Packers Hungary Club

Preseason week 2 – Értékelő

Oakland Raiders - Green Bay Packers

12 - 20

CqMMtX1XEAIJmxN

 

 

Biztató jelekkel folytatódik a Packers előszezon. Úgy sikerült eredményben - és ami az előszezonban fontosabb, játékban - a Raiders elé kerülni, hogy a csapatból a legnagyobb sztárok nem léptek a pályára, míg a Raiders lényegében mindenkit bevetett.

A meccs

Végre Hundley kezdhetett a Packersnél, aki Lacyvel karöltve kiváló TD drive-ot vezetett az elején. Bár Lacynél maximum nagyítóval vizsgálva a tavalyi és idei képeket tudnánk bármiféle különbséget találni az állapotában (olvasd: semmivel nem tűnik szemre kisebbnek), az biztos, hogy a pályán való mozgása ég és föld tavalyhoz képest. Breakelte a tackle-ket, befejezte a futásokat (a kontaktnál mindig tolta az ellenfelet, majd előrefelé dőlt, ezzel plusz 2-3-4 yardokat szerezve), hatékonyan robbant be a fal által nyitott lyukakba. Azt azért tegyük hozzá a realitásoknál maradás kedvéért, hogy ahogy a beharangozóban már jeleztük, ez az Oakland futás ellen egyelőre teljesen kuka, de köszönhetően a falnak és a futóknak, most hazavihettek további videóanyagot tanulmányozni, hogy mi nem megy nekik.

Statisztikák

B. Hundley: 5/7, 67 yard, 101.5 QBR
J. Callahan: 9/17, 124 passzolt és 23 futott yard 62.1 QBR
D. Carr (OAK): 9/13, 38 yard, 40.2 QB rating
E. Lacy: 9 futásból 45 yard, 1 TD
B. Martinez: 5 total tackle
T. Masthay: 3 punt, 45.7 yard avg
P. Mortell: 2 punt, 57 yard avg

Sajnos Hundley rásérült a bokájára (ennek a miértjéről kicsit lentebb), így nem sokáig élvezhettük játékát. A Browns ellen kezdő Joe Callahan szerencsére jól állt be, különösen a második félidő első drive-ját zseniálisan vezette végig. Ahogy egy drive-on belül háromszor kígyózott ki a pass rusherek közül és találta meg pontos passzal az elkapóját, hogy mozgassa a láncokat, még Rodgers is csak elismerősen mosolygott (és valószínűleg a saját stílusára ismert). Ebben a periódusban Crockett tette még oda magát, nemcsak az egyik ilyen elkapás fűződött a nevéhez, de egy jó screent és a TD-t végül bevivő 10 yardos futást is felírhatott a számlájára.

Callahan scramble közben keresi a passz lehetőséget

Támadó touchdown mindössze ez a kettő született, két-két field goal tarkította a mérkőzést és egy ajándék TD az Oakland Special Teamnek: LaDarius Gunter egyszerűen elengedte a punt blockert, és a blokkolt puntot az Oakland az end zone-unkban szedte össze.

Egy előszezon meccsen azonban nem a box score a leginkább érdekes, hanem hogy kik javítottak az esélyeiken a kezdőért, a snapekért, vagy akár csak a keretbe/gyakorlócsapatba kerülésért (stock up), kik rontottak rakta (stock down), és hogy néznek ki a fiatalok (rookie watch). Új előszezon értékelő formátumunkban lássátok ezt alább!

Stock Up

1. Eddie Lacy RB

Lacy tehát úgy tűnik összeszedte magát, amire nagy szüksége is van szerződésének utolsó évében. Ha jó szerződést akar akasztani magának, nagyot kell idén robbantania.

2. Davante Adams WR

Ez az Adams akit draftoltunk, és akit rookie szezonjában megismerhettünk. 2 kulcselkapást mutatott be védőkkel a nyakában összesen 37 yardért (ezzel a ő volt a legtermékenyebb elkapó mindkét oldalon).

temp160818-packers-raiders-3-siegle-6--nfl_mezz_1280_1024

Biztos elkapás, tisztán, kézzel

3. Packers védelem

A defense összességében nagyon elégedett lehet magával. A legnagyobb sztárok nélkül (Julius Peppers, Clay Matthews, Morgan Burnett) felálló kezdőegységből a második drive után sorra szedtük ki az egyáltalán pályára lépő kezdőket (Ha Ha, Barrington, Daniels), és az első félidőben így is csak 73 yardot és 3 pontot engedélyeztünk a Raiders elsőszámú egységének (Carrék végigjátszották a félidőt).

4. Damarious Randall CB

Ennek a legnagyobb oka a kiváló secondary teljesítmény volt, Randall pedig innen is kimagaslott. Bár tavaly is szerzett interceptiont az Oakland ellen, arról a napról annyira mégsem mehetett haza boldogan (120 yardot és 2 TD-t engedett a fiatal sztár Amari Coopernek). Ma csak egy 20 yardos elkapást engedett, és elkapókat megszégyenítően húzta le a labdát az INT-nél.

Randall interception

Randall és Cooper szerepet cseréltek

5. John Crockett RB

Crockettnek az edzések és az előző meccs után egyáltalán nem volt biztos a 3. RB szerepköre, így muszáj volt mutatnia valamit. Ezt most meg is tette, screennel, elkapással és futással is hozzájárult a támadáshoz.

6. JC Tretter C/T

Mint ismeretes, Tretter úgy veszítette el tavalyelőtt a kezdő center posztot Linsleyvel szemben, hogy megsérült és a beugró Linsley ligaelit teljesítményt hozott. Most Linsley sérült, és Tretter teljesít kiválóan center poszton.

7. Blake Martinez ILB

Blake ma sokkal több időt kapott a bizonyításra, és igazolta Ted Thompson választását. Martinez egyetlen dolog miatt volt még fenn a 4. körben a drafton, az pedig az átlagos sebessége - a pályán azonban jóval gyorsabb mint combine-on. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az egyik 57 yardos puntnál ő volt az első, aki odaért az ellenfélhez és szerelni tudta, de saját posztján a védelem közepén is mindenre odaért.

8. Punterek

Átlagos első meccs és a hírek szerint katasztrofális edzés után ma mind a két punter (a rookie Peter Mortell és Tim Masthay) kiváló napot fogott ki. Mind a távolság, mind a labda levegőben töltött ideje (hang time) elsőrangú volt, ha fenn tudják a mai teljesítményt tartani, akkor mind a két punter egy csapat 53-as keretében kezdi meg a szezont. A köztük lévő versenyt tovább élesíti, hogy a tavalyival ellentétben (amikor Cody Mandell jött Masthay kihívójának) Mortell a holder feladatokat is jól oldja meg. Ez nem is csoda, hisz ő szerezte meg tavaly a college foci leginkább áhított díját: holder of the year lett.

temp160818-packers-raiders-5-siegle-010--nfl_mezz_1280_1024

Az év holdere akcióban. Micsoda technikai bravúr!

9. Aaron Ripkowski FB

Ripkowski nem a passzjátékbeli teljesítménye miatt került a pozitívumok közé, bár ott is megmutatta magát rögtön az első playben (sajnos a másodikban pedig egy dropot is bemutatott), hanem a kiváló blokkolása miatt. Nem véletlen mentek úgy a futók, a fal (lásd Tretter) és Rip is remekül tisztogatott. Riiiiiiiiiiip?

10. Joe Callahan QB

A statisztikái nem mutatnak nagy dolgot, de ahogy az előző meccsen, most is bemutatott egy NFL szintű drive-ot. A practice squadot ezzel szinte megszerezte magának, és csak örülhetünk neki, ha a scout teamet egy ilyen jól scramble-ző team vezeti - ez a védelmünk felkészülését is segíteni fogja. Ami pedig végképp a stock upba küldi őt, az az, hogy ha Hundley sérülése elhúzódik, akkor a vártakkal ellentétben akár még szerep is hárulhat rá idén, és Rodgers mögé neki kell majd leülni pár meccsre. 

11. Geronimo Allison WR

Az edzésekről már jöttek az undrafted free agent Geronimoról biztató hírek, és a meccseken is jól szakad el az emberektől. Jó esélye van a practice squadra.

Stock Down

1. Packers pass rush

Ahogy írtuk, összeségében a védelem kiváló volt, de... tette ezt úgy, hogy nem volt igazán nyomás Carron. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hiányzott a két első számú pass rusher és nem volt sokat pályán az Oakland O a puntok és three and outok miatt (olyankor pedig sokáig a legjobb falával), de egy 0 sackes teljesítmény akkor is negatívum.

147Raiders Packers Football

Próbálnánk odaérni, de ezen a meccsen nem ment

2. Jason Spriggs T

Spriggst a Browns elleni jó teljesítménye után az edzői gárda le akarta tesztelni - beállította a kezdő egységbe, ahol nem más, mint a liga egyik sztár linebackere, Khalil Mack ellen kellett volna megoldania a pass blockingot. Ez most még nem sikerült. Hundley sérülése is annak köszönhető, hogy Spriggs nem tudta feltartani Macket, és a következő drive-ban pedig már Joe Callahanhez ért oda kétszer a korábbi első körös pick.

3. Ty Montgomery WR

Montgomery jól tért vissza a Browns ellen, de ma csak egy 7 yardos elkapásra és egy dropra futotta. Ha Adams folytatja mai teljesítményét, távolodik a #3 WR poszt.

4. Brett Hundley QB

Hundley itt szereplése egyedül a sérülésnek köszönhető, egyébként ismét jó volt, ahogy a tavalyi preseasonban megszokhattuk. Sajnos tavaly tapasztaltuk Montgomerynél és Adamsnél, milyen egy vissza-visszatérő bokasérülés, jó lenne, ha nem ez lenne a forgatókönyv Hundleynál, mert Joe Callahannel, mint csere irányító, nem életbiztosítás letolni egy szezont.

5. Marquise Williams QB

Williams egyértelműen a fizikailag tehetségesebb irányító Callahannel szemben, azonban egyszerűen nem jön össze a pályán. Ma 4 scramble-ből 5 yardot hozott, passzkísérletig el sem jutott.

temp81816RaidersPackersGame0036--nfl_mezz_1280_1024

Williams itt már majdnem bemutatott egy passzkísérletet

6. Brandon Ross

A keretbe kerülésért harcoló draftolatlan rookie-nak 3 kísérletből -8 yardot sikerült hoznia. Így a 75 sem lesz meg.

7. Jared Abbrederis

Abbrederis a preseason elején első számú punt returnernek tűnt, aki akár a 3. számú WR-t is megszerezheti. Ez persze még mind a kettő benne van a pakliban, de ma egyik kategóriában sem alkotott (1 elkapás 3 yardért és 2 visszahordás 14-ért).

8. Justin Perillo

Perillo is leginkább az előző meccs és az edzések után stock down, hiszen ma lényegében semmit nem csinált.

Rookie watch

Jason Spriggsről (2. kör), Blake Martinezről (4.kör) és egy adag UDFA-ról már beszámoltunk, nézzük a többieket.

1. körös Kenny Clark DE/DT

Az első körös pickünk teljesítménye egyelőre felemás. Az edzéseken egyenesen az egyik legjobb játékos - a pass rush és protection számára legfontosabb gyakorlaton, az egy az egy elleni játékban ő az egész védelem legjobbja, 13 embert vert meg és csak 4-szer tudták feltartani. Ezt azonban a pályán egyelőre egész egyszerűen nem látjuk, a futás ellen szépen megoldja a feladatát, de nem tud átrobbanni a line of scrimmage-en, hogy sacket, QB hitet, vagy tackle for losst szerezzen. (Ugyanebben a gyakorlatban egyébként Spriggs a második legjobb támadó ember (Bakthiari mögött), 21-2-re áll). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy neki, Kyle Murphynek és Dean Lowrynak ki kellett hagynia a preseason első állomását, az OTA-kat. A rookie-k ugyanis csak akkor csatlakozhatnak a csapathoz, ha véget ért az egyetemi év, és az ő iskolájukban ez későbbi dátumot jelent. Egyébként Clark az NFL legfiatalabb játékosa, 1995. október 4-én született.

Bennfentes fotó az első körösünk preseasonjáról (bal oldalt)

Bennfentes fotó az első körösünk preseasonjéről (bal oldalt)

3. körös Kyle Fackrell OLB

Fackrell a fordítottja, ugyanazeken a gyakorlatokon borzasztóan szerepel (0-11), de a Browns ellen szépen odaért. A Raiders ellen már kevésbé ficánkolt, a nyilatkozatok alapján a pass rush technikájában kell még fejlődnie, hogy kihasználhassa fizikai adottságait.

4. körös Dean Lowry DE

Érdekes módon Lowry kezdett az első védelemmel és nem Clark, ez mindenképpen elárulja, hogy az edzők bizalmát megszerezte. A pályán azonban eddig ő sem villant.

5. körös Trevor Davis WR

Davis csendesen kezdte a preseasont, nem sok mindent lehetett felőle hallani - ami egy elkapónál sosem jó jel. Az elmúlt napokban már többet mutat az edzéseken, a meccsen pedig a special teamben vétette magát észre. Egy kickoffot 26, két puntot összesen 30 yardra hozott vissza, és még gunnerként (puntnál a visszahordót blokkolni igyekvő játékos) is jól szerepelt. Hosszú távon meglepetés lenne, ha gunner lenne (oda a sebesség mellett méret is kell, lásd a tavalyi elit gunner Jeff Janis), de úgy tűnik a special teamből tud megélhetést faragni magának, amíg elnyeri az irányítók bizalmát.

temp160818-packers-raiders-4-siegle-14--nfl_mezz_1280_1024

Davis sebessége érvényesül a visszahordásnál

6. körös Kyle Murhpy T

Murphy sérülés miatt a mai meccsen mutatkozott be, és a jobb tackle posztot szépen megoldotta a második számú falban.

UDFA-k

A már említetteken kívül Kentrell Brice, Josh Hawkins és Randall Jette undrafted cornerek is jól teljesítettek (nyilvánvalóan a gyengébb oaklandiek ellen), a csapat hagyományait tekintve a draftolatlan cornereket tekintve (Tramon Williams, Sam Shields, Ladarius Gunter) egyikőjük akár bizakodhat is.

A talán legnagyobb elvárásokkal és névvel érkező UDFA, Beniquez Brown ILB eddig semmi különöset nem mutatott, Carl Bradford és Joe Thomas fejlődésével és meglepően jó szereplésével esélyeik csökkennek.

Összefoglalás

McCarthy szavaival élve sok tekintetben léptünk előre az előző meccshez képest, ami mindenképpen pozitív. Ha Hundley rendbe jön, akkor vérveszteség nélkül jöttünk ki, ami a tavalyi szezon után első számú prioritás.

Halkan jegyzem meg, hogy a négy következő meccs a Lambeau-n kívül lesz, így sokaknak ma volt az egyetlen esélye pályára lépni ebben a Szentélyben. A keretbe kerülési harc folytatódik.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful