Packers Hungary Club

Jordy Nelson 31 éves lett

1985 május 31-én a Kansas állambeli Manhattanben, Alan és Kim Nelson fiaként világra jött Jordy Ray Nelson. A kis Jordy a közeli Riley helység általános iskolájában ismerkedett először az írás-olvasás és számolás tudományával, majd a  Riley County High School középiskolában folytatta tanulmányait. Már a középiskolában hamar kapcsolatba került az amerikai focival, a gimi Falcons nevezetű csapatában már aktívan játszott, igaz ott még mint QB (irányító). Impozáns eredményei voltak, végzős évében passzait 62%-os pontossággal kézbesítette és 1029 yardot dobált össze, melyekből 8 TD lett, továbbá 1572 yardot futott (QB-ként!) 9,8-as átlaggal, amiből 25 TD-t ért el.

staff photo by MIKE BURLEY Family photos of Jordy Nelson, courtesy of Alan and Kim Nelson.

A foci mellett kosárlabdázott, az ugyancsak Falcons nevű Riley kosárcsapatban 17,2 pont/meccs átlagot dobált, ami szintén megsüvegelendő teljesítmény.

nelson kosaras

Már akkoriban kitűnt remek fizikai adottságaival, szinte minden atlétikai számban rekord, vagy rekord közeli eredményei voltak, így nem csoda, hogy a  Kansas State University tárt karokkal várta az ifjú titánt. A Wildcatsben olyan Amerika szerte közismert (és elismert) szakemberek keze alatt nevelkedett mint Bill Snyder és Ron Prince. Érdekes módon eleinte az egyetemi csapatban sem rögtön elkapóként játszott, hanem defensive back (cornerback és safety) poszton tevékenykedett, majd az első évad utáni tavaszi felkészülés során Bill Snyder figyelt fel arra a tényre, hogy az ifjú Nelson bizony elkapóként is remekel, ezután tette át WR pozícióba, ahol a döntés helyességét Jordy a szezon folyamán fényesen igazolta.

nelson wildcats

Végül a 2008-as drafton hozta el a Packers, a második kör ötödik választottjaként. Debütálása a nagy csapatban 2008 szeptember 14-én volt, amikor rögtön egy 29 yardos TD elkapással mutatkozott be. Természetesen tagja volt a 2010-2011-es Superbowlt nyerő csapatnak, és azóta is az egyik kedvenc célpontja Aaron Rodgersnek, így oszlopos tagja a támadó egységnek. A tavalyi felkészülés során elszenvedett szerencsétlen ACL sérülése után(amely miatt az egész tavalyi szezont kénytelen volt kihagyni), idén reméljük már ismét régi fényében láthatjuk majd a dolgos vidéki farmer srácunkat. Róla (magánéletéről és egyébb fontos életeseményeiről) még bővebben itt is olvashattok!

jordy cikkbe

ISTEN ÉLTESSE!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful