Packers Hungary Club

Átadták az első, kizárólag Amerikai Foci létesítményt Székesfehérváron

Nem kifejezetten Packers hír, de mindenképpen említésre méltó, hogy tegnap Székesfehérváron átadták Magyarország első szabványos méretű és kizárólag amerikai focipályaként funkcionáló létesítményét.

first felülről

A pálya stílszerűen a First elnevezést kapta és a helyi Enthroners (Koronázók) divizió II.-es foci csapat mérkőzéseinek, illetve (mivel minden nemzetközi előírásnak és szabványnak megfelel) nemzetközi válogatott mérkőzések lebonyolításának ad majd otthont a jövőben. A megnyitó igazán látványosra és nagyon jó hangulatúra sikeredett, az esemény kiemelt fontosságát jól tükrözte, hogy Colleen Bell amerikai nagykövet is beszédet mondott és rajta kívül olyan hírességek is szerepet vállaltak a megnyitón mint Miklósa Erika világhírű opera énekesnő (Ő a magyar himnuszt énekelte el), illetve a magyar amerikai foci legelismertebb művelői-szakértői-szakemberei Udvardi Gyula (aki még bíráskodott is a meccsen), Bencsics Márk, Kovács Sándor (aki a jelképes kezdőrúgást végezte el).

first celebek jo

first udvardi kicsi

first sanko jo

A mérkőzést lehengerlő fölénnyel a fehérvári csapat nyerte végül 60-0 arányban, de azért a vendég Boda Troopers együttesének is akadtak szép megmozdulásaik a játékok során.

first lelato jo

A lelátók tömve voltak, a szervezők szerint közel 3000 ember volt kíváncsi a nem mindennapi gálára. A félidőben sem kellett unatkozni, hiszen mindkét csapat cheerleaderei  látványos bemutatóval parádéztak

first cheer show jo

A szurkolók között feltűntek a jól ismert NFL csapatok mezei-sapkái-jelei. Természetesen a Packers szurkolók is szép számmal képviselték kedvenc csapatukat a nézőtéren.

phc csopi 2

Bizonyára sokaknak feltűnt (mint a helyszínen is a Packers szurkolóinak), hogy az amerikai nagykövet egy Chicago mezben pompázott és mint az a beszédéből kiderült, gyerek kora óta Bears szurkoló.

kelly bears kesz

Persze ez csak vicc volt, nagyon szép és korrekt beszédet mondott a diplomata hölgy, kiemelve az amerikai foci hagyományainak fontosságát hazájában, továbbá a sport testnevelő  és jellem erősítő jellegének jelentős szerepét.

Reméljük még sok ilyen stadion kerül majd átadásra és tovább nő az amerikai foci népszerűsége kis hazánkban a (közel?) jövőben.

first megnyito

 

 

 

 

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful