Packers Hungary Club

Preseason Week 3 – Beharangozó

Green Bay Packers at San Francisco 49ers

2016.08.27. 04:00, Levi’s Stadium, Santa Clara, California

 

 packers49ers

 

Fél óra könnyed, laza keresési időt töltöttem azzal, hogy a Zsófi által feltárt preseason meccsnevek hagyományát folytatva meg tudjam nevezni nektek ezt a remekbeszabott találkozót. A rossz hír az, hogy kiderült, ennek a meccsnek nincs neve. Így jártunk.

Packers előzmények

Egyelőre senki nem esett ki a teljes szezonra, tehát minden szokatlanul jól alakul. A legnagyobb rossz hír Linsley visszatérő sérülése, a hat kezdő szintű, bizonyított falemberünk közül (Linsley, Sitton, Lang, Bakthiari, Bulaga, Tretter) így csak egy kezdőcsapatnyi, 5 fő áll rendelkezésre - ebből pedig 4 embernek lejár idén a szerződése. Gazdaságilag ez azt jelenti, hogy mindenkit nem fogunk tudni megtartani, és mindnek felfelé fog menni az értéke. Spriggsnek és Murphynek, az idei pickeknek gyorsan fel kell nőnie - ehhez remélhetőleg a mai meccs is hozzá fog járulni.

Kenny Clarkot az értékelőkben mi és a bleacherreport rookie körképe is kiemeltük hogy a pályán egyelőre a második egységgel sem igazán hasít. Az edzéseken top teljesítő, sajnos a mostani mérkőzést valószínűleg hátsérülés miatt ki kell hagynia, így a pályára emelése a tanultaknak továbbra is várat magára. Lowryt viszont érdemes lesz figyelni.

Be kell szállni a rotációba

Be kell szállni a rotációba

A punting verseny is egyre élesedik, Pete Mortell az edzéseken hosszabbakat rúg, Tim Masthay labdái viszont több időt ötltenek a levegőben. A véleményetek szerint Adams lesz idén a 3. számú elkapó, mivel holnap hajnalban már végre Rodgers is pályára, érdemes lesz figyelni hogy mennyire vannak összhangban. Jordyt vélhetően egyelőre még jegeljük, így a többiek is esélyt kapnak a küzdelemben. Az utolsó kérdéskör a sokat vitatott belső linebacker személye es szerepe, itt továbbra is csak tippelni lehet, mivel a Sam Barrington-Jake Ryan-Blake Martinez hármasból legalább egy, de általában kettő nem áll rendelkezésre. Most várhatóan Ryan fogja kihagyni a meccset, izomproblémák miatt.

49ers előzmények

 

Mindenki kedvenc 49erse óriási szakadékba zuhant bele tavaly. Az elmúlt években a playoffban a Packerst kétszer is kiejtő gárdán átcsapott egy visszavonulási hullám, edzőcsere, és az a Kaepernick akit képtelenek voltunk tartani már a kezdő helyét is jó esélyjel elveszítette Blaine Gabberttel szemben. Igen, az a Blaine Gabbert.

Blaine Gabbert, a Jack[ass]sonville egykori 1/10-e

Blaine Gabbert, a Jack[ass]sonville egykori 1/10-e

Chip Kelly érkezésével legalább egy kompetens edzőt szereztek (amíg nem kezd el GM-et játszani nem lesz gond), meccsenként 10-el több playre, rengeteg futási kísérletre, up-tempora, és kreatív playhívásokra számíthatnak a 49ers fanok. Sokat segítene nekik, ha a használható skill playereik listáján nem csak a Carlos Hyde név lenne. Mögötte olyan 6-7 csapatot megjárt 'sztárok' mint Shaun Draughn és a nálunk is megbukott DuJuan Harris a futók. Az elkapógárdában Torrey Smith futja majd a  go routeokat, aki pont annyira van például egy Julio Jonestól képességekben, mint a depth charton mellette/mögötte szereplő Quinton Patton és Bruce Ellington tőle (messze).

A szezon nagy kérdése lesz hogy mégis mibe lehet ilyen játékosokkal up-tempozni (3&outba?). Más nézőpontból nézve Kelly ha ebből pozitívumot tud kihozni, azzal helyreállította a kicsit megromlott hírnevét.

A mérkőzés

Hatalmas a versengés a fiatalok között, szinte minden poszton, szóval parázs meccsre számíthatunk, mindkét csapat a múltheti győzelemtől motiváltan fog pályára lépni.

Rodgers, Nelson, és a többi sztárjátékos várhatóan ezen a héten is kimenőt kap majd, ha az edzői stáb követi a szokásokat, akkor a 3. előszezon mérkőzésen talán láthatjuk majd őket pályára lépni, hogy aztán a negyedik meccset kihagyva rápihenhessenek a szezonkezdetre, az igazi tétmérkőzésekre.

Ami döntő lehet/amire érdemes figyelni

 • A meccs végeredménye ahogy az előszezonban szokásos, nem annyira számít, alapvetően az döntheti el hogy kinek marad fenn tovább a kezdő egysége (bár múlt héten az Oaklandet ennek ellenére vertük).
 • A pass rush múlt héten szabit vett ki, visszatérnek-e
 • A korábban említett WR, ILB, punter pozícióharcok, és a védővonal rotációja
 • AAAAAAARRRRROOOOONNNNN
 • A futók folytatják-e a jó előszezont, Ripkowski hathatós segítségével
 • Jared Cook TE és Rodgers először játszanak együtt meccsen, meglesz-e az összhang?
 • Spriggs és Murphy hogy teljesít a támadó falban, akik sérülés esetén könnyen kulcsszerepbe kerülhetnek majd a rendes szezonban. Murphynek a pár hetes kihagyás ellenére gyorsan formába kellene lendülni.

Olyan ez mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni

Olyan ez mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni

Érdekes statisztikák

 • ez a meccs 4 egymást követő idegenbeli találkozó közül az első (az utolsó két előszezon, és az első két rendes szezonbeli mérkőzés is idegenbeli)
 • a Packers 1970 óta kilencszer játszott Californiában előszezon meccset, amiből csak kettőt nyert meg
 • 2009-ben volt utoljára veretlen a csapat két előszezon meccs után
 • az utolsó 14 regular season meccs közül 11-et nyert a Pack
 • Mike McCarthy és Chip Kelly mérlege egymás ellen 1-1

Összegzés

Nekünk szurkolóknak a mai meccsből annyi a lényeg hogy végre láthatjuk Rodgerst irányítani az első számú offenset, és hogy senki ne sérüljön meg. Amíg ez a kettő megtörténik, a meccs teljesen rendben lesz.

Még egyszer felhívnánk a figyelmet arra hogy közben hasít majd a III. PHC tábor, ugorj be és nézd velünk a meccset élőben vagy ismételve.

14138466_1105257029521361_1528802989_n

 

 

 

 

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful