fel.

2015-ben 40 elkapásból 672 yardot szerzett, de csupán 2 hatpontos jött neki össze. Mondjuk ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, a California spread offense-t játszik, ahol nagy az elkapók rotációja. Emellett 731 yardot szerzett visszahordásokból (32 kickoff, 6 punt), 1407 all-purpose yardja a legtöbb volt a csapatban. A felé dobott labdák 75,5%-át elkapta, ilyen magas százalékot egyetlen Packers elkapó sem tud felmutatni az előző szezonból.

Trevor Davis egy alacsony, nyurga speedster. 185 centijéhez 85 kiló társul, nem túl erős, ellenben villámgyors. 4,42-es 40 yardos idejével a harmadik leggyorsabb volt az idei elkapó felhozatalban, és ezt a pályán is remekül tudja kamatoztatni. Richard Rodgershez képest egy igazi villám, de a jelenlegi elkapók között sincs nagyon olyan aki 40 yardon lehagyná.

13ez3r

Nagyjából ez az egyetlen fegyvere a pályán, hogy képes a cornereket lendületből megverni, elkapás közben sem veszít sokat a sebességéből. Remek atléta, nem csak gyors de mozgékony is, ezt az elkapások után szerzett yardokban tudja a legjobban kamatoztatni.

Hátránya, hogy gyenge. Press-coverage ellen nem sokat tud tenni, mert a fizikális cornerek simán lenyomják, ezen egy kis konditeremben töltött idő könnyen változtathat. Valamint túlzottan képzettnek sem nevezhető, a route running nem az erőssége, ezen a területen mindenképpen sokat kell fejlődnie. Elliott Wolf szerint akár slotban is megállja a helyét, tehát egy sok oldalú játékosról van szó.

A probléma az egésszel az, hogy így egészen biztosan véráldozatot kell bemutatni az elkapó poszton. Nelson, Cobb, Janis, Montgomery, Abbrederis, Adams mellé egyszerűen nem fér be, valakinek mennie kell, ha Davis eredményes felkészülést mutat, és beverekszi magát az 53-ba. Nem lennék McCarthy helyében amikor ezen a listán rá kéne böknöm egy, esetleg két névre, hogy “Te nem jöhetsz!”.

Sebessége révén igazi mélységi célpont lehet belőle, amivel igen csak bajban voltunk tavaly. Visszahordásokban is aktív ezért a speciális egységben is lehet vele számolni, de ez például Montogmery-ről is elmondható. A felkészülés legérdekesebb kérdése lesz ez a poszt, és a játékosok sorsa. Sanszosan nagyon apró nüanszok fognak dönteni a csapatba kerülésről, felköthetik a gatyájukat a srácok.

Trevor Davis a 11-es mezt kapta a csapattól.

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful