Packers Hungary Club

Elstartolt a felkészülés, íme a 90 harcos

160401-offseason-950

Hétfőn elrajtolt a Packers OTA (Organized Team Activities, vagyis szervezett csapattevékenység) edzése, melynek keretében a játékosok megkezdik a tényleges felkészülést a 2016-os megmérettetésre. Az OTA keretében háromszor három napot edzenek a játékosok (május 23-25, június 1-3 és június 6-9), ezeken a gyakorlatokon sisakot viselhetnek, de vállvédőt nem.

Ugyan nem ez az első offseason program, amivel a következő szezonra készülnek a játékosok, hiszen a fizikai felkészülés már április 18-án megkezdődött, de a minicamp előtt (június 14-16) ez az első, ahol az újoncok és az eddigi játékosok is együtt vannak a pályán.

A keretet maximálisan feltöltötte a csapat, 90 fő vág neki a programnak, hogy a lehető legjobb benyomást tegyék a vezetésre és bekerüljenek a legjobb 53-ba, akik szeptembertől élesben is bizonyíthatnak. Íme a 90 harcos (R – Rookie, N – New Player):

Quarterback (4): Aaron Rodgers, Brett Hundley, Joe Callahan (R), Ryan Williams (R)

Itt nagy meglepetésre ne számítson senki, Rodgers és Hundley lesz a két játékos, aki irányító poszton magára húzhatja a zöld-sárga szerelést a szezonban. A másik két delikvens pedig egy practice squad helyért harcolhat.

Running Back (5): Eddie Lacy, James Starks, John Crockett, Don Jackson (R), Brandon Burks (R)

Itt Lacy és Starks helye biztos, Lacy ráadásul prove-it szezont kezd meg, hiszen újoncszerződésének utolsó évébe lépett. Mivel második körös választott volt, nincs ötödik éves opciója, egy jó szezonnal kell megalapoznia az új szerződésének. A harmadik helyre Crockett pályázik a legnagyobb eséllyel.

Fullback (2): Aaron Ripkowski, Alstevis Squirewell (R)

Sajnos hiába keressük, John Kuhn nevét nem találjuk a két fős felsorolásban. Viszont öröm az ürömben, hogy ha Ripkowski annyira fogalmatlan lenne, egészen biztosan visszaigazoljuk még egy évre a Tábornokot. Eljött az őrségváltás ideje, egy tanulóév után irány a mély víz. Ha az edzőtáborok során nagyon lebetlizik a másodéves fullback, akkor még mindig nyitott az út Kuhn szerződéséhez.

Wide Receiver (12): Jordy Nelson, Randall Cobb, Davante Adams, Ty Montgomery, Jeff Janis, Jared Abbrederis, Trevor Davis (R), Ed Williams, Jamel Johnson (N), Geronimo Allison (R), Devonte Robinson (R), Herb Waters (R)

A legérdekesebb posztja lesz az egész felkészülésnek az elkapók szereplése. Az elmúlt két szezonban öt receiver kapott helyet az 53-as keretben, a fenti listán viszont hét olyan játékos van, akik érdemben pályázhatnak egy helyre. Nelson és Cobb helye biztos, Montgomery-t sérülés hátráltatta, így sanszosan ő sem fog kikerülni, a többiek pedig harcolhatnak a helyért. Janis mellett a speciális egységben mutatott remek játéka szól, ember legyen a talpán, aki kiválasztja közülük, ki megy és ki marad. Volt már rá példa, hogy egy csapat hét elkapót vitt magával a szezonra, de ezt nem nevezhetjük ideálisnak, sanszosan véráldozatot kell majd hozni.

ota6

Tight End (6): Richard Rodgers, Jared Cook (N), Kennard Backman, Justin Perillo, Mitchell Henry, Casey Pierce (N)

Az egyetlen értelmezhető szabadügynök igazolásunk erre a posztra érkezett Cook személyében, mellette Rodgers lehet biztos a dolgában. Backman helyzete lehet érdekes, tavaly beverekedte magát az 53-ba, de írd és mondd kemény 11 snapet töltött a pályán a támadók között, ebből ráadásul 10 futó play volt. Idén előrébb kell lépnie, ha megint helyet akar magának.

Tackle (6): David Bakhtiari, Bryan Bulaga, Jason Spriggs (R), Don Barclay, Kyle Murphy (R), Josh James (R)

Tavaly a sérülések miatt igencsak bajban voltunk tackle poszton, ezt elkerülendő érkezett a második körben Spriggs. Barclay értelmezhetetlen módon kapott egy szerződéshosszabbítást, de ez nem azt jelenti, hogy biztos lehet a dolgában. A hatodik körben ugyanis újabb tackle érkezett a nyakára, meg kell harcolnia a helyéért.

Guard (7): Josh Sitton, T.J. Lang, Lane Taylor, Josh Walker, Matt Rotheram, Vince Kowalski, Cory Tucker (R)

A Sitton-Lang páros az NFL egyik legjobb guard duója, mögöttük Taylor az állandó rotációs játékos. Walker és Rotheram harcolhat érdemben az 53 hely egyikéért.

Center (3): Corey Linsley, JC Tretter, Jacobs Flores (R)

Mikor Tretter lesérült, az akkor újonc Linsley lett bedobva a mély vízbe, és kiválóan helyt is állt az egykori 5. körös választott. Olyannyira, hogy azóta a kezdő hely egészen biztosan az övé.

Összes támadó: 45 fő

237935-packers-ota-practice-on-june-10th-536c5

Defensive Lineman (10): Mike Daniels, Letroy Guion, Mike Pennel, Kenny Clark (R), Dean Lowry (R), Christian Ringo, B.J. McBryde (N), Brian Price (R), Tyler Kuder (R), Demetris Anderson (R)

BJ Raji váratlan visszavonulása/kihagyása rendesen felrúgta az előzetes várakozásokat. Pennel négy mérkőzéses eltiltással kezdi a szezont, Boyd lapátra került, ezért Daniels és Guion mellett, csak Datone Jones vethető be a falban, aki mellesleg inkább OLB. Két játékos is érkezett a draftról a védőfalba a problémát orvosolandó, nagy harc várható majd a keretbe kerülésért, ami jót fog tenni az egységnek.

Inside Linebacker (7): Jake Ryan, Sam Barrington, Blake Martinez (R), Joe Thomas, Carl Bradford, Beniquez Brown (R), Mano Pikula (R)

Ez is egy égető poszt, a legfontosabb feladat, hogy a fenti úriemberek meg tudják oldani ezt a posztot, és Matthews-nak a lehető legkevesebb snapet kelljen középen töltenie. A két kezdő Ryan és Barrington lehet, de velük a legnagyobb baj az, hogy coverage képességeik erősen korlátozottak, ezért a nickel és dime csomagokban nem a legideálisabb duó a pálya közepén. Ezt az űrt hivatott Martinez betölteni, Bradford számára pedig az utolsó utáni esély, hogy keretet fogjon valahogy.

Outside Linebacker (8): Clay Matthews, Julius Peppers, Nick Perry, Datone Jones, Jayrone Elliott, Kyler Fackrell (R), Lerentee McCray (N), Reggie Gilbert (R)

Ha Matthews teljes munkaidőben visszakerül szélre, akkor egy igen produktív pass rusher egysége lesz a védelemnek, remek rotációs játékosokkal. Fackrell személyében újonc vérfrissítés is érkezett az egységbe, Perry 1 éves prove-it szerződést kapott, előttük a fal is erősödött, minden adott a sikeres szerepléshez ezen a poszton.

635684233564161852-CGG9J-oWEAAYHzM

Cornerback (9): Sam Shields, Damarious Randall, Quinten Rollins, LaDarius Gunter, Demetri Goodson, Robertson Daniel, Makinton Dorleant (R), Josh Hawkins (R), Randall Jette (R)

Nem volt ördögtől való elképzelés Hayward elengedése, ugyanis ez a poszt az egyik legmélyebb a keretben. Shields és Randall stabil kezdők, mellettük Rollins nickelben bőven bevethető, Gunter pedig negyedik helyre idális választás. És akkor még ott van Hyde is, aki a secondary bármelyik posztján alkalmazható játékos.

Safety (7): Morgan Burnett, Ha Ha Clinton-Dix, Micah Hyde, Chris Banjo, Jermaine Whitehead (N), Kentrell Brice (R), Marwin Evans (R)

Évekig az egyik leggyengébb pontja volt a védelemnek a safety egység, de ez már hál’istennek a múlté. Burnett az alapköve az egységnek, Clinton-Dix pedig évről évre megbízhatóbb teljesítményt nyújt. Ha ilyen szinten fejlődik és meglépi a következő szintet is, az az egész védelmet eggyel magasabbra fogja emelni.

Specialist (4): Mason Crosby, Tim Masthay, Peter Mortell (R), Rick Lovato

Crosby az egyik legmegbízhatóbb rúgó a ligában, ráadásul 2019-ig hosszabbított, így a kicker poszttal nem mostanában lesznek problémáink. A punter már egy érdekesebb dolog, Masthay hat szezon óta tölti be ezt a posztot, az utóbbi időben meglehetősen visszafogott mértékben. A sikeres offense mellett biztos elszokott tőle, hogy saját térfélről kell elrúgni a labdát, ennek ellenére mindenkit el kell keserítsek, nem valószínű, hogy Mortell ki fogja túrni. Long snapper poszton már a szezon közben változtatni kényszerült a csapat, miután Goode ACL szakadást szenvedett. Lovato élt a lehetőséggel, és valószínűleg jövőre is ő fogja Masthay kezébe dobni a labdát.

Összes védő: 45 fő

Tehát fele-fele arányban képviselik magukat a védők és a támadók a 90 fő között. A harc megkezdődött, közülük kerül ki az az 53 fő, akik a 2016-os szezonban a Packers színeiben öregbíthetik a franchise közel 100 éves történelmét.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful