Packers Hungary Club

Preseason Week 2 – Beharangozó

Oakland Raiders at Green Bay Packers

2016.08.19. 02:00, Lambeau Field, Green Bay

Raiders Packers Football

 

A Midwest Shrine Game után itt egy újabb nevesített mérkőzés: a Bishop’s Charities Game. Ez is egy már régóta ápolt hagyománya a Packers előszezonoknak, hiszen 1961-ben játszották az első ilyen meccset. Abban az évben kereste meg Vince Lombardit a Green Bay-i püspökség, hogy lenne-e mód egy jótékonysági mérkőzést szervezni Green Bay-ben (ugyanis a Midwest Shrine Game-et akkoriban még Milwaukee-ban rendezték). Azóta ez lesz az 56. ilyen találkozó, és az eddigi mérkőzések során több, mint 3.7 millió dollár gyűlt össze az egyház részére.

Ezúttal az Oakland Raiders csapatát fogadjuk a Lambeau Fielden, akiknek ez lesz az első alkalom, hogy részt vesznek ebben a tradícióban.

Packers előzmények

A Packers egy Cleveland Browns felett aratott győzelemmel kezdte az idei előszezont a múlt héten. A stabil kezdőjátékosok nagy része csak melegítőben figyelte az összecsapást a pálya széléről, hiszen az előszezon alapvetően nem róluk szól, hanem azokról a fiatal játékosokról, akik talán életük lehetőségét próbálják kihasználni, és apait-anyait beleadva küzdenek a keretbe kerülésért.

Az előző mérkőzést látva azt hiszem, bizakodóak lehetünk, a fiatal generációtól is láthattunk számos szép megmozdulást (illetve persze néhány hibát is, de preseasonben ez még belefér). Külön öröm, hogy az undrafted rookie-k is jól szerepeltek.

Az azóta eltelt hét két nagy hírrel szolgált. A rossz hír, hogy Jeff Janist a kéztörése miatt már biztosan nem láthatjuk játszani az előszezon során, ráadásul mivel a WR poszt amúgy is elég zsúfolt jelenleg, a sérülésével a rosterhelye is kérdésessé válhat.

A jó hír pedig, hogy Jordy Nelson szerdán sikeresen átment a fizikai felmérő teszteken, így végre lekerülhetett a PUP listáról, tehát újra edzésbe állhat a csapattal. Persze ezzel együtt Nelson és a többi kezdőjátékos nagy valószínűséggel ezen a meccsen sem fog játszani, vagy ha esetleg mégis, az maximum néhány snap lesz.

Raiders előzmények

Az Oakland Raiders is egy győztes mérkőzésről érkezik, a múlt héten az Arizona Cardinalst győzték le igen nagy arányban, ráadásul a Pintyek pályáján. Ott a kezdőjátékosok léptek pályára a meccs elején, ám az első negyed vége felé azért már elkezdték lecserélni a kezdőket, és szép lassan a fiatalok vették át a stafétát.

Bár az egész mérkőzés alatt csak 10 alkalommal sikerült 1st downt elérnie a Fosztogatóknak, a Cardinals eladott labdáinak köszönhetően mégis sikerült megőrizniük a vezetést, az első negyed végére már 14 pontos előnyre tettek szert. Az Arizona a második félidőben már nem is szerzett pontot, a Raiders viszont két futott TD-t is behúzhatott, így alakult ki a 31-10-es végeredmény.

Az oaklandi védelem a két interception miatt úgy tűnhet, hogy remekelt, de azért van miben fejlődni: mindössze egyetlen alkalommal tudták földre vinni a Cardinals irányítóját és sok idejük volt a passz elengedéséhez. Emellett 35 futásból 172 yardot nyeltek be, ami futásonkénti 4.9 yardos átlagot jelent.

160814-dope-sheet-950

 

A mérkőzés

Hatalmas a versengés a fiatalok között, szinte minden poszton, szóval parázs meccsre számíthatunk, mindkét csapat a múltheti győzelemtől motiváltan fog pályára lépni.

Rodgers, Nelson, és a többi sztárjátékos várhatóan ezen a héten is kimenőt kap majd, ha az edzői stáb követi a szokásokat, akkor a 3. előszezon mérkőzésen talán láthatjuk majd őket pályára lépni, hogy aztán a negyedik meccset kihagyva rápihenhessenek a szezonkezdetre, az igazi tétmérkőzésekre.

Ami döntő lehet

  • Brett Hundley játéka mindenképp érdekes lesz majd, hiszen bokasérülése után a héten újra edzésbe állhatott, szóval ezen a meccsen valószínűleg már kap majd játéklehetőséget.
  • A fiatal pass rusherek - Reggie Gilbert, Kyler Fackrell és Christian Ringo - vajon meg tudják-e ismételni a múlt heti jó teljesítményüket, ezzel akár helyet szerezve maguknak a keretben?
  • Blake Martinez, a negyedik körben draftolt újonc linebacker sok figyelmet kapott mostanában, a Browns elleni meccsen viszont csak 11 snap erejéig volt a pályán. Az edzők szerint a következő meccseken több feladatot kap majd, akár már most, a Raiders ellen bizonyíthat.
  • A punterek csatájának újabb felvonása következik. A helyi srác, Peter Mortell elég jól mutatkozott  be az előző mérkőzésen, szóval mindenképp konkurenciát jelent Tim Masthay számára. Az ő párharcukat mindenképp érdemes lesz figyelni az előszezon során.
  • Jeff Janis kiesésével még érdekesebbé vált a WR poszt, sokan pályáznak a stabil kezdők mögötti rosterhelyekre. Janis ráadásul a special teamben is fontos szerepet játszik/játszott gunnerként (aki szereli a visszahordó játékost), így erre a posztra is kell majd valaki, aki helyettesíti Janist, ezt a szerepet Damarious Randall, Quinten Rollins vagy Robertson Daniel töltheti majd be.

Michael Crabtree, Quinten Rollins

 

Érdekes statisztikák

  • az előző 55 Bishop’s Charities Game során 30-24-1 a Packers mérlege
  • az utóbbi 2 ilyen mérkőzésen a hazai csapat összesítve 72-24 arányban győzte le az ellenfeleit
  • az előszezonok során ez lesz a 10. alkalom, hogy a Packers és a Raiders találkozik, jelenleg 5-4-re a Fosztogatók vezetnek, az alapszakaszbeli mérleget pedig 7-5-re a Green Bay
  • a mérkőzés után több, mint egy hónapig nem lesz hazai meccse a Sajtfejűeknek, ugyanis a következő 2 előszezonbeli találkozó, majd pedig az első 2 alapszakasz mérkőzést is idegenben játssza a csapat
  • így legközelebb szeptember 25-én lesz Packers meccs a Szentélyben, amikor is a Detroit Lions csapatát fogadjuk majd

Összegzés

Érdekes találkozóra számíthatunk, ahol remélhetőleg kiegyenlítjük majd a Raiders elleni előszezonos örökmérleget. Nagyon sok pozíció sorsa kérdéses még, így mindenképp érdemes lesz odafigyelni az újoncokra, hiszen bár az edzéseken nyújtott formájuk is nagyon fontos, azért mégis csak az ilyen éles helyzetekben tudják igazán megmutatni, hogy mit is tudnak, és ezáltal bizonyítani, hogy lenne helyük az 53-as keretben.

A mérkőzést magyar TV nem közvetíti, de mi attól mindenkit várunk majd az oldalon a szokásos chatablakkal, ahol kibeszélhetjük a meccs történéseit!

Go Pack Go!

14081289_1100010786712652_1879926509_n

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful